X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Nie udany scratching
Odpowiedz

Nie udany scratching

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Antonina9429 Znajoma

Wysłany: 19 maja 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 👋 jest tu ktoś taki kto miał nie udane transfery próbne ? Mój gin nie mogl dostac się do macicy . Scratching miałam drugi raz i drugi raz nie udany bo nie może się tam dostać. Histeroskopie miałam robiona po pierwszym Scratchingu i wszystko ok. Pierwszy transfer okazał się trudny i niestety nie udało się teraz w następnym cyklu podchodzę drugi raz ale boję się że znów będzie trudny i znów się nie uda 😔

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina9429 wrote:
    Cześć 👋 jest tu ktoś taki kto miał nie udane transfery próbne ? Mój gin nie mogl dostac się do macicy . Scratching miałam drugi raz i drugi raz nie udany bo nie może się tam dostać. Histeroskopie miałam robiona po pierwszym Scratchingu i wszystko ok. Pierwszy transfer okazał się trudny i niestety nie udało się teraz w następnym cyklu podchodzę drugi raz ale boję się że znów będzie trudny i znów się nie uda 😔
    Ja miałam bardzo ciężki transfer ( prawdopodobnie zwężenie, zrośnięcie szyjki po konizacji), po prawie godzinie walki udało się dostać do macicy, próby na pełnym i pustym pęcherzu. Później miałam biopsję i bez problemu udało dostać się do środka. Ogólnie jeśli jest taki problem to jest możliwość wykonania transferu w znieczuleniu ogólnym, mój lekarz też brał to pod uwagę i gdyby się nie udało wtedy to zarodek musiałby zostać ponownie zamrożony i robilibysmy transfer w kolejnym cyklu.

Antonina9429 lubi tę wiadomość

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • Antonina9429 Znajoma

Wysłany: 19 maja 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten wypis z histeroskopii i tam jest opisane wszystko może pokaże im przed transferem żeby nie było problemu jak ostatnio " kanal szyjki macicy i jama macicy długości 8 cm najpierw lekko do tyłu i po 3 cm do przodu " może to im pomoże 😕 mi teraz kazał podjeść normalnie do transferu kolejnego bez scratchingu ale mam przypomnieć ze jest taki problem z dotarciem i użyją jakiś tam super wietkich cewników jeszcze mi proponował jakieś rozpychanie szyjki 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 21:54

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina9429 wrote:
    Mam ten wypis z histeroskopii i tam jest opisane wszystko może pokaże im przed transferem żeby nie było problemu jak ostatnio " kanal szyjki macicy i jama macicy długości 8 cm najpierw lekko do tyłu i po 3 cm do przodu " może to im pomoże 😕 mi teraz kazał podjeść normalnie do transferu kolejnego bez scratchingu ale mam przypomnieć ze jest taki problem z dotarciem i użyją jakiś tam super wietkich cewników jeszcze mi proponował jakieś rozpychanie szyjki 🙈
    Ja nawet nie wiem już co tam u mnie było wpychane w tą szyjkę aby się dostać 🙈ale co rusz jakieś inne narzędzie wolał 🙈powodzenia, aby się okazało, że po histeroskopii nie będziesz miała już tego problemu. 🤞🤞
    Ja też miałam niedawno histero i liczę na to, że kolejne transfery nie będą już taka katorgą 🙏

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ