X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną objawy wczesnej ciąży???
Odpowiedz

objawy wczesnej ciąży???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ellabella Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) chcialam z Wami porozmawiać na temat objawów wczesnej ciąży. 10 dni temu udało mi się zaobserwować śluz plodny, jednak nie mierze w tym cyklu temperatury, wiec ciężko mi powiedzieć czy wystąpiła owulacja. od 7 dni jak nigdy nie mam ochoty na dania mięsne, nie mam ochoty na kawe a zawsze nie mogłam bez niej żyć. Śluz tez od 7 dni jest gesty i biały. Jestem zmęczona i najchętniej o 17 poszłam sobie spać. mam większy apetyt. Dodam tylko ze od początku cyklu, po konsultacji gin. Przyjmuje lek na zabicie prolaktyny, bromergon i lek na niedoczynność tarczycy. Co o tym myślicie? To może być ciąża a może raczej skutki przyjmowania leków? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze ci tego by to byla jednak zielona kropeczka :)) za kilka dni zrob test :)

• ellabella Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslisz ze są szanse? dopiero miesiąc biorę leki

• ellabella Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To za wcześnie raczej na objawy. Leki też swoje robią. Jeszcze parę dni i się dowiesz. Życzę Ci zielonej kropeczki <3

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • ellabella Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie za wcześnie, objawy mogą się pojawić już 8 dni po owu. Ale trudno odróżnić wczesną ciąże od objawów na @, większość dziewczyn ma na początku identyczne odczucia.

ellabella lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • ellabella Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam rano, w pracy takie Odczucie jakby miało mi się zebrać na wymioty i troszkę coś w brzuchu kluly.. Ale niestety jak się Czeka na dziecko, to wszystko co się nie stanie najchętniej przypisalabym do ciąży :( a jednak dzisiaj na Cczo piłam zielona herbatę i być może i to przyczyną...

• józefka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety leki hormonalne mogą robić nam kawał i dają czasami objawy ciąży.

mimo wszystko ellabella życzę Ci aby okazało się że to jednak ciąża :)

ellabella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • ellabella Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest najgorsze :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ