X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną pęcherzyk okoloowulacyny kto wie kiedy pęka
Odpowiedz

pęcherzyk okoloowulacyny kto wie kiedy pęka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam podejrzewam ze na innych forach nie beda wiedzialy kobietki a gdzies sie natknęłam że pęcherzyk pęka jak ma określoną wielkość i rośnie z dnia na dzień ale niewiem ile mm może ktoś mi podpowie
    22grudnia ginek zrobił usg nie mowil ile ma pęcherzyk ale spojrzałam teraz i wtedy mial 1,56 czy da sie obliczyć kiedy ta owu miala miejsce? Tutaj pokazało najpierw 25 grudnia a potem na 27 zmienilo, nie wiem czy to sprawa indywidualna z tym pęcherzykiem

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej taką sprawę należy sprawdzać w USG i wtedy masz pewność ile na dzień rośnie pęcherzyk. Przyjmuje się, że pęcherzyk rośnie po 2 mm na dobę a endo po 1 mm na dobę aczkolwiek jest to sprawa dość indywidualna. Ja akurat mam przyrost książkowy. Pęka różnie, z reguły między 20-25 mm, a to już u każdej kobiety inaczej. Czasem zdarza się także, że nie pęka wcale, dlatego tak ważne jest monitorowanie pomimo dwufazowego wykresu temperatur. Sama jestem takim przykładem, wykres ładny, a pęcherzyk nie pęka.

kita lubi tę wiadomość

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ