NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Problemik...współczuję, na prawdę. Też jestem po cb w tym cyklu..
Po cichu Tobie i dziewczynom tutaj kibicuję, ale na razie mało się udzielam bo do IFV w przyszłym roku planuję dopiero podejść.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Mysza niedawno tu ktoś pytal o to samo, poczytaj sobie kilka - kilkanaście stron wstecz i się na pewno dowiesz jakie są opinie na temat kilku lekarzy w Novum.
-
mietata wrote:Problemik, bardzo współczuję, trzymaj się.
Ja zaczęłam przed podejściem robić porządki w organiźmie i zaczęłam od dentysty.. Dentystka namawia mnie na wyrwanie ósemki, ale nie wiem czy teraz jest sens iść w taką traumę przed startem 19 grudnia. Z jednej strony to fakt, że te ósemki tam po nic są tylko bakterie sieją, ale cięcie dziąsła tydzień obolała jakoś tak średnio mi się widzi.
stałyście przed takim dylematem? -
bizona wrote:Dzieki dziewczyny za zainteresowanie:)
Pisalam wlasnie na ivf..chyba jest slabo. Estradiol niski tylko 475. Poki co 3 pecherzyki 10,11 mm i dwa po 8. Mialam gonal 75 i menopur 75. Zwiekszono mi menopur do 150. Dzis wzielam tez ten zastrzyk "Orangutan" i mam go 4 razy wziac. Nastepna wizyta w sobotę. .punkcja przyszly tydzien. Kurde mogly by te wariaty podrosnac wszystkie... -
Wszystkie zęby przed ciąża trzeba wyleczyć bezwzględnie - nieważne czy boli czy nie, jeśli nie chcecie sie narazić na jakieś bzdurne problemy i zakażenia to radzę odwiedzić dentystę jeszcze przed transferem.
-
Moje bety:
10dpt - 54
12dpt - 51
11dpt wyskoczyła mi mega opryszczka w nosie.
Mam przeczucie, że to immunologia zawaliła
To wszystko jest, jak zły sen z którego nie mogę się obudzić[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Inkaa85 wrote:Bizona który masz dzień stymulacji? Co ile dni miałaś podglądanie? Bo ja dzisiaj mam 1 ds, krótki protokół, 7ds mam pierwszą wizytę i nie wiem ile mam się ich spodziewać i co ile dni ???? Możesz powiedzieć jak wygląda to u Ciebie ?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Mietata, ja robiłam posiewy na wizycie startowej i pytałam lekarza, czy nie stracę ważności do transferu, odpowiedziała, że nie. Wynik posiewu nie jest idealny, więc dostałam informację, że w dniu punkcji przepisze mi antybiotyk.
Może dopytaj swojego lekarza, dla pewności -
Ja mam jedną bakterie zawsze, powiedzieli mi że jestem jej nosicielem i nie wyleczę.. Zawsze przed planowanym transferem dostaje antybiotyk - brać dzień przed i w dniu transferu.
-
Problemik tulę
Mietata, mi lekarka powiedziała wprost, że lepiej powtórzyć posiew jeśli straci ważność, niż robić na ostatnią chwilę i potem się martwić. Ja zrobiłam dwa tyg. przed wizytą startową i potem powtórzyłam przed właściwą stymulacją bezpośrednio (w trakcie brania gonapeptylu, gdy skończyła się małpa). W protokole długim miałam na to czas. -
Też miałam opryszczkę - dwa poronienia - dwie opryszczki. Mniej więcej w tym samym momencie cyklu. Przy drugiej brałam już heviran, ale tylko złagodził objawy.
I teraz się zastanawiam, czy przeciwciała przeciwko opryszczce mogą wpływać też na zarodek i go np. uszkadzać, niszczyć...
Szukałam info w necie, ale wszędzie piszą, że tylko pierwotne zakażenie wirusem jest szkodliwe, ale nie ma nic o przeciwciałach. Nie wiem, co zrobić z tym, bo pierwsza ciąża przestała się rozwijać na etapie pojawienia się opryszczki, a przy drugiej beta spadła też zaraz po opryszczce. Oczywiście mogło być całe mnóstwo innych powodów...
Gdybyś miała jakiś info od lekarza, to daj znać.
Ja ewentualnie rozważam łykanie heviranu profilaktycznie, z tydzień po owulacji.
problemik wrote:Moje bety:
10dpt - 54
12dpt - 51
11dpt wyskoczyła mi mega opryszczka w nosie.
Mam przeczucie, że to immunologia zawaliła
To wszystko jest, jak zły sen z którego nie mogę się obudzić
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Cześć. ja we wt miałam wizytę startową u Lewego, ale na razie wyciszanie. Też jestem bardzo ciekawa jak to wygląda z podglądaniem gdy jest już stymuacja. Piszecie, że co drugi dzień, ale jak to wygląda u osób dojerzdzających, są tu takie? Czy oni np mogą dać zwolnienie żeby siedzieć na miejscu podczas stymulacji? Miała tak któraś z Was?I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Inkaa dr chciala w pt, ale spytalam sie czy moge w sb, bo wtedy nie musze brac wolnego w pracy. Zogodzila sie. I Asia tez ma racje ze klinika nieczynna w niedziele wiec czasem moze sie zdazyc ze masz 3 dni.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Inkaa dr chciala w pt, ale spytalam sie czy moge w sb, bo wtedy nie musze brac wolnego w pracy. Zogodzila sie. I Asia tez ma racje ze klinika nieczynna w niedziele wiec czasem moze sie zdazyc ze masz 3 dni.