X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Parens - Kraków
Odpowiedz

Parens - Kraków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czy są tutaj pary leczące się w Parens?
    Szukam informacji:
    Jakiego lekarza polecacie do kwalifikacji do programu IVF? Jakie mieliście doświadczenia? Czy wymagają „odbębnienia” IUI przy endometriozie?
    Jak przebiegało leczenie - czy czuliście że wasz przypadek traktowany jest indywidualnie?

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    👨 morfologia 0%

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 -> 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - powrót do stymulacji letrozolem
    2026.03.27 - beta 24,75
    2026.03.29 - beta 100.8
    2026.03.31 - beta 309.8
    2026.04.02 - beta 752.2
    2026.04.04 - beta 1777.1
    2026.04.07 - beta 3652
    2026.04.09 - beta 6093.1
    2026.04.11 - beta 7783.89 😢
  • Szopka Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zmieniam klinikę z Parens, jesteśmy po dwóch stymulacjach, niestety ciąży brak, zarodków obecnie brak, więc teraz chcemy spróbować gdzie indziej.

Na pewno co mogę powiedzieć to to, że panie położne są super miłe, a recepcja zawsze stara się pomóc. Wszystkie moje zabiegi były praktycznie w bardzo dobrej atmosferze i opiece.

Natomiast np. Nie badany jest w Parens poziom progesteronu po transferze, a że takie coś się robi, dowiedziałam się z tego forum. Nasz lekarz prowadzący zawsze był dostępny w ramach pytań, pomocy, etc; ale np. jak poprosiłam o kopie dokumentacji medycznej przy zmianie realizatora, to dopiero w kopii wyczytałam np że moja lekarka chyba podejrzewała u mnie adenomioze (miałam wpisane po konsultacji "TMT adenomioza") - więc czemu tego kroku nie sprawdziliśmy przed transferem jedynego zarodka, który mieliśmy?

Tak samo wyczytałam w kopii notatek "Pan - konsultacja urologiczna", a nie zostało to przekaże mi ustnie (ogólnie na wizytach nie dostawałam pisemnych zaleceń, jedynie wtedy jak zaczynała się stymulacja; tak to wszystko było ustnie przekazane).

Peachy lubi tę wiadomość

AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC
  • Believe Koleżanka

Wysłany: 21 marca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam w Parens Dr Komendę, jeśli ktoś szuka empatycznego lekarza,przyjaznej atmosfery i dostępności poza kliniką mail/telefon w przypadku jakiś pytań i wątpliwości.

Natomiast nie byłam w programie i leczyłam się komercyjną ścieżką, do tego histo u dr Janowca, immunologia u Dr Sydora i właśnie jestem w 7 tc.
    Do klinki trafiłam w maju 2025, więc też chwilę trwało ale wszystko było zaplanowane przez Panią Dr, aby jak najalepiej się przygotować do transferu ( miałam tylko jeden zarodek po pgta po 3 punkcjach więc słaby wynik)

Peachy lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ