Pierwsza wizyta w klinice jakie badania warto miec
-
Hej Wszystkim, nadeszła ta chwila,ten moment kiedy stwierdzam,że czas udać się do kliniki,zwykły ginekolog nie pomógł,androlog też i tu moje pytanie jakie badania warto zrobić przed pierwszą wizytą w klinice żeby już pierwsza wizyta dała jakieś konkretne wskazówki,odpowiedzi i pomysły co dalej?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) -
Na pewni warto mieć AMH, panel tarczycowy, glukoza, insulina, rozszerzone badania nasienia. Tutaj masz wszystkie wypisane https://www.invimed.pl/diagnostyka-nieplodnosci-kobiet
Natomiast takie badania jak hsg czy histeroskopia to raczej już zlecaja w klinice. Na start wystarcza te, ktore wypisałam. Jesli problemem jest czynnik meski to pewnie tez zleca wiecej badan nasienia i ewentualnie kariotypyGoleM lubi tę wiadomość
Czynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
28.06 - monitoring 🥚 rosną
3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
7.08 - transfer🙏🏻 -
GoleM wrote:Hej Wszystkim, nadeszła ta chwila,ten moment kiedy stwierdzam,że czas udać się do kliniki,zwykły ginekolog nie pomógł,androlog też i tu moje pytanie jakie badania warto zrobić przed pierwszą wizytą w klinice żeby już pierwsza wizyta dała jakieś konkretne wskazówki,odpowiedzi i pomysły co dalej?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)
Wejdź na pierwszą stronę tematu miesięcznego z in vitro. O ile dobrze pamiętam jest tam zestaw badań które warto zrobić i które coś mogą pokazać. W immunologie jeszcze bym nie szła. Bo może akurat wystarczy samo IUI. -