X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niski progesteron po udanym FET
Odpowiedz

Niski progesteron po udanym FET

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iris32 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Jaki miałyście progesteron po udanym transferze?
    W dzień transferu i 4 dni po miałam ponad 20.
    W 16 dniu po transferze miałam już tylko 6,6!!! Przy becie 2750!
    Od początku mam plamienia brązowe na zmianę z lekkim krwawieniem. Biorę konskie dawki proga - 3 x 1 prog besins, 2 x 1 400 mg Cyclogestu plus 1 x zastrzyk Prolutex. Dołożyłam od wczoraj duphaston.
    Czy któraś w Was tak miała?
    Dodam, ze biorę Neoparin na rozrzedzenie krwi , może stad te plamienia (mam je od samego transferu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 12:47

Bocian Szczecin, 34 l.
    Czynnik męski
    2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
    Beta 0 x 3 ;(
    Zmiana kliniki
    2022 Druga procedura IVF
    06.2022 Punkcja nr 2
    6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    14.09 Transfer FET (Prolutex, Progesteron Besins, Neoparin,Cyclogest,Estrofem, Acard, Encorton ,wit b12 met + accofil)
    Prog. 20,22
    🙏🏻💪🏻
    10dpt beta 197,6
    13dpt beta 799
    16dpt beta 2750 prog. 6,6 😭(plamienia od początku)
    Plamienia związane z polipem na szyjce. Po odstawieniu estrofemu polip zniknął.
    18.11 Usg prenatalne plus SANCO
    💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
    21 tydzień usg połówkowe - niestety łożysko centralnie przodujące.
    3 tygodnie później - łożysko brzeznie przodujące.
  • Iris32 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Nie bierzesz dodatkowo acardu? Czasami połączenie heparyny plus acardu powoduje plamienia.
    A może dopochwowo zmień na jakiś inny np. Lutinus albo utrigestan
    Brałam cały czas Acard, lecz moja ginekolog kazała odstawić na czas plamień ,ale dalej są 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 13:02

Bocian Szczecin, 34 l.
    Czynnik męski
    2021 - 1 IVF - 3 ❄️❄️❄️
    Beta 0 x 3 ;(
    Zmiana kliniki
    2022 Druga procedura IVF
    06.2022 Punkcja nr 2
    6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    14.09 Transfer FET (Prolutex, Progesteron Besins, Neoparin,Cyclogest,Estrofem, Acard, Encorton ,wit b12 met + accofil)
    Prog. 20,22
    🙏🏻💪🏻
    10dpt beta 197,6
    13dpt beta 799
    16dpt beta 2750 prog. 6,6 😭(plamienia od początku)
    Plamienia związane z polipem na szyjce. Po odstawieniu estrofemu polip zniknął.
    18.11 Usg prenatalne plus SANCO
    💙 Zdrowy chłopczyk !🥹
    21 tydzień usg połówkowe - niestety łożysko centralnie przodujące.
    3 tygodnie później - łożysko brzeznie przodujące.
  • calistas1 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Ankieta jest anonimowa a Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.

https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ