X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną nie poddawajcie się!!!
Odpowiedz

nie poddawajcie się!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magnolka 83 Nowa

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zaczęłam starania mając 32 lata. Skonczyło się na nierównej walce z in vitro, symulacjami, transferami i z poronieniem. Druga ciąża z invitro była szczęśliwa, urodził się na patologii ciąży HNB synek, miałam 36lat. Po ponad pół roku karmienia piersią wróciły okresy. Czułam się inaczej w brzuchu, ciąża dużo zmieniła w mojej endometriozie. Po kolejnym roku współżycia, załamałam się znów trochę, ale uznałam, że trudno, najwyżej wrócę kiedyś do kliniki. Zmęczona bardzo wymagającym dzieckiem oddałam do na kilka h do żłobka w przedszkolu. I niesamowite jest to, że poczułam się bezpiecznie, dziecko zaopiekowane, zrobiło się miejsce dla kolejnego. Zaszłam w ciążę. :O

Dlatego proszę Was, nie poddawajcie się. Za każdym razem bardzo chciałam. Za każdym razem myślałam o tym. Choć jest to pętla na szyi i nic mnie tak nie przeczołgało w życiu jak niepłodność, ciąża, połóg i macierzyństwo z High need baby- warto.

Jedyne co bym dziś zmieniła- poszłabym wcześniej na terapię. Serio, myślałam, że tego nie potrzebuję. Każda osoba urodzona w latach 80-90 tego potrzebuje, smutne... Ale to najlepiej zainwestowane 120zł dwa razy w miesiącu. Tylko poszukajcie dobrej osoby.

Powodzenia!!!!

ps mam nadzieję, że moja ciąża się utrzyma i zakończy urodzeniem zdrowego bobaska. Bo nie ma NIC złego w tym że chcemy mieć zdrowe dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 10:37

Cherry78, xagax, szamanka91, Krakowska, Kla_Mum, Berbeć.., MyŚliwa, Emily0723, arzu, emdar, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Gratulacje i trzymam kciuki :) Dziękuję za ten wpis, na pewno dodałaś wielu osobą otuchy. Mogę wiedzieć z czym się mierzyłaś jeśli chodzi o plodnosc? Też zaczęłam starania w tym wieku i łapię się na tym że mam do siebie pretensje i się obwiniam że może za późno (szczególnie że z każdym badaniem wychodzą nowe problemy... )

👱‍♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-27 dni, owulacje
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Też zaczęłam starania w tym wieku i łapię się na tym że mam do siebie pretensje i się obwiniam że może za późno (szczególnie że z każdym badaniem wychodzą nowe problemy... )

Postaraj się nie obwiniać, bo czasu już nie cofniesz, choćbyś bardzo chciała. Jeszcze zdarzą się chwile, kiedy uronisz łzy i nie będziesz miała siły (to znaczy życzę, żeby dopiero w momencie porodu, ale wiadomo - nie wszystko jest takie proste, jakby się chciało).
    Postaraj się naciskać lekarza na szybką diagnostykę: czasem warto zrobić więcej badań, więcej wydać, niż zrobić trzy badania - poczekać miesiąc na konsultację, dowiedzieć się, że wszystko dobrze - zrobić kolejne badania i tak w kółko.
    Za większość badań i tak zapłacisz w klinice, więc w sumie nie ma znaczenia - czy zrobisz je z zalecenia lekarza, czy z własnego widzimisię.

Przede wszystkim, pamiętaj, że zawsze są jakieś alternatywy. Póki z macicą jest dobrze to można skorzystać z cudzych zarodków/komórek/nasienia, zawsze też można pójść w stronę klasycznej adopcji.
    Głowa do góry i przyj do przodu! :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ