X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pęcherzyk po zastrzyku nie pękł
Odpowiedz

Pęcherzyk po zastrzyku nie pękł

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często nie pękały. Przyczyn może być wiele, za duża dawka, za mała dawka, źle wyliczony dzień podania. Lub po prostu zestresowałaś się i zablokowałaś.

• pysia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak mialam przy pierwszej inseminacji przy ovitrele.
    zawsze mi pekaly, a w cyklu z clo i zastrzykiem gdzie bylam pewna ze pekna, to porobily sie torbiele;/

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie peknal gdy byłam przestymulowana i chyba za pozno miałam podany pregnyl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Warto po prostu zmienić preparat.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam. Skoro wczesniej po clo pecherzyki pekaly samodzielnie to po co teraz jakis wspomagacz?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Inny lekarz, widocznie on chciał bardziej się upewnić, że pęknie, nie miałam nic przeciwko, póki pękały, teraz nie wiem kiedy jest większa szansa na pęknięcie.

Czyli, że podanie overtille mogło u mnie spowodować że nie pękł a bez by pękł?

Mało prawdopodobne. Przy endometriozie często dość zdarza się, że pęcherzyki nie zechcą pękać. Hcg podawane w zastrzyku dodatkowo też wspomaga zagniezdzenie zarodka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:19

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Ja w cyklu stymulowanym miałam CLO i pregnyl, wszystko było super pięknie ładnie! a zajść nie zaszłam :/

Moją zmorą: PCOS, Endometrioza i Niedoczynność tarczycy!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ