X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Nisza w bliźnie po CC
Odpowiedz

Nisza w bliźnie po CC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Melisa_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Czy konieczne było usunięcie niszy przed transferem?

U nas jest podejrzenie, nisza zauważona 14 lat po cc wcześniej wszyscy lekarze mówili ze cięcie jest ok.

Starania In vitro od 2021 :
    7 transferów beta zawsze 0
  • MarWinWoz Nowa

Wysłany: 28 listopada 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, ja również mam niszę w bliźnie po CC. Całkiem spora - ponad 1 cm. Utrudnia ona zajscie w ciążę, ponieważ zawarty w niej sluz i krew sa zrodlem zapalnym ktory uniemozliwia implantacje zarodka. Poza tym zelazo zawarte we krwi dziala toksycznie na zarodek. Mam jednak wspaniałego lekarza, który zamiast zlecać mi wykonanie operacji która jednak jest rozlegla operacja, niosąca potencjalne ryzyko i opóźniającą możliwość starań zaproponował że wprowadzi cewnik do niszy i odciągnie jej zawartosc. Tak zrobił i jestem w 5 tygodniu ciazy. Taki zabieg trwa 2 minuty podczas zwykłego badania ginekologicznego i totalnie nic nie boli. Zabieg nie jest nigdzie opisany ponieważ jest to pomysł tego lekarza, który z powodzeniem jak się okazuje realizuje. Może kiedyś napiszę jakaś pracę na ten temat - kto wie? Lekarz który to robi to dr Janusz Pałaszewski ( Warszawa)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ