Ovarin wydłużony cykl
-
Cześć. Czy jest tutaj ktoś komu Ovarin zamiast skrócić wydłużył cykl? Moje cykle są nieregularne, ale przez ostatnie kilka miesięcy były co 39-40 dni co do dnia. Długie, ale pojawiały się regularnie. Miałam tydzień do miesiączki jak zaczęłam brać Ovarin. Okres pojawił się po 2 dniach od brania, więc aż przed terminem. Za to już po wykończeniu całego opakowania i rozpoczęciu nowego cisza. Dziś 40 dzień cyklu, czuję się osłabiona, boli mnie głowa, okresu nie widać...robilam test ale jest negatywny i temperatura też spadła. Co powinnam zbadać aby poznać przyczynę? Staramy się o dzidzię bezskutecznie od 4 miesięcy. Badałam hormony tarczycy, tsh mam ładne więc endo nie chce wdrażać żadnego leczenia, za to przeciwciała atg i anty tpo mocno ponad normę. Badałam progesteron również w normie, cukier, prokaktynę też ok, wit D niedobór ale od 2 miesięcy suplementuję, byłam na usg dopochwowym i wszystko jak najbardziej w porządku, ale lekarz powiedział że mam strukturę pęcherzykowa. Nie wiem co to znaczy, czuję się bezradna. Dodam że mam 23 lata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 10:53
-
Rietta wrote:Cześć. Czy jest tutaj ktoś komu Ovarin zamiast skrócić wydłużył cykl? Moje cykle są nieregularne, ale przez ostatnie kilka miesięcy były co 39-40 dni co do dnia. Długie, ale pojawiały się regularnie. Miałam tydzień do miesiączki jak zaczęłam brać Ovarin. Okres pojawił się po 2 dniach od brania, więc aż przed terminem. Za to już po wykończeniu całego opakowania i rozpoczęciu nowego cisza. Dziś 40 dzień cyklu, czuję się osłabiona, boli mnie głowa, okresu nie widać...robilam test ale jest negatywny i temperatura też spadła. Co powinnam zbadać aby poznać przyczynę? Staramy się o dzidzię bezskutecznie od 4 miesięcy. Badałam hormony tarczycy, tsh mam ładne więc endo nie chce wdrażać żadnego leczenia, za to przeciwciała atg i anty tpo mocno ponad normę. Badałam progesteron również w normie, cukier, prokaktynę też ok, wit D niedobór ale od 2 miesięcy suplementuję, byłam na usg dopochwowym i wszystko jak najbardziej w porządku, ale lekarz powiedział że mam strukturę pęcherzykowa. Nie wiem co to znaczy, czuję się bezradna. Dodam że mam 23 lata
-
Rietta wrote:Cześć. Czy jest tutaj ktoś komu Ovarin zamiast skrócić wydłużył cykl? Moje cykle są nieregularne, ale przez ostatnie kilka miesięcy były co 39-40 dni co do dnia. Długie, ale pojawiały się regularnie. Miałam tydzień do miesiączki jak zaczęłam brać Ovarin. Okres pojawił się po 2 dniach od brania, więc aż przed terminem. Za to już po wykończeniu całego opakowania i rozpoczęciu nowego cisza. Dziś 40 dzień cyklu, czuję się osłabiona, boli mnie głowa, okresu nie widać...robilam test ale jest negatywny i temperatura też spadła. Co powinnam zbadać aby poznać przyczynę? Staramy się o dzidzię bezskutecznie od 4 miesięcy. Badałam hormony tarczycy, tsh mam ładne więc endo nie chce wdrażać żadnego leczenia, za to przeciwciała atg i anty tpo mocno ponad normę. Badałam progesteron również w normie, cukier, prokaktynę też ok, wit D niedobór ale od 2 miesięcy suplementuję, byłam na usg dopochwowym i wszystko jak najbardziej w porządku, ale lekarz powiedział że mam strukturę pęcherzykowa. Nie wiem co to znaczy, czuję się bezradna. Dodam że mam 23 lata
Już myślałam, że tylko ja! Zauważyłam, że po preparatach z mio-inozytolem wydłuża mi się cykl. Serio. A nigdy krótkich nie miałam.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Uważam, że powinnaś zrobić hormony w 2-5 dniu cyklu.
Cykle trwające 39-40 dni, niestety nie są prawidłowe i z dużym prawdopodobieństwem nie masz owulacji (przechodziłam przez to).
Przeciwciała antytpo i antytg ponad normę - z tego co pamietam mogą świadczyć o Hashimoto.
A co to znaczy „progesteron w normie”? W którym dniu go badalas i jaka masz wartość? To ci powie, czy miałaś owulacje czy nie.
Przy pęcherzykowej strukturze jajnika, nie zawsze musi oznaczać PCOS, ale ewidentnie nie raz nie miałaś owulacji, stad te pęcherze.
Pisze to wszystko z własnego doświadczenia
Staramy się o dziecko 17 miesięcy, zdiagnozowane PCOS i IO- dopiero 3 miesiące temu moje jajniki ruszyły i zaczęłam mieć normalne 33 dniowe cykle z owulacjaMas lubi tę wiadomość
-
Ja bym jeszcze dołożyła prolaktynę. Lekarze ja bagatelizują, zwłaszcza jeśli jest tylko lekko powyżej normy. Jednak u mnie ewidentnie przyczyniała się do nieregularnych cyklów, nawet 2-miesięcznych. A nigdy nie miałam więcej niż 50 w wynikach. Teraz od kilku miesięcy jestem na Bromorconie. Cykle regularne, owu w większości była.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-