X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Owulacja po odstawieniu luteiny?
Odpowiedz

Owulacja po odstawieniu luteiny?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu poroniłam (najprawdopodobniej ciążę biochemiczną). Po poronieniu jeden lekarz mi powiedział, że to biochemiczna i czeka mnie normalny cykl, drugi, że na podstawie usg widać, że to druga faza i owulacji na pewno nie będzie. Obaj kazali brać luteinę od 16 dc (żebym nie czekała nie wiadomo ile na okres). Brałam. Odstawiłam już 8 dni temu i nic:/ A ovu wyznaczył mi owulację po odstawieniu luteiny. Już kompletnie nie wiem, co o tym myśleć. Temperatura też po odstawieniu luteiny utrzymuje się wyższa. Byłam/ jestem co prawda trochę chora, ale nie gorączkuje, a ta temperatura na stałym poziomie. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenie z luteiną? Możliwe, że owulacja jednak była, została zablokowana przez lek i po odstawieniu się pojawiła? Poczekam do 14 dni - jak nie będzie nadal okresu zapisze się oczywiście do lekarza, ale na razie może Wy mi coś doradzicie...

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu Ci zaznaczył ale linia przerywana czyli bardzo mały %procencik ze to była owu bo tylko na podstawie tempki. Sluzu nie masz zaznaczonego ani innych objawow. Jezeli w ogole była owu to widocznie luteina Ci nie zablokowała. Okres mozna dostac i po 16 dniach od odstawienia -zalezy od danego organizmu. Natomiast nie radze opierac sie głownie na wykresie bo mi juz dwa razy pokazało ze nie było owulacji a była na monitoringu, dlatego jedynym 99% potwierdzeniem jest monitoring/usg. Ewentualnie mozesz zbadac progesteron.

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innych objawów rzeczywiście nie było, testy owu też negatywne wychodziły, choć druga kreska była dość widoczna, ale na pewno nie bardziej, niż kontrolna. Tak, jak pisałam - na usg lekarz stwierdził, że w tym miesiącu na pewno owulacji nie będzie. Cóż, pozostaje mi czekać. Dzięki za odpowiedź.

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Innych objawów rzeczywiście nie było, testy owu też negatywne wychodziły, choć druga kreska była dość widoczna, ale na pewno nie bardziej, niż kontrolna. Tak, jak pisałam - na usg lekarz stwierdził, że w tym miesiącu na pewno owulacji nie będzie. Cóż, pozostaje mi czekać. Dzięki za odpowiedź.
    ale wiesz skad on moze to wiedziec jak nie monitoruje co 3-4 dni, po ciazy biochemicznej mogly Ci sie wydluzyc cykle, wtedy owulacji nie ma szybko tylko pozniej. Dlatego zbadaj progesteron teraz powinno pokazac czy byla owulacja.:)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam ostatnio że branie luteiny/duphastonu może wywołać pik LH co skutkuje owulacją - jeśli się staraliście w tym czasie to może cień nadziei jest kochana :) lekarze też bywają omylni - może zrób test po 10 dniu od domniemanej owulacji :)

[img][/img]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ