X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • poprostuinna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Jeszcze nie wiem. Na 10 lipca jestem umówiona jeszcze do Paligi do Katowic. Chce, zeby uczcciwie ktos mi powiedział jakie mamy szanse -. Dużo dziewczyn pisało o niej wiele dobrych rzeczy - ze to taki lekarz z powołania i dobry diagnostyk. Bo jakos juz w lekarzy z Novum nie wierze - bo nie mają na mnie pomyslu zadnego. A w tak zwanym międzyczasie zadzwonię do Czech i dowiem sie. Podobno pierwsza wizyta to może byc telewizyta i to bezpłatna. Na razie zbieramy fundusze- mam nadzieję, że wczesną jesienią - czyli wrzesień - zaczniemy.

No to świetna wiadomość, to juz całkiem nie tak długo. Życzę powodzenia 🤛

Marmis lubi tę wiadomość

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Jeszcze nie wiem. Na 10 lipca jestem umówiona jeszcze do Paligi do Katowic. Chce, zeby uczcciwie ktos mi powiedział jakie mamy szanse -. Dużo dziewczyn pisało o niej wiele dobrych rzeczy - ze to taki lekarz z powołania i dobry diagnostyk. Bo jakos juz w lekarzy z Novum nie wierze - bo nie mają na mnie pomyslu zadnego. A w tak zwanym międzyczasie zadzwonię do Czech i dowiem sie. Podobno pierwsza wizyta to może byc telewizyta i to bezpłatna. Na razie zbieramy fundusze- mam nadzieję, że wczesną jesienią - czyli wrzesień - zaczniemy.
    Potwierdzam dr P to Anioł i Marysia jest jej dziełem. Na pewno bardzo uczciwie powie jak widzi szanse. Jeśli nie będzie widzieć to też powie ale z wielką empatia. No i chyba jest jednym z lepszym lekarzy od stymulacji niskiego amh

Marmis lubi tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:

no to super że jest plan :D

lekarze z novum, jak już wiele razy stwierdzałyśmy, rzadko wychodzą poza schematy kliniki. Ostatnio byłam na wizycie u Pani endokrynolog -w jakimś w zasadzie przypadkowym miejscu- żeby wziąć skierowanie na krzywą cukrową i ona w ciągu kilku minut rzuciła kilka bardzo trafnych pomysłów. Np to żeby przed kolejnym transferem heparynę włączyć kilka dni wcześniej a nie od dnia transferu. W Novum wszyscy lekarze u których do tej pory byłam działają tylko i wyłącznie na podstawie zaleceń hematologa... żadnych odstępstw....

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia 82 wrote:
    no to super że jest plan :D

lekarze z novum, jak już wiele razy stwierdzałyśmy, rzadko wychodzą poza schematy kliniki. Ostatnio byłam na wizycie u Pani endokrynolog -w jakimś w zasadzie przypadkowym miejscu- żeby wziąć skierowanie na krzywą cukrową i ona w ciągu kilku minut rzuciła kilka bardzo trafnych pomysłów. Np to żeby przed kolejnym transferem heparynę włączyć kilka dni wcześniej a nie od dnia transferu. W Novum wszyscy lekarze u których do tej pory byłam działają tylko i wyłącznie na podstawie zaleceń hematologa... żadnych odstępstw....
    Dokładnie jak mówisz. A juz konsultacja i stymulacja u L. za dodatkową opłatą była kompletnie bez sensu. Absolutnie nic nowego nie wymyślił. Leciał schematem. A tak na marginesie co to za pani endokrynolog.? Bo tez musze sie wybrać...

Marmis
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dokładnie jak mówisz. A juz konsultacja i stymulacja u L. za dodatkową opłatą była kompletnie bez sensu. Absolutnie nic nowego nie wymyślił. Leciał schematem. A tak na marginesie co to za pani endokrynolog.? Bo tez musze sie wybrać...

Ja akurat poszłam w ramach ubezpieczenia które posiadam. wybrałam najbliższy termin, w najbliższym miejscu mojego zamieszkania i trafiło na Panią dr:
    https://www.znanylekarz.pl/monika-matraszek/endokrynolog-diabetolog/warszawa

Generalnie jestem zadowolona z pierwszej wizyty. Dziś robiłam krzywą cukrową więc w czwartek idę na kolejną.

A ja chyba wczoraj pisałam że planowo transfer 5 czerwca. A tu dziś niespodzianka i dostałam okres. O kilka dni za wcześnie- podejrzewam że to sprawka akupunktury bo od kilkunastu miesięcy miałam jak w zegarku :)

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
  • amica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Sofia dziękuje za pamięć. Właśnie dzisiaj mam wizytę w klinice. Zobaczymy. A tak na marginesie to chyba każda z nas ma jakąś dziewczynę w pamięci.... Ja doskonale pamietam Japonkę i Asię, której udało się chyba za 12-stym razem, ale pamietam tez nick Bea, która niestety nie miała happy end-u.... Część dziewczyn jest ciagle w grze, a tez już długo walczą. Mam na myśli głównie Ciebie, Carola, Amice, Marmis, Arcole i Andziorka..... Oby dla nas statystki w ostatecznym rozrachunku okazały się łaskawsze.
    O tak i ja często wspominam Japonkę i Asię :)

Jakiś czas pisałam z Japonka na priv i cieszę się że w sumie skończyłyśmy na etapie kiedy u niej wszystko było dobrze.

Bea też pamiętam, zwłaszcza że miała dużo żalu do Kliniki bo stymulacja była najgorsza...

Może i do nas los się kiedyś uśmiechnie :) tego nam weterankom w szczególności życzę!

Aś2018, Kla_Mum, Ziuta@ 35 lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Sofia dziękuje za pamięć. Właśnie dzisiaj mam wizytę w klinice. Zobaczymy. A tak na marginesie to chyba każda z nas ma jakąś dziewczynę w pamięci.... Ja doskonale pamietam Japonkę i Asię, której udało się chyba za 12-stym razem, ale pamietam tez nick Bea, która niestety nie miała happy end-u.... Część dziewczyn jest ciagle w grze, a tez już długo walczą. Mam na myśli głównie Ciebie, Carola, Amice, Marmis, Arcole i Andziorka..... Oby dla nas statystki w ostatecznym rozrachunku okazały się łaskawsze.
    Ja tez te dziewczyny pamietam .I jeszcze Problemik-ale tu chyba bylo bez happy endu.A moze do tej pory byl jakis inny happy end:)
    A co do Bea to po tej nieudanej stymulacji i po tym jak zniknela z forum to widzialm jej wpis w ktorym pytala o klasy zarodkow-kilka ich bylo:).Nawet zamierzalam jej odpisac ale szybko usunela wpis.Wiec chyba byla nastepna stymulacja,lepsza ,i kto wie moze jej sie powiodlo.Kciuki za nas wszystkie dziewczyny:) ze szczegolnym uwzglednieniem dinozaurow;)

Mila79, Aś2018 lubią tę wiadomość

carola12
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję! Często Was podczytuję i trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki! :*

carola12, Aś2018 lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
  • Mila79 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Dziewczyny, bardzo dziękuję! Często Was podczytuję i trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki! :*

Asiula, 12 zarodków i 10 transferów??? dużo....
    I jaki sie w końcu przyjął?

• Mila79 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia 82 wrote:
    Ja akurat poszłam w ramach ubezpieczenia które posiadam. wybrałam najbliższy termin, w najbliższym miejscu mojego zamieszkania i trafiło na Panią dr:
    https://www.znanylekarz.pl/monika-matraszek/endokrynolog-diabetolog/warszawa

Generalnie jestem zadowolona z pierwszej wizyty. Dziś robiłam krzywą cukrową więc w czwartek idę na kolejną.

A ja chyba wczoraj pisałam że planowo transfer 5 czerwca. A tu dziś niespodzianka i dostałam okres. O kilka dni za wcześnie- podejrzewam że to sprawka akupunktury bo od kilkunastu miesięcy miałam jak w zegarku :)

Jusia mogę na privie wiadomość?

• Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    As, to napisz jaki obraliacie plan w klinice po dzisiejszej wizycie.
    Ja po tym czasie widze ,ze in vitro jest mocno nieprzewidywalne. Sa pary bardzo slabo rokujace i im czesto udaje się bardzo szybko, a sa takie, ktore niby wszystko ok, ksiazkowe wyniki i nie wychodzi.
    Czasem widze,ze wystarczy zmienić klinike , lekarza, nowe spojrzenie na sprawe i efekt od razu widać. Ja tez zastanawiam się nad zmiana i chodzi mi po glowie klinika Bocian.
    No nic, chyba nie pozostaje nam nic innego jak próbować i czekac kiedy los się do nas uśmiechnie :)

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    Aś, a właśnie ja szukałam kiedyś Beę po nicku, bo ona miała potem Bea_2 bodajże. I naprawdę bez happy endu? Bo ona miała mieć jakąś ostatnią jeszcze procedurę w Novum po tym jak dr L. jej słabą stymulację zrobił... I szukałam, jak jej poszła ostatnia - i to w ten weekend szukałam, bo sobie przypomniałam. Chciałam się jakoś pocieszyć, ze się jednak udało jej... :/ ale z tego, co piszesz, to widzę, że nie...
    też Wam i mi kibicuję diewczyny, mimo że się mało udzielam. Ale perturbacje życiowe, zdrowotne i brak nadziei mnie trochę położyły..
    Mila ona miała jeszcze podejście w Novum u dr Wojewódzkiego, a potem jeszcze w innej klinice. Tak czy inaczej miała dziewczyna ogromną siłę walki, a przy tym zawsze bardzo mocno zgłębiała temat. Jak zaczynałam i widziałam jej historię to szczerze byłam przerażona, a z czasem okazało się, że ją dogoniłam.... Mila Ty też masz historię przed którą chylę czoła. Życzę Ci abyś jeszcze stanęła do walki i... WYGRAŁA !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 17:36

Mila79 lubi tę wiadomość

4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
    8 dpt - 25.35
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    As, to napisz jaki obraliacie plan w klinice po dzisiejszej wizycie.
    Ja po tym czasie widze ,ze in vitro jest mocno nieprzewidywalne. Sa pary bardzo slabo rokujace i im czesto udaje się bardzo szybko, a sa takie, ktore niby wszystko ok, ksiazkowe wyniki i nie wychodzi.
    Czasem widze,ze wystarczy zmienić klinike , lekarza, nowe spojrzenie na sprawe i efekt od razu widać. Ja tez zastanawiam się nad zmiana i chodzi mi po glowie klinika Bocian.
    No nic, chyba nie pozostaje nam nic innego jak próbować i czekac kiedy los się do nas uśmiechnie :)
    Sofia no więc po dzisiejszej wizycie okazało się, że będę miała transfer w tym cyklu na naturalnym, czyli de facto w przyszłym tygodniu. Mam mieć accofil, to pewna nowość w stosunku do wcześniejszych transferów (zalecenie dr Paśnika). Encorton na własną odpowiedzialność. Poza tym bez zmian, czyli heparyna i jakiś folik. Nic innego nie biorę bo ja mam wszystko w normie. Nie wiem czy mój słabeusz się rozmrozi, ale no cóż będzie co będzie. Trzymaj kciuki. Jak nie wyjdzie to nie wiem co dalej, ale już na Novum się raczej nie zdecyduję (też myślałam o Bocianie). Ostatnia stymulacja z lekami kosztowała mnie 26 tys.... nie stać mnie na chwilę obecną na taki wydatek. Ale na tą chwilę skupiam się na tym co tu i teraz. Później będę myśleć.

4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
    8 dpt - 25.35
  • Andziorek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:

:) Asia, byłaś pierwszą w dziewczyn, którą zapamiętałam, jak zaczęłam czytać forum. Wtedy byłaś jeszcze w Invicta i udzielałaś się z Piggy, Kamilą i Triss. Im dużo szybciej udało się doczekać dzidziusia.
    Długo siedziałam w krzakach, więc nawet nie miałam okazji Ci pogratulować. Super, że w końcu do Ciebie również uśmiechnęło się słońce. Będziecie wracać po rodzeństwo dla Michałka?

Asiula86 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:

Marmis, podzielisz się proszę informacją, jakie wrażenia po telewizycie?
    Ja po rozczarowaniu Novum umówiłam się do zachwalanej przez dziewczyny dr. Kuczyńskiej w Kriobanku i dr. Mrugacza w Bocianie. Moje ostatnie deski ratunku, ale podejrzewam, że i tak odeślą mnie do KD :(

Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
    43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
    On: wyniki nasienia w miarę ok

5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
    7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!

82do3e5e1vm21v9s.png
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    Marmis, podzielisz się proszę informacją, jakie wrażenia po telewizycie?
    Ja po rozczarowaniu Novum umówiłam się do zachwalanej przez dziewczyny dr. Kuczyńskiej w Kriobanku i dr. Mrugacza w Bocianie. Moje ostatnie deski ratunku, ale podejrzewam, że i tak odeślą mnie do KD :(
    Kla Mum-tez myslalam o tych lekarzach.Dlugo czeka sie na wizyte teraz? A wiesz moze jaka klinika ma sensowny program KD?

carola12
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Sofia no więc po dzisiejszej wizycie okazało się, że będę miała transfer w tym cyklu na naturalnym, czyli de facto w przyszłym tygodniu. Mam mieć accofil, to pewna nowość w stosunku do wcześniejszych transferów (zalecenie dr Paśnika). Encorton na własną odpowiedzialność. Poza tym bez zmian, czyli heparyna i jakiś folik. Nic innego nie biorę bo ja mam wszystko w normie. Nie wiem czy mój słabeusz się rozmrozi, ale no cóż będzie co będzie. Trzymaj kciuki. Jak nie wyjdzie to nie wiem co dalej, ale już na Novum się raczej nie zdecyduję (też myślałam o Bocianie). Ostatnia stymulacja z lekami kosztowała mnie 26 tys.... nie stać mnie na chwilę obecną na taki wydatek. Ale na tą chwilę skupiam się na tym co tu i teraz. Później będę myśleć.
    Fajnie ,że macie plan i to juz wkrótce bedzie sie dzialo :) bede trzymać kciuki. Niech zarodek zostanie z Toba na 9 mcy ✊🤗 Accofil mam tez przypisany doc. Pasnika.Mi powiedzial ,ze pomaga 60 % jego pacjentek bede trzymała kciuki żebyśmy znalazły się w tej szczęśliwej 60tce :)

Aś2018 lubi tę wiadomość

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    Sa pary bardzo slabo rokujace i im czesto udaje się bardzo szybko, a sa takie, ktore niby wszystko ok, ksiazkowe wyniki i nie wychodzi.
    to ja jestem z tych książkowych :/

Wydaje mi się , że przy parach słabo rokujących wiadomo z czym się walczy i na czym należy się skupić. I dlatego takim osobom jakoś szybciej się udaje niż tym co mają idealnie i leci się w ciemno :/ przynajmniej ja to tak ze swojej perspektywy widzę. A najbardziej denerwujący jest fakt, jak wchodzisz do lekarza on rozkłada ręce i pyta "czego ode mnie oczekujecie" z wzrokiem mówiącym, że nie potrafi nam pomóc. Wtedy to dopiero witki opadają :(

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    Kla Mum-tez myslalam o tych lekarzach.Dlugo czeka sie na wizyte teraz? A wiesz moze jaka klinika ma sensowny program KD?

No własnie ku mojemu zaskoczeniu wizytę u dr. Mrugacza umówiłam już na początek czerwca, a u dr Kuczynskiej jestem w następnym tygodniu.

Chcę jeszcze podpytać, co oni myślą, czytałam, że dr Kuczyńska robi stymulację na cyklu naturalnym, może ostatni raz podejdę na własnej komórce?

Z opisów klinik wynika, że Angelius w Katowicach ma badania genetyczne dawczyń, ale może to jest standard tez u innych? No i myślę o Czechach.

Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
    43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
    On: wyniki nasienia w miarę ok

5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
    7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!

82do3e5e1vm21v9s.png
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    Jusia mogę na privie wiadomość?

jasne... przyjęłam zaproszenie

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️

11. transfer, beta<0,2
    6+0 mamy ❤️
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ