X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO, LEKI I CIAŻA
Odpowiedz

PCO, LEKI I CIAŻA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasia1996 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was bardzo serdecznie Kobietki.
    Zaczne od począku mam 21 lat od półtorej roku staram się o bobaska teraz z lekami od miesiąca brałam clo i zastrzyk pregnyl 5000 po tym leku pękły mi dwa pęcherzyki bo tyle miałam ale były duże i lekarz się nawet śmiał ze jak będę w ciązy to będę miała podwójne szczęście a tu nic byłam na teście beta po 15 dniu wynik mój to 0,47 koleżanki mówią ze za wysoki on jest nie wiem co o tym myśleć.
    Posiadam Pco wykryty został dosyć niedawno ponieważ każdy ginekolog mówił mi że to torbiele zwykłe i dostawałam anty po 5 miesiącach powiedziałam ze chce być w ciąży i poszłam do innego to powiedział ze to jest pco i zajmie się tym i moją ciążą bo czasu nie ma a ja młoda jestem i zaczęłam to leczenie które wcześniej opisałam po 11 dniach od zastrzyku zrobiłam test i wyszły dwie kreski jedna blada a po 12,13,14 i 15 jedna kreska.
    zastanawiam się jakie badania zrobić ze by się dowiedzieć co może być ze po mimo leków nie udało się może jajowody zbadać proszę was o rade co wy byście zrobiły na moim miejscu ?? i czy ktoś miał taki wynik jak ja z beta ?? Dziewczyny musimy się wspierać bo wiem i każda z nas wie co czuje się kiedy jest jedna kreska i ze potrzebuje rozmowy nie koniecznie z partnerem.W czasie nie udanych prób o bobaska różnie jest w związkach wiem po sobie. Opiszcie swoje doświadczenia bo każda ma inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 14:47

Kasica
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa juz watki o PCOS

Selina lubi tę wiadomość

age.png
  • kasia1996 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Sa juz watki o PCOS

Co stosować aby ta owulacja była ?
    czy jestem skazana na leki do końca zycia ?

Kasica
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1996 czy brak owulacji masz potwierdzony monitoringiem cyklu? Czy to tylko teoria lekarza? Ja mam stwierdzone PCOS na obu jajnikach a owulację mam co miesiąc.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • kasia1996 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    kasia1996 czy brak owulacji masz potwierdzony monitoringiem cyklu? Czy to tylko teoria lekarza? Ja mam stwierdzone PCOS na obu jajnikach a owulację mam co miesiąc.

monitorowo to stwierdził właśnie

Kasica
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ