X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną nieaktywne endometrium
Odpowiedz

nieaktywne endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maargot Nowa

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jak w temacie. Czy ktoś się z tym spotkał? I czy udało się komuś zajść po takiej diagnozie w ciążę? W pierwsza ciążę zaszła w pierwszym cyklu starań. Niestety, w 11 tygodniu ciąży serduszko mojej córki przestało bić. Piszę córki bo robiliśmy badania genetyczne, Marysia miała zespół Turnera. Totalny los na loterii, ale i wiadomo przyczyną. Po 3 dniach farmakologicznego prowokowania poronienia, bez efektu zdecydowano o lyzeczkowaniu. Zabieg był mocno powikłany, krwotok, podejrzenie przebicia macicy (niepotwierdzon), atonia... Na powrót cyklu czekałam 13 tygodni. Od tamtej pory miesiączki są skąpe -2 dni i dzień plamienia. Kiepsko. Ostatecznie zdecydowano o histeroskopii, żeby wykluczyć zarosty. Zrostow nie ma, ale.... Endometrium jest nieaktywne. Zanim przyszły wyniki dostałam duphaston na drugą połowę cyklu, chwilowo nie ma mnie w miejscu zamieszkania i nie mam jak skontaktować się z moją panią dr więc może tu mnie ktoś pocieszy. Udało się z tym dziadostwem komuś zostać mamą?

• sorriso Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobną sytuację. Zacznę tylko od tego, że staramy się o dziecko już 3 rok... Zrobiliśmy juz chyba wszystkie możliwe badania włącznie z genetycznymi i wszystko było w porządku a dziecka nie ma. W między czasie udało mi sie 2 razy zajśc w ciąże ale w ok 9 tyg poroniłam. Za drugim razem ciąża obumarła ale nie krwawiłam dlatego lekarz postanowił wyłyżeczkować macicę. Po zabiegu okazało się, że w macicy "schował się" zarodek i żeby juz mnie nie męczyć przepisano mi tabletki poronne. W końcu w męczarniach zaczęłam krwawić beta HCG spadło. To wszystko działo się w lipcu 2015. Od tamtej pory mam problemy z endometrium. W zeszłym miesiącu na monitoringu 14 dc miał grubość 3 mm do owulacji nie doszło z pęcherzyka zrobił sie torbiel (pierwszy raz miałam taka sytuacje). W tym cyklu nie ma w ogóle pęcherzyka (cykl bezowulacyjny) a endometrium ma 1mm! dostałam luttagen na druga fazę cyklu. Stosuje też inofolic 2 miesiąć i będę czekać. Myślę, że te problemy z endometrium to przez łyżeczkowanie, nie może sie teraz odbudować ale to tylko moje przypuszczenia bo żaden lekarz tego nie potwierdził.

ug37hdgevqd5t264.png
  • sorriso Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze tylko, że pod października do grudnia brałam duphaston i na endometrium nic mi nie pomógł :(

ug37hdgevqd5t264.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja również się z tym zmagam i to jest główny powód moich niepowodzeń. Moje endo nie reaguje na nic:-( brak już pomysłów

r9bzabd.png
  • Maargot Nowa

Wysłany: 27 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc endometrium po brania od 3 dc progynova 21 osiągnęło zawrotne 6 mm ale estrogeny zablokowaly owulacje :-( do planów czasie owulacji dostałam jeszcze duphaston, i w 22 dc dalej jest 6 mm.... W następnym cyklu mamy spróbować z Fostimonem. Ale ja już chyba nie wierzę że to się wogole jeszcze uda...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ