pęcherzyki oraz płyn w zatoce douglasa
-
Cześć dziewczyny,
Staramy się o dziecko od 14 miesięcy. Przez pół roku nie miałam owulacji, aż w tym miesiącu zaczęły mi rosnąć pęcherzyki i to aż dwa. W 9 dc w lewym jajniku 16mm pęcherzyk, a w prawym jajniku 22mm, endometrium 5,5mm. Brak płynu w zatoce douglasa. Dostałam estrogeny na poprawę endometrium, a także od 2-7dc cyklu brałam clo raz dziennie do tego cały czas 2x1 metformax 500. Dziś byłam znowu na ocenie owulacji - 13 dcień cyklu, endometrium się poprawiło 8mm, a pęcherzyki takie same jak 4 dni temu. Jednakże w zatoce douglasa pojawił się płyn, wczoraj miałam dzień wyjęty z życia cała macica spuchnięta, jajniki, nie mogłam siedzieć. Ginekolog karze mi przyjść pojutrze na kolejny monitorig. Powiedzcie, pocieszcie mnie czy jest możliwe, że była owulacji czy tworzą się torbiele? Jestem załamana, już brakuje mi sił oraz cierpliwości. Pozdrawiam Was cieplutko, MartaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:10
-
nick nieaktualnyTwoje odczucia mogą świadczyć o owu jednak monitoring prawdę Ci powie, tylko i wyłącznie. Dr jest pewien że były 2 pęcherzyki? Może jeden świeżo pękł i stąd płyn w zatoce a pęcherzyk się jeszcze nie zapadł? Ciężko stwierdzić z no już różne rzeczy tu na forum czytałam
Weź nospe jak się źle czujesz albo buscopan forte -