nieudany transfer
-
Cześć dziewczyny, pisze pierwszy post na forum, bardzo proszę o pomoc. Jestem po 2 procedurach IV F, krótkie protokoły. Po pierwszej 2 zarodki (4 AA), pierwszy transfer świeżego zarodka nieudany, crio transfer również nieudany. Zmieniloiśly klinikę, kolejna procedura - 3 zarodki, wszystkie przebadane genetycznie, jeden ok, zarodek 3AA. W piątek beta ujemna. Mam 37 lat, w każdym przypadku beta zerowa. Co może być przyczyną niepowodzeń? Zarodek był dobrej klasy, sprawdzona genetyka, embrioglue, kroplówka na skurcze, przed transferem długa suplementacja, przeleczone zapalenie endometrium, kariotypy, poziom hormonów w normie. Moje AMH to 2,4. Proszę o jakąś wskazówkę, może któraś z Was miała podobne doświadczenia.
-
Natalia1986 wrote:Cześć dziewczyny, pisze pierwszy post na forum, bardzo proszę o pomoc. Jestem po 2 procedurach IV F, krótkie protokoły. Po pierwszej 2 zarodki (4 AA), pierwszy transfer świeżego zarodka nieudany, crio transfer również nieudany. Zmieniloiśly klinikę, kolejna procedura - 3 zarodki, wszystkie przebadane genetycznie, jeden ok, zarodek 3AA. W piątek beta ujemna. Mam 37 lat, w każdym przypadku beta zerowa. Co może być przyczyną niepowodzeń? Zarodek był dobrej klasy, sprawdzona genetyka, embrioglue, kroplówka na skurcze, przed transferem długa suplementacja, przeleczone zapalenie endometrium, kariotypy, poziom hormonów w normie. Moje AMH to 2,4. Proszę o jakąś wskazówkę, może któraś z Was miała podobne doświadczenia.
A badałaś immunologię? U mnie dopiero po lekach od immunologa udał się transferKrakowska lubi tę wiadomość
-
Nie. Moi lekarze prowadzący (2 różnych, w różnych klinikach) twierdzili że nie ma to sensu...i przyczyne niepowodzeń widzieli w genetyce zarodków, myślałam że 2 pierwsze transfery się nie udały bo nie przebadaliśmy zarodków genetycznie ale ten ostatni został przebadany ....
mogłabyś napisać jakie badania robiłaś? I czy byłaś u specjalisty immunologa zajmującego się niepłodnością? Z góry dziękuję za wszelkie informacje. -
U mnie przy nieudanych transferach na zarodkach przebadanych winna była immunologia. Do zbadania miałam cytokiny CBA, immunofenotyp, KiR.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Natalia1986 wrote:Nie. Moi lekarze prowadzący (2 różnych, w różnych klinikach) twierdzili że nie ma to sensu...i przyczyne niepowodzeń widzieli w genetyce zarodków, myślałam że 2 pierwsze transfery się nie udały bo nie przebadaliśmy zarodków genetycznie ale ten ostatni został przebadany ....
mogłabyś napisać jakie badania robiłaś? I czy byłaś u specjalisty immunologa zajmującego się niepłodnością? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Ja byłam u immunologa ( Jakub Malinowski w Łodzi) na pierwszej wizycie dostaliśmy z mężem skierowanie na badania, na następnej jak pojechaliśmy z wynikami to lekarz dał nam zalecenia na transfer i ciążę. Wcześniej beta nawet nie drgnęła, po lekach transfer się od razu udał niestety poroniłam w 7 tygodniu, następny też się udał i jestem w prawie połowie ciąży.
Nie pamiętam wszystkich badań, ale na pewno kiry, badania na zespół antyfosfolipidowy, cytokiny, przeciwciała przeciwplemnikowe cross match, test imk. -
Krakowska wrote:U mnie przy nieudanych transferach na zarodkach przebadanych winna była immunologia. Do zbadania miałam cytokiny CBA, immunofenotyp, KiR.
Czy mogłabyś kogoś polecić (po Nicku łudzę się że jesteś z Krakowa
Ewentualnie czy ktoraś z Was ma immunologa do polecenia z Małopolski? -
Jeszcze histeroskopia jest zalecana.
ona 41 kariotyp❌️, on 43 kariotyp✅️
2018, 2019 - poronienia 6tc💔
2021 - procedura I, II 6❄️, 2🆗️
FET: beta 0💔
Histeroskopia✅️, Allo 0%❌️, KIR AA❌️
FET: beta 7dpt 67, 9dpt 134, 12dpt 291, 14dpt 644, 16dpt 503, 19dpt 671, 21dpt 865,, 23dpt 1204, 26dpt 2013, 30dpt 2796 💔poronienie zatrzymane; Allo 34%✅️
2022 procedura III - 5❄️, 2🆗️, 1 mozaika🆗️
FET: beta 6dpt 23, 8dpt 66, 12dpt 226, 14dpt 424, 16dpt 602, 18dpt 1109, 20dpt 1528, 24dpt 💔poronienie samoistne
Test IPLE ✅️, NK 29/20❌️
FET: beta 7dpt 28, 9dpt 33, 11 dpt 34 - biochem💔
FET: beta 7dpt 51, 10dpt 241, 12dpt 619, 14dpt 1554, 19dpt 8607, 24dpt❤️,
Pappa: pośrednie, amnio: prawidłowy męski❤️
16+6 175g
17+4 252
20+6 414
23+4 670
25+6 820
28+6 1200
31+3 1734
33+3 2300