Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Parens - Kraków
Odpowiedz

Parens - Kraków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Peachy Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czy są tutaj pary leczące się w Parens?
    Szukam informacji:
    Jakiego lekarza polecacie do kwalifikacji do programu IVF? Jakie mieliście doświadczenia? Czy wymagają „odbębnienia” IUI przy endometriozie?
    Jak przebiegało leczenie - czy czuliście że wasz przypadek traktowany jest indywidualnie?

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
    SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
    👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔 puste jajo, farmakologia
  • Szopka Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zmieniam klinikę z Parens, jesteśmy po dwóch stymulacjach, niestety ciąży brak, zarodków obecnie brak, więc teraz chcemy spróbować gdzie indziej.

Na pewno co mogę powiedzieć to to, że panie położne są super miłe, a recepcja zawsze stara się pomóc. Wszystkie moje zabiegi były praktycznie w bardzo dobrej atmosferze i opiece.

Natomiast np. Nie badany jest w Parens poziom progesteronu po transferze, a że takie coś się robi, dowiedziałam się z tego forum. Nasz lekarz prowadzący zawsze był dostępny w ramach pytań, pomocy, etc; ale np. jak poprosiłam o kopie dokumentacji medycznej przy zmianie realizatora, to dopiero w kopii wyczytałam np że moja lekarka chyba podejrzewała u mnie adenomioze (miałam wpisane po konsultacji "TMT adenomioza") - więc czemu tego kroku nie sprawdziliśmy przed transferem jedynego zarodka, który mieliśmy?

Tak samo wyczytałam w kopii notatek "Pan - konsultacja urologiczna", a nie zostało to przekaże mi ustnie (ogólnie na wizytach nie dostawałam pisemnych zaleceń, jedynie wtedy jak zaczynała się stymulacja; tak to wszystko było ustnie przekazane).

Peachy lubi tę wiadomość

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
  • Believe Koleżanka

Wysłany: 21 marca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam w Parens Dr Komendę, jeśli ktoś szuka empatycznego lekarza,przyjaznej atmosfery i dostępności poza kliniką mail/telefon w przypadku jakiś pytań i wątpliwości.

Natomiast nie byłam w programie i leczyłam się komercyjną ścieżką, do tego histo u dr Janowca, immunologia u Dr Sydora i właśnie jestem w 7 tc.
    Do klinki trafiłam w maju 2025, więc też chwilę trwało ale wszystko było zaplanowane przez Panią Dr, aby jak najalepiej się przygotować do transferu ( miałam tylko jeden zarodek po pgta po 3 punkcjach więc słaby wynik)

Peachy, Honorka lubią tę wiadomość

• MartaMuszka Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po udanym transferze in vitro i już po rozwiązaniu, dzięki klinice Parens i dr Janeczko mamy zdrową córeczkę. Procedura przeszła sprawnie
    I mimo że hodowle przetrwał tylko jeden zarodek okazał się dla nas szczęśliwy, miałam odroczoną procedurę transferu ze względu na ryzyko hiper stymulacji o ok 2 miesiące. Wszyscy bardzo mili i pomocni, zawsze dla nas znalazł się termin. Mąż również był tam u urologa i miał kompleks badań. Ja z polecenia dr. Janeczko również histeroskopia jeszcze przed transferem zrobiona w szpitalu Żeromskiego. Nie czułam nigdy żeby ciągle tam od nas kasę mimo że byliśmy tam już dłuższy czas nim zaczął się program IV

• Agnesss88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, zalecona histeriskopia w szpitalu aby usunąć polipa, później starania ale ostatecznie skończyło się na invitro. Jedyny zarodek szczęśliwy dał ciążę i zdrowego chłopca, myślę, że klinika nie jest idealna wale mają całkiem dobrą skuteczność, ja jestem bardzo wdzięczna za wszystko.

♀️ 37 AMH 1,51
    ♂️ 36

Starania od 2020 roku

10-12.2024 - 3xIUI ❌

13.01.2025 - Wizyta kwalifikacyjna do IVF ✔️
    21.02.2025 - start stymulacji 💉 Ovuleap, Menopur
    01.03.2025 Punkcja, z 10 pęcherzyków pobrano 5 oocytów, tylko 2 dojrzałe komórki, jedna się zapłodniła... Jedna blastka 🫶
    06.03.2025 Transfer zarodka 3bc
    9 dpt Beta 79, 11 dpt Beta 207, 13 dpt Beta 393, 15 dpt Beta 881, 19 dpt Beta 4221, 25dpt Beta 20448
    09.04.2025 - 6t 6d USG jest bijące ❤️🥹CRL 0,63 cm
    22.04.2025 - 8t 5d krwawienie 🥲 krwiak 3,2x1,75, zarodek z ❤️ CRL 2,26 cm
    05.05.2025 10t 4d krwiak 2,25x0,75, CRL 3,83
    19.05.2025 12t 4d CRL 5,91
    26.05.2025 Prenatalne, niskie ryzyka, Syn 💙
    30.11.2025 Syn na świecie ❤️ waga 3200 g 53 cm

age.png
  • starającaruda Nowa

Wysłany: 25 kwietnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wiecie może czy dr Janowiec przeprowadza USG do potencjalnego rozpoznania endometriozy i adenomiozy w Parens? Czy to już robi tylko u siebie w Barskiej?

Starająca Ruda
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ