Naprotechnologia - ktoś ? coś ?
-
hej - właśnie lekarz zaproponował mi naprotechnologię - czy któraś z Was przerabiała już to ? Czy warto ? a wg drogi gips - pierwsza wizyta 70 zł, materiały 80 zł, kolejne wizyty 130 zł . Masakra jakaś, na pieniążkach nie śpimy ... nie wiem jak często musielibyśmy chodzić i wg .... przerażam nie to wszystko ...
-
Czy któras z was chodziła do naprotechnologa z endometriozą?Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków
-
gwiazdeczka88 wrote:Czy któras z was chodziła do naprotechnologa z endometriozą?
Naprotechnologia leczy wszystko bez względu na przyczyne.urocza, Asiak lubią tę wiadomość
-
vanessa wrote:Wejdz na wątek o naprotechnologii w "starając sie ogólnie" tam większość ma endometriozę.
Naprotechnologia leczy wszystko bez względu na przyczyne.
Brak plemnikow tez?Kava, Mimbla lubią tę wiadomość
-
mycha28 wrote:Brak plemnikow tez?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 10:59
-
mycha28 wrote:No ale na czym polega wtedy leczenie ? Farmakologia?
Nie pamiętam gdzie ale czytałam o przypadku gdzie mąż nie miał plemników i nikt nie potrafił pomóc... potem trafili do lekarza napro i zlecił im jakieś badania i wyszło dlaczego jądra nie pracowały włączyli farmakologie i po czasie było iles tam plemników wiem że była to dosyc duża liczba i nadal leczyli sie i chyba ta liczba wzrastała.
Napro dysponuje wieloma środkami i sposobami diagnozy i leczenia niektóre nawet nie są znane innym lekarzom i tego doświadczyłam na własnym przykładzie.
U nas np. (głównie u mnie) nic lekarze nie potrafili zdiagnozowac słyszałam tylko że jest wszystko ok. a ciązy nie było przez kilka lat a jak trafiłam do naprolekarza to po pierwszej wizycie juz wiedziałm ze mam przewlekły stan zapalny endometrium który uniemozliwia zagnieżdzenie po kolejnych wizytach badaniach powychodziło to i owo i było tego trochę. Teraz widze że nie miałam ŻADNYCH szans na ciążę gdyby nie leczenie u naprotechnologaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 11:27
mycha28, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:NAPRAWDĘ ? :o MYŚLAŁAM, ŻE TO TYLKO DLA KOBIET! SORRY ZA CAPS LOCK, ALE JESTEM W SZOKU
Mój naprolekarz jest też takim naprospecem od nasieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 17:35
-
nick nieaktualny
-
klara_bella wrote:vanessa a powiedz mi jak się diagnozuje przewlekły stan zapalny endometrium?? Spotkałam się z tym terminem ale nie wiem, czy to jakieś badania się robi? Czy na usg to widać? Co to oznacza?
Wiem że taki stan zapalny uniemozliwia zagnieżdzenie lub jest częsta przyczyna poronień i chyba zwłaszcza tych które są na bardzo wczesnym etapie.
Dodam jeszcze że zwykli lekarze nie maja pojęcia o takim stanie zapalnym...
Aha nie każde plamienia po @ to stan zapalny. Ostatnio lekarz mi mówił że przyczyn plamień może być 7 i nie wolno ich bagatelizować bo plamienia po @ to nieprawidłowe krwawienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 16:08
klara_bella lubi tę wiadomość
-
gwiazdeczka88 wrote:Czy któras z was chodziła do naprotechnologa z endometriozą?
tak mam endometriozę, leczyłam się u napro, jestem w ciąży"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-