X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • amica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia, mam nadzieję że dzisiejsza rozmowa dużo wyjaśni i będziesz miała plan na najbliższy czas!

Sofia2019 lubi tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi-x wrote:
    Niestety u mnie nie ma tej pewnosci.
    Do tej pory mielismy jeden nieudany transfer 2 zarodkow.
    Teraz podeszlismy do ivf ale byl tylko jeden zarodek ktory sie nie podzielil I odwolali transfer.
    U nas niestety juz problem po obu stronach- maz Mial mtese bardzo slaby wynik a ja mam niskie amh I pobrali tylko jedna komorke.
    A czy mialas histeroskopie w Novum? Dlugo sie czeka?

Ja miałam na Szaserów robione na NFZ przez dr Dońca, który wykonuje też w Novum. Nie wiem czy w Twoim przypadku priorytetem jest teraz histeroskopia skoro na razie nie będziesz podchodzić do transferu. Może warto skupić się na poprawie jakości komórek u Ciebie (?)
    U nas też problemem był brak plemników, ale my w końcu ostatecznie zdecydowaliśmy się na dawcę. Jak widać po stopce nie był/jest to jedyny problem

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Sofia, mam nadzieję że dzisiejsza rozmowa dużo wyjaśni i będziesz miała plan na najbliższy czas!
    Plan jest taki, ze poki co bedzie orgametril. Ile cykli to pewnie od wirusa bedzie zalezalo... obstawiam 2-3 cykle. W tym cykl ostatni z immunopresja
    Mysle,ze do polowy kwietnia czeka nas glownie praca zdalna i wszystko bedzie w zawieszeniu.
    Realnie myślę, ze czerwiec cos przyniesie lepszego dla wszystkich :)

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
  • amica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia, plan brzmi rozsądnie!

Mam nadzieję że sytuacja się poprawi w kwietniu i uda się wcześniej chociaż część planu zrealizować :(

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • amica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta kojarzycie memy aktualne w stylu:

Z kwarantanny wrócę :
    20kg na plusie
    w ciąży
    Rozwiedziona
    wszystko powyższe
    ?

Jezu, bolą mnie jajniki jak nigdy dotąd. Aż się zastanawiam czy to nie przypadkiem owulacja, bo zaczęłam pić te zioła Ojca Sroki.
    Śmieje się że jeśli moja kwarantanna skończy się ciąża to mąż na kolanach na Jasną Górę pójdzie podziękować za koronawirusa 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 09:30

Jusia 82 lubi tę wiadomość

• Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:

Z kwarantanny wrócę :
    20kg na plusie
    w ciąży
    Rozwiedziona
    wszystko powyższe
    ?

Jezu, bolą mnie jajniki jak nigdy dotąd. Aż się zastanawiam czy to nie przypadkiem owulacja, bo zaczęłam pić te zioła Ojca Sroki.
    Śmieje się że jeśli moja kwarantanna skończy się ciąża to mąż na kolanach na Jasną Górę pójdzie podziękować za koronawirusa 🤣🤣
    Amica kojarze te memy :)
    A ktory to Twoj dzien cyklu? U mnie dzis test clear blue pokazal owulacje, a dzien cyklu 22 czyli mega późno.
    Bierz starego na warsztat i do dziela :)

amica lubi tę wiadomość

Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Maz nasienie ok
  • Kamila 90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wirus duzo namieszal ostatnio jak byłam u swojego lekarza na wizycie to telefon za telefonem co dalej jak to wszystko ogarnac. Też widac ze lekarze sami nie wiedzą co dalej .

3jvztgf6kycusqbj.png
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 90 wrote:
    Ten wirus duzo namieszal ostatnio jak byłam u swojego lekarza na wizycie to telefon za telefonem co dalej jak to wszystko ogarnac. Też widac ze lekarze sami nie wiedzą co dalej .
    Kamila jak u Ciebie znacie juz plec? Jak samopoczucie?
    Dbaj o Was teraz 😊

Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Maz nasienie ok
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:

Z kwarantanny wrócę :
    20kg na plusie
    w ciąży
    Rozwiedziona
    wszystko powyższe
    ?

No to do dzieła :)

amica lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:

Z kwarantanny wrócę :
    20kg na plusie
    w ciąży
    Rozwiedziona
    wszystko powyższe
    ?

Amica działajcie, działajcie :) . Nie takie rzeczy natura widziała :)

amica lubi tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    Plan jest taki, ze poki co bedzie orgametril. Ile cykli to pewnie od wirusa bedzie zalezalo... obstawiam 2-3 cykle. W tym cykl ostatni z immunopresja
    Mysle,ze do polowy kwietnia czeka nas glownie praca zdalna i wszystko bedzie w zawieszeniu.
    Realnie myślę, ze czerwiec cos przyniesie lepszego dla wszystkich :)
    To całkiem sensowny plan. Wierze, że dzieki temu osiagniesz upragniony cel . Mocno trzymam kciuki :) A immunosupresje wiesz już jaką będziesz miała?

Marmis
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    To całkiem sensowny plan. Wierze, że dzieki temu osiagniesz upragniony cel . Mocno trzymam kciuki :) A immunosupresje wiesz już jaką będziesz miała?
    :) czekam na wznowienie wizyt u doc Pasnika. W międzyczasie pobiore ten orgametril kilka cykli i wtedy zobacze

Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Maz nasienie ok
  • amica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    Amica kojarze te memy :)
    A ktory to Twoj dzien cyklu? U mnie dzis test clear blue pokazal owulacje, a dzien cyklu 22 czyli mega późno.
    Bierz starego na warsztat i do dziela :)
    Ogólnie to myślę że jest to mało prawdopodobne żeby cokolwiek to dało ale stary co drugi dzień jak z rozkazu staje na wysokości zadania 🤣

A dzisiaj mam 14dc.

Nawet testów owulacyjnych w domu nie mam bo już się przyzwyczaiłam że ja to owulacji nie mam.

Chociaż wczoraj mój małżonek dwa razy się mnie pytał czy ja aby na pewno w ciąży nie jestem, bo od dwóch dni nic mi nie podchodzi, obiadów nie dałam rady zjeść, chodzę i ciągle mi jest niedobrze a na koniec dnia powiedziałam mu ze zjadłabym maka 😁
    Dzisiaj chłopina pojedzie po testa i mu powiedziałam że będziemy sikać razem żeby mu te ciąże urojona z mózgu wybić. To się zapytał razem, to znaczy że on będzie sikał a ja będę patrzeć? 😂😂😂
    Także tak mam wesoło na tym home office :)

Marmis, Sofia2019, Jusia 82 lubią tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Ogólnie to myślę że jest to mało prawdopodobne żeby cokolwiek to dało ale stary co drugi dzień jak z rozkazu staje na wysokości zadania 🤣

A dzisiaj mam 14dc.

Nawet testów owulacyjnych w domu nie mam bo już się przyzwyczaiłam że ja to owulacji nie mam.

Chociaż wczoraj mój małżonek dwa razy się mnie pytał czy ja aby na pewno w ciąży nie jestem, bo od dwóch dni nic mi nie podchodzi, obiadów nie dałam rady zjeść, chodzę i ciągle mi jest niedobrze a na koniec dnia powiedziałam mu ze zjadłabym maka 😁
    Dzisiaj chłopina pojedzie po testa i mu powiedziałam że będziemy sikać razem żeby mu te ciąże urojona z mózgu wybić. To się zapytał razem, to znaczy że on będzie sikał a ja będę patrzeć? 😂😂😂
    Także tak mam wesoło na tym home office :)
    Hehe. Dobrze, ze macie wesoło. A u mnie żadna robota nie idzie. Posprzatałabym jakos porządnie - ale boje sie , ze tym sobie zaszkodze. Więc się snuje z łozka do komputera, od komputera do tv i tak w kółko .

Marmis
  • amica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś sobie trzeba dzień urozmaicać. Już mu zapowiedziałam że jutro on ma biuro z kanapy a za że stołu, bo już mnie plecy bolą pracując przy niskiej ławie...

Marmis, teraz to Kropeczka ważniejsza a nie jakieś tam porządki, także prawidłowo, póki co spokojnie :)

A jesteś na L4 bo nie pamiętam? Bo jak jesteś na L4 i szukasz zajęcia, to ja mam kilka potrzeb😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 15:05

• Marmis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Jakoś sobie trzeba dzień urozmaicać. Już mu zapowiedziałam że jutro on ma biuro z kanapy a za że stołu, bo już mnie plecy bolą pracując przy niskiej ławie...

Marmis, teraz to Kropeczka ważniejsza a nie jakieś tam porządki, także prawidłowo, póki co spokojnie :)

A jesteś na L4 bo nie pamiętam? Bo jak jesteś na L4 i szukasz zajęcia, to ja mam kilka potrzeb😂
    Tak- jestem na L4. Co potrzebujesz Kochana ?😉😉

Marmis
  • Mila79 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny, czy któraś miała kiedyś rozmowę z dr L.? Bo ja miałam 17 sekundową, bo tylko jak zadałam pytanie, to było, że nie mamy o czym rozmawiać na razie i usłyszałam odkładaną słuchawkę. czy to norma?

• Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebralam dziś CBA , ktory bada rownowage cytokin th1/th2 i wynik mam totalnie wyniki niezgodne z normą :( próbowałam to rozszyfrowac ale jsk zaczelam czytac to jeszcze bardziej mnie to skolowalo. Musze poczekac na wizyte u Pasnika bo ni w zab nie kumam tego :(

Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Maz nasienie ok
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    dziewczyny, czy któraś miała kiedyś rozmowę z dr L.? Bo ja miałam 17 sekundową, bo tylko jak zadałam pytanie, to było, że nie mamy o czym rozmawiać na razie i usłyszałam odkładaną słuchawkę. czy to norma?
    Tak ja mialam. Dr potrafi " asertywnie" zakończyc rozmowę. ..

Mila79 lubi tę wiadomość

Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Maz nasienie ok
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    Tak ja mialam. Dr potrafi " asertywnie" zakończyc rozmowę. ..
    A doktor L. to Langier? Mam u niej wizyte w piatek, bo Zygler nie ma...

Marmis
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ