X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Nisza w bliźnie po CC
Odpowiedz

Nisza w bliźnie po CC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Melisa_ Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Czy konieczne było usunięcie niszy przed transferem?

U nas jest podejrzenie, nisza zauważona 14 lat po cc wcześniej wszyscy lekarze mówili ze cięcie jest ok.

Starania In vitro od 2021 :
    7 transferów beta zawsze 0
  • MarWinWoz Nowa

Wysłany: 28 listopada, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, ja również mam niszę w bliźnie po CC. Całkiem spora - ponad 1 cm. Utrudnia ona zajscie w ciążę, ponieważ zawarty w niej sluz i krew sa zrodlem zapalnym ktory uniemozliwia implantacje zarodka. Poza tym zelazo zawarte we krwi dziala toksycznie na zarodek. Mam jednak wspaniałego lekarza, który zamiast zlecać mi wykonanie operacji która jednak jest rozlegla operacja, niosąca potencjalne ryzyko i opóźniającą możliwość starań zaproponował że wprowadzi cewnik do niszy i odciągnie jej zawartosc. Tak zrobił i jestem w 5 tygodniu ciazy. Taki zabieg trwa 2 minuty podczas zwykłego badania ginekologicznego i totalnie nic nie boli. Zabieg nie jest nigdzie opisany ponieważ jest to pomysł tego lekarza, który z powodzeniem jak się okazuje realizuje. Może kiedyś napiszę jakaś pracę na ten temat - kto wie? Lekarz który to robi to dr Janusz Pałaszewski ( Warszawa)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ