X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Pierwsza IUI

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Myszka_3lata Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki. Jestem tu pierwszy raz. Dziś 26 DC w 28 DC czyli 2 dni przed @ pierwsza wizyta przed inseminacja. Powiedzcie jak to u Was wyglądało, na co się nastawić i czego się spodziewać. Jakie miałyście badania? I o co zapytać lekarza. Drożność ok. U męża trochę obniżone parametry reszta w normie. To już 3 rok starań

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, na spokojnie, doktor na pewno wszystko powie. Lista koniecznych badań do wykonania zależy od miejsca wykonywania iui. Z tego co czytałam, w niektórych placówkach tylko kobieta ma listę badań do wykonania, w niektórych również mężczyzna.

Iui możesz mieć robione na cyklu naturalnym (bez hormonów) lub na cyklu stymulowanym (z hormonami przyjmowanymi przed owulacja.

Przed iui będziesz mieć na pewno przynajmniej jedna wizytę - ocenę cyklu. Na niej doktor powie, kiedy będzie owulacja i którego dnia macie się zgłosić na iui.

Będzie dobrze ✊✊

• Myszka_3lata Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Cześć, na spokojnie, doktor na pewno wszystko powie. Lista koniecznych badań do wykonania zależy od miejsca wykonywania iui. Z tego co czytałam, w niektórych placówkach tylko kobieta ma listę badań do wykonania, w niektórych również mężczyzna.

Iui możesz mieć robione na cyklu naturalnym (bez hormonów) lub na cyklu stymulowanym (z hormonami przyjmowanymi przed owulacja.

Przed iui będziesz mieć na pewno przynajmniej jedna wizytę - ocenę cyklu. Na niej doktor powie, kiedy będzie owulacja i którego dnia macie się zgłosić na iui.

Będzie dobrze ✊✊

Dziękuję za dobre słowo. Ja chyba oszaleję do poniedziałku 😕

• calistas Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ