X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO, LEKI I CIAŻA
Odpowiedz

PCO, LEKI I CIAŻA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasia1996 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was bardzo serdecznie Kobietki.
    Zaczne od począku mam 21 lat od półtorej roku staram się o bobaska teraz z lekami od miesiąca brałam clo i zastrzyk pregnyl 5000 po tym leku pękły mi dwa pęcherzyki bo tyle miałam ale były duże i lekarz się nawet śmiał ze jak będę w ciązy to będę miała podwójne szczęście a tu nic byłam na teście beta po 15 dniu wynik mój to 0,47 koleżanki mówią ze za wysoki on jest nie wiem co o tym myśleć.
    Posiadam Pco wykryty został dosyć niedawno ponieważ każdy ginekolog mówił mi że to torbiele zwykłe i dostawałam anty po 5 miesiącach powiedziałam ze chce być w ciąży i poszłam do innego to powiedział ze to jest pco i zajmie się tym i moją ciążą bo czasu nie ma a ja młoda jestem i zaczęłam to leczenie które wcześniej opisałam po 11 dniach od zastrzyku zrobiłam test i wyszły dwie kreski jedna blada a po 12,13,14 i 15 jedna kreska.
    zastanawiam się jakie badania zrobić ze by się dowiedzieć co może być ze po mimo leków nie udało się może jajowody zbadać proszę was o rade co wy byście zrobiły na moim miejscu ?? i czy ktoś miał taki wynik jak ja z beta ?? Dziewczyny musimy się wspierać bo wiem i każda z nas wie co czuje się kiedy jest jedna kreska i ze potrzebuje rozmowy nie koniecznie z partnerem.W czasie nie udanych prób o bobaska różnie jest w związkach wiem po sobie. Opiszcie swoje doświadczenia bo każda ma inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 14:47

Kasica
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa juz watki o PCOS

Selina lubi tę wiadomość

age.png
  • kasia1996 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Sa juz watki o PCOS

Co stosować aby ta owulacja była ?
    czy jestem skazana na leki do końca zycia ?

Kasica
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1996 czy brak owulacji masz potwierdzony monitoringiem cyklu? Czy to tylko teoria lekarza? Ja mam stwierdzone PCOS na obu jajnikach a owulację mam co miesiąc.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • kasia1996 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    kasia1996 czy brak owulacji masz potwierdzony monitoringiem cyklu? Czy to tylko teoria lekarza? Ja mam stwierdzone PCOS na obu jajnikach a owulację mam co miesiąc.

monitorowo to stwierdził właśnie

Kasica
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ