X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pabi Dexamethason steryd kto przyjmował?
Odpowiedz

Pabi Dexamethason steryd kto przyjmował?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Od Listopada staram się o dzidzię. Wykryto u mnie niedoczynność 5,5 ale już spadła do 1,17 dalej bez rezultatów mimo starań. ginekolog skierował mnie na badania oto wyniki
    -DHEA-SO4 wynik 212,30
    --androstendion 3,83 norma od 0,30 do 3,30

ona32
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Homocysteina 6,80
    prolaktyna 26,21 przedział od 4,79 do 23,30
    anty TPO 8,70 przedział od 0 do 34
    anty tg 10,72 przedział od 0 do 115
    Niektóre z tych badań podwyższone. Lekarz mi przepisał steryd pabi dexamethason . Biorę go od wczoraj. W poniedziałek mam zrobić powtórne badania i za 2 tyg do kontroli. czy ktoś z was brał ten steryd

ona32
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ