Owulacja po laparoskopii
-
Hej Kochane powiedzcie jak u Was było z owulacja po laparoskopii? Kiedy się pojawiła? Cykl liczycie od OM czy od zabiegu? Ja zaszlam w ciążę w pierwszym cyklu po laparoskopii ale rozbieżności są duże między OM i wiekiem płodu z usg. I teraz nie wiem czy ciąża jest młodsza czy przestala sie rozwijać.Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
nick nieaktualnyHej! Przede wszystkim gratuluję ciąży!!! Ja jestem 10 dni po laparoskopii, więc trudno mi cokolwiek powiedzieć na temat owulacji... ale mysle ze lekarz prawidlowo określi wiek płodu
A jakie były u Ciebie wskazania do laparoskopii i co ona wykazała? -
Olcia staraliśmy się o dzidziusia 1.5roku miałam cykle bezowulacyjne. 7 cykli na clo i duphastonie 21 września nia laparoskopia i ciąża w tym samym cykluTermin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
nick nieaktualnyCzyli po laparo nie dostałaś już @? Ja miałam laparo w 27dc wiec kilka dni po dostałam @ Aktualnie mam 6 dc pierwszego cyklu po laparoskopii. Ciekawe czy pojawi się owulacja, z którą również mam problem (plus endometrioza). A co mówi lekarz o twojej ciazy? Jak duże są rozbieżności między ciaza z usg a OM?
-
nick nieaktualny
-
No wczoraj wyszlam ze szpitala na wlasne żądanie. Byłam zakwalifikowana do zabiegu. Twierdzą że ciąża sie nie rozwija. I nie widzą serduszka. Chociaz jak bylam w srode na prywatnej wizycie bilo 70/min. Czekamy do jutra na powtorke bety i usgTermin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
nick nieaktualny
-
Witajcie. Laparoskopie miała w grudniu, pierwsza @ przyszła w terminie. Druga również 😔 i zaczęłam robić testy owu i dziś 18 dzień cyklu i każdy negatywny.. Laparoskopie miałam diagnostyczna i wszystko było ok. Żadnych wspomagaczy oprócz inofemu nie dostałam. Od ok 4 miesięcy biorę Dostinex na obniżenie prolaktyny. Czy owu się pojawi? Czy jednak powinnam się czymś wspomagać?Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
EwelaKrk86 wrote:Witajcie. Laparoskopie miała w grudniu, pierwsza @ przyszła w terminie. Druga również 😔 i zaczęłam robić testy owu i dziś 18 dzień cyklu i każdy negatywny.. Laparoskopie miałam diagnostyczna i wszystko było ok. Żadnych wspomagaczy oprócz inofemu nie dostałam. Od ok 4 miesięcy biorę Dostinex na obniżenie prolaktyny. Czy owu się pojawi? Czy jednak powinnam się czymś wspomagać?
Mam podobnie, tyle, że po laparo brałam przez 3 miesiące Visanne. Nie dostalam jeszcze @ a mam objawy owulacji A testy wychodzą negatywnie.
Monitorowalas wcześniej owulacje?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Testy dopiero zaczęłam robić pierwszy cykl.Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
Kariotypy- ✅
Ból brzucha i klucia występują nadal, dziś 23 dc testy owu nadal negatywne. Coraz częściej myślę że to po tej laparoskopi coś się złego jednak podziało 😔 w piątek wizyta u gin z usg i zobaczymy co tam się ewentualnie porobiło.Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
Kariotypy- ✅
Ja już po wizycie u gin, okazało się że po laparoskopi pęcherzyk nie pękł i zrobiła się spora torbiel. Stąd te bóle i klucia z jednej strony. Teraz czekanie na @, ok 12 dc usg i prawdopodobnie będzie zastrzyk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 06:14
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
Kariotypy- ✅