X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Plamienia przed okresem
Odpowiedz

Plamienia przed okresem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alieme Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,mam za sobą stratę w 6 miesiącu ciąży.
    Od 1,5roku bezskuteczne starania. Kilka miesięcy temu pierwsza kinihsiteroskopia- zrosty i stan zapalny. Dostałam antybiotyki.
    Jedynymi objawami były plamienia przed okresem i po okresie.
    Później kontrolna histeroskopia- ponowne zrosty,lekko zaczerwienione endometrium. Na wszelki wypadek ponowna antybiotykoterapia bez konieczności powtórki. W wyniku biopsji brak już stanu zapalnego.
    Drugi cykl kiedy jestem po histeroskopii i drugi cykl kiedy mój okres tydzień wcześniej zaczyna się już plamieniami. Najpierw różowe (tylko podczas parcia-wypróżniania),później przechodzą w brązowe.
    Nie wiem czy to jeszcze czas na jakieś dochodzenie do siebie organizmu czy jaka może być tego przyczyny.. lekarz dopiero za 2 miesiące,co mogę jeszcze sprawdzić zeby ewentualnie wykluczyć przyczynę?
    Progesteron 8 dni po owulacji 19..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ