NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmis wrote:Jeszcze nie wiem. Na 10 lipca jestem umówiona jeszcze do Paligi do Katowic. Chce, zeby uczcciwie ktos mi powiedział jakie mamy szanse -. Dużo dziewczyn pisało o niej wiele dobrych rzeczy - ze to taki lekarz z powołania i dobry diagnostyk. Bo jakos juz w lekarzy z Novum nie wierze - bo nie mają na mnie pomyslu zadnego. A w tak zwanym międzyczasie zadzwonię do Czech i dowiem sie. Podobno pierwsza wizyta to może byc telewizyta i to bezpłatna. Na razie zbieramy fundusze- mam nadzieję, że wczesną jesienią - czyli wrzesień - zaczniemy.
No to świetna wiadomość, to juz całkiem nie tak długo. Życzę powodzenia 🤛
Marmis lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Jeszcze nie wiem. Na 10 lipca jestem umówiona jeszcze do Paligi do Katowic. Chce, zeby uczcciwie ktos mi powiedział jakie mamy szanse -. Dużo dziewczyn pisało o niej wiele dobrych rzeczy - ze to taki lekarz z powołania i dobry diagnostyk. Bo jakos juz w lekarzy z Novum nie wierze - bo nie mają na mnie pomyslu zadnego. A w tak zwanym międzyczasie zadzwonię do Czech i dowiem sie. Podobno pierwsza wizyta to może byc telewizyta i to bezpłatna. Na razie zbieramy fundusze- mam nadzieję, że wczesną jesienią - czyli wrzesień - zaczniemy.
Marmis lubi tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
no to super że jest plan
lekarze z novum, jak już wiele razy stwierdzałyśmy, rzadko wychodzą poza schematy kliniki. Ostatnio byłam na wizycie u Pani endokrynolog -w jakimś w zasadzie przypadkowym miejscu- żeby wziąć skierowanie na krzywą cukrową i ona w ciągu kilku minut rzuciła kilka bardzo trafnych pomysłów. Np to żeby przed kolejnym transferem heparynę włączyć kilka dni wcześniej a nie od dnia transferu. W Novum wszyscy lekarze u których do tej pory byłam działają tylko i wyłącznie na podstawie zaleceń hematologa... żadnych odstępstw....
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Jusia 82 wrote:no to super że jest plan
lekarze z novum, jak już wiele razy stwierdzałyśmy, rzadko wychodzą poza schematy kliniki. Ostatnio byłam na wizycie u Pani endokrynolog -w jakimś w zasadzie przypadkowym miejscu- żeby wziąć skierowanie na krzywą cukrową i ona w ciągu kilku minut rzuciła kilka bardzo trafnych pomysłów. Np to żeby przed kolejnym transferem heparynę włączyć kilka dni wcześniej a nie od dnia transferu. W Novum wszyscy lekarze u których do tej pory byłam działają tylko i wyłącznie na podstawie zaleceń hematologa... żadnych odstępstw....Marmis -
Marmis wrote:Dokładnie jak mówisz. A juz konsultacja i stymulacja u L. za dodatkową opłatą była kompletnie bez sensu. Absolutnie nic nowego nie wymyślił. Leciał schematem. A tak na marginesie co to za pani endokrynolog.? Bo tez musze sie wybrać...
Ja akurat poszłam w ramach ubezpieczenia które posiadam. wybrałam najbliższy termin, w najbliższym miejscu mojego zamieszkania i trafiło na Panią dr:
https://www.znanylekarz.pl/monika-matraszek/endokrynolog-diabetolog/warszawa
Generalnie jestem zadowolona z pierwszej wizyty. Dziś robiłam krzywą cukrową więc w czwartek idę na kolejną.
A ja chyba wczoraj pisałam że planowo transfer 5 czerwca. A tu dziś niespodzianka i dostałam okres. O kilka dni za wcześnie- podejrzewam że to sprawka akupunktury bo od kilkunastu miesięcy miałam jak w zegarku
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Aś2018 wrote:Sofia dziękuje za pamięć. Właśnie dzisiaj mam wizytę w klinice. Zobaczymy. A tak na marginesie to chyba każda z nas ma jakąś dziewczynę w pamięci.... Ja doskonale pamietam Japonkę i Asię, której udało się chyba za 12-stym razem, ale pamietam tez nick Bea, która niestety nie miała happy end-u.... Część dziewczyn jest ciagle w grze, a tez już długo walczą. Mam na myśli głównie Ciebie, Carola, Amice, Marmis, Arcole i Andziorka..... Oby dla nas statystki w ostatecznym rozrachunku okazały się łaskawsze.
Jakiś czas pisałam z Japonka na priv i cieszę się że w sumie skończyłyśmy na etapie kiedy u niej wszystko było dobrze.
Bea też pamiętam, zwłaszcza że miała dużo żalu do Kliniki bo stymulacja była najgorsza...
Może i do nas los się kiedyś uśmiechnietego nam weterankom w szczególności życzę!
Aś2018, Kla_Mum, Ziuta@ 35 lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Aś2018 wrote:Sofia dziękuje za pamięć. Właśnie dzisiaj mam wizytę w klinice. Zobaczymy. A tak na marginesie to chyba każda z nas ma jakąś dziewczynę w pamięci.... Ja doskonale pamietam Japonkę i Asię, której udało się chyba za 12-stym razem, ale pamietam tez nick Bea, która niestety nie miała happy end-u.... Część dziewczyn jest ciagle w grze, a tez już długo walczą. Mam na myśli głównie Ciebie, Carola, Amice, Marmis, Arcole i Andziorka..... Oby dla nas statystki w ostatecznym rozrachunku okazały się łaskawsze.
A co do Bea to po tej nieudanej stymulacji i po tym jak zniknela z forum to widzialm jej wpis w ktorym pytala o klasy zarodkow-kilka ich bylo:).Nawet zamierzalam jej odpisac ale szybko usunela wpis.Wiec chyba byla nastepna stymulacja,lepsza ,i kto wie moze jej sie powiodlo.Kciuki za nas wszystkie dziewczyny:) ze szczegolnym uwzglednieniem dinozaurow;)Mila79, Aś2018 lubią tę wiadomość
carola12 -
Dziewczyny, bardzo dziękuję! Często Was podczytuję i trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki! :*
carola12, Aś2018 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
Jusia 82 wrote:Ja akurat poszłam w ramach ubezpieczenia które posiadam. wybrałam najbliższy termin, w najbliższym miejscu mojego zamieszkania i trafiło na Panią dr:
https://www.znanylekarz.pl/monika-matraszek/endokrynolog-diabetolog/warszawa
Generalnie jestem zadowolona z pierwszej wizyty. Dziś robiłam krzywą cukrową więc w czwartek idę na kolejną.
A ja chyba wczoraj pisałam że planowo transfer 5 czerwca. A tu dziś niespodzianka i dostałam okres. O kilka dni za wcześnie- podejrzewam że to sprawka akupunktury bo od kilkunastu miesięcy miałam jak w zegarku
Jusia mogę na privie wiadomość? -
Ja po tym czasie widze ,ze in vitro jest mocno nieprzewidywalne. Sa pary bardzo slabo rokujace i im czesto udaje się bardzo szybko, a sa takie, ktore niby wszystko ok, ksiazkowe wyniki i nie wychodzi.
Czasem widze,ze wystarczy zmienić klinike , lekarza, nowe spojrzenie na sprawe i efekt od razu widać. Ja tez zastanawiam się nad zmiana i chodzi mi po glowie klinika Bocian.
No nic, chyba nie pozostaje nam nic innego jak próbować i czekac kiedy los się do nas uśmiechnie
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Mila79 wrote:Aś, a właśnie ja szukałam kiedyś Beę po nicku, bo ona miała potem Bea_2 bodajże. I naprawdę bez happy endu? Bo ona miała mieć jakąś ostatnią jeszcze procedurę w Novum po tym jak dr L. jej słabą stymulację zrobił... I szukałam, jak jej poszła ostatnia - i to w ten weekend szukałam, bo sobie przypomniałam. Chciałam się jakoś pocieszyć, ze się jednak udało jej...
ale z tego, co piszesz, to widzę, że nie...
też Wam i mi kibicuję diewczyny, mimo że się mało udzielam. Ale perturbacje życiowe, zdrowotne i brak nadziei mnie trochę położyły..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 17:36
Mila79 lubi tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Sofia2019 wrote:As, to napisz jaki obraliacie plan w klinice po dzisiejszej wizycie.
Ja po tym czasie widze ,ze in vitro jest mocno nieprzewidywalne. Sa pary bardzo slabo rokujace i im czesto udaje się bardzo szybko, a sa takie, ktore niby wszystko ok, ksiazkowe wyniki i nie wychodzi.
Czasem widze,ze wystarczy zmienić klinike , lekarza, nowe spojrzenie na sprawe i efekt od razu widać. Ja tez zastanawiam się nad zmiana i chodzi mi po glowie klinika Bocian.
No nic, chyba nie pozostaje nam nic innego jak próbować i czekac kiedy los się do nas uśmiechnie4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Asiula86 wrote:Dziewczyny, bardzo dziękuję! Często Was podczytuję i trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki! :*
Asia, byłaś pierwszą w dziewczyn, którą zapamiętałam, jak zaczęłam czytać forum. Wtedy byłaś jeszcze w Invicta i udzielałaś się z Piggy, Kamilą i Triss. Im dużo szybciej udało się doczekać dzidziusia.
Długo siedziałam w krzakach, więc nawet nie miałam okazji Ci pogratulować. Super, że w końcu do Ciebie również uśmiechnęło się słońce. Będziecie wracać po rodzeństwo dla Michałka?Asiula86 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Marmis, podzielisz się proszę informacją, jakie wrażenia po telewizycie?
Ja po rozczarowaniu Novum umówiłam się do zachwalanej przez dziewczyny dr. Kuczyńskiej w Kriobanku i dr. Mrugacza w Bocianie. Moje ostatnie deski ratunku, ale podejrzewam, że i tak odeślą mnie do KDOna: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
Kla_Mum wrote:Marmis, podzielisz się proszę informacją, jakie wrażenia po telewizycie?
Ja po rozczarowaniu Novum umówiłam się do zachwalanej przez dziewczyny dr. Kuczyńskiej w Kriobanku i dr. Mrugacza w Bocianie. Moje ostatnie deski ratunku, ale podejrzewam, że i tak odeślą mnie do KDcarola12 -
Aś2018 wrote:Sofia no więc po dzisiejszej wizycie okazało się, że będę miała transfer w tym cyklu na naturalnym, czyli de facto w przyszłym tygodniu. Mam mieć accofil, to pewna nowość w stosunku do wcześniejszych transferów (zalecenie dr Paśnika). Encorton na własną odpowiedzialność. Poza tym bez zmian, czyli heparyna i jakiś folik. Nic innego nie biorę bo ja mam wszystko w normie. Nie wiem czy mój słabeusz się rozmrozi, ale no cóż będzie co będzie. Trzymaj kciuki. Jak nie wyjdzie to nie wiem co dalej, ale już na Novum się raczej nie zdecyduję (też myślałam o Bocianie). Ostatnia stymulacja z lekami kosztowała mnie 26 tys.... nie stać mnie na chwilę obecną na taki wydatek. Ale na tą chwilę skupiam się na tym co tu i teraz. Później będę myśleć.
bede trzymać kciuki. Niech zarodek zostanie z Toba na 9 mcy ✊🤗 Accofil mam tez przypisany doc. Pasnika.Mi powiedzial ,ze pomaga 60 % jego pacjentek bede trzymała kciuki żebyśmy znalazły się w tej szczęśliwej 60tce
Aś2018 lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Sofia2019 wrote:Sa pary bardzo slabo rokujace i im czesto udaje się bardzo szybko, a sa takie, ktore niby wszystko ok, ksiazkowe wyniki i nie wychodzi.
Wydaje mi się , że przy parach słabo rokujących wiadomo z czym się walczy i na czym należy się skupić. I dlatego takim osobom jakoś szybciej się udaje niż tym co mają idealnie i leci się w ciemnoprzynajmniej ja to tak ze swojej perspektywy widzę. A najbardziej denerwujący jest fakt, jak wchodzisz do lekarza on rozkłada ręce i pyta "czego ode mnie oczekujecie" z wzrokiem mówiącym, że nie potrafi nam pomóc. Wtedy to dopiero witki opadają
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
carola12 wrote:Kla Mum-tez myslalam o tych lekarzach.Dlugo czeka sie na wizyte teraz? A wiesz moze jaka klinika ma sensowny program KD?
No własnie ku mojemu zaskoczeniu wizytę u dr. Mrugacza umówiłam już na początek czerwca, a u dr Kuczynskiej jestem w następnym tygodniu.
Chcę jeszcze podpytać, co oni myślą, czytałam, że dr Kuczyńska robi stymulację na cyklu naturalnym, może ostatni raz podejdę na własnej komórce?
Z opisów klinik wynika, że Angelius w Katowicach ma badania genetyczne dawczyń, ale może to jest standard tez u innych? No i myślę o Czechach.Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
Mila79 wrote:Jusia mogę na privie wiadomość?
jasne... przyjęłam zaproszenie
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
11. transfer, beta<0,2
6+0 mamy ❤️