X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną pcos a podanie piku przed punkcja
Odpowiedz

pcos a podanie piku przed punkcja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • jaśmine777 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2025, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy któraś z Was miałam podane przed punkcja ovitrelle i Decapeptyl gdy miała około 25 pęcherzyków ? Pierwszy raz mam podane ovitrelle i się zastanawiam czy ona mi nie zrobi hiperki ? Zawsze miałam Decapeptyl podany i było dobrze

jaśmine
  • Ela123 Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2025, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja miałam sam Decapeptyl przy stymulacji i miałam OHSS. Chyba to zależy od dawkowania leku, wielkości jajeczek i ich jakość itd.

Dodam że przez PCO miałam 14 pobranych jajeczek z czego tylko jeden miałam średniej jakości zarodek.

• Lavariavel Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2025, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez choruje na pcos. Pierwszy protokół krotki zakończony decapeptyl pobrano grubo ponad 25 pecherzykow, nie wszystkie udało się pobrać bo krwawienia dostalam I część juz na żywca robione bo się przebudziłam. Zakończyło się zespołem hiperstymulacji z kliniki odrazu na szpital bo nie dalam rady wstać. Mdlalam. Tylko jeden zarodek ostatecznie, transfer nie udany.
    Wczoraj miałam drugą punkcje, długi protokół zakończony ovitrelle. Pobrano 26 komorek. Czuje się lepiej niż po pierwszym razie ale brzuch wzdęty, zaparcia, i ogólnie taj srednio się czuje. Jutro na kontrol rano jadę. Miejmy nadzieję że bez hiperki się uda

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ