X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną norplolac-prosze o pomoc
Odpowiedz

norplolac-prosze o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore od kilku miesiecy bromergon,niby owulacja jest,a cykle sa bardzo dlugie,obecny trwa juz 70 dni...ponoc jak prolaktyna spada to cykle sie normuja..a u mnie nic... czy norprolac skraca cykle??

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam na zbicie prolaktyny Dostinex. Co prawda jest droższy, ale ma najmniej skutków ubocznych. Na razie biorę 1/2 tabletki raz na tydzień, na razie wzięłam pierwsze 2 tabletki (czyli miesiąc kuracji) ale na razie efektów nie widzę, poza plamieniami które gdzieśtam się pojawiły. Normalne cykle mam trwające pół roku albo dłużej, teraz dostałam coś na wywołanie @ ale efekt dostinexu zobaczę dopiero w następnym cyklu :).

Ale zwiększona prolaktyna to jedna z możliwości wydłużania bądź zatrzymania cykli.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę norprolac 3 m-ac, cykle ani się nie skróciły ani nie wydłużyły. Skutków ubocznych też jakoś specjalnie nie zarejestrowałam. jeszcze nie badałam powtórnie prl, więc nie wiem czy obniżył.

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ