X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ozempic

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iza30 Nowa

Wysłany: 5 stycznia 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo staraczki :) Mam pytanko odnośnie leku ozempic- semaglutyd podczas starania się o dziecko za pomoca aromka. Czy ktoraś z was miała ten lek przypisany, brała i zaszła w ciąże podczas kuracji? Jak to u was wyglądało? To że lekarze nie zalecają i cytują producenta to juz wiem…

• ruzgar Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam jakieś badania na szczurach i hamuje owulacje.... to może dlatego nie zalecają, może przerzuć się na metformine

• Iza30 Nowa

Wysłany: 5 stycznia 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg monitoringu mam ladniejsze pecherzyki niz bez ozempicu. Metformine równiez biore 750 mg ale zwiekszyć dawki nie moge - permanentna biegunka 🤣.

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza30 wrote:
    Hejoo staraczki :) Mam pytanko odnośnie leku ozempic- semaglutyd podczas starania się o dziecko za pomoca aromka. Czy ktoraś z was miała ten lek przypisany, brała i zaszła w ciąże podczas kuracji? Jak to u was wyglądało? To że lekarze nie zalecają i cytują producenta to juz wiem…

Hej, ja jakiś czas miałam ozempic teraz z względu na ciężką dostępność mam Victozę jestem pod opieką diabetologa i ginekologa-endokrynologa staramy się mimo brania victozy jednak musi być dobrze wyregulowana cukrzyca. Zaszłam w ciążę przy tym leku 3 razy niestety wszystkie ciążę zakończyły się poronieniem i ciążami biochemicznymi. Przy 2 kreskach lek trzeba odstawić odrazu.

Iza30 lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L 🐕

8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ