X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną norplolac-prosze o pomoc
Odpowiedz

norplolac-prosze o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore od kilku miesiecy bromergon,niby owulacja jest,a cykle sa bardzo dlugie,obecny trwa juz 70 dni...ponoc jak prolaktyna spada to cykle sie normuja..a u mnie nic... czy norprolac skraca cykle??

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam na zbicie prolaktyny Dostinex. Co prawda jest droższy, ale ma najmniej skutków ubocznych. Na razie biorę 1/2 tabletki raz na tydzień, na razie wzięłam pierwsze 2 tabletki (czyli miesiąc kuracji) ale na razie efektów nie widzę, poza plamieniami które gdzieśtam się pojawiły. Normalne cykle mam trwające pół roku albo dłużej, teraz dostałam coś na wywołanie @ ale efekt dostinexu zobaczę dopiero w następnym cyklu :).

Ale zwiększona prolaktyna to jedna z możliwości wydłużania bądź zatrzymania cykli.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę norprolac 3 m-ac, cykle ani się nie skróciły ani nie wydłużyły. Skutków ubocznych też jakoś specjalnie nie zarejestrowałam. jeszcze nie badałam powtórnie prl, więc nie wiem czy obniżył.

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ