Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pocieszcie mnie i siebie :(
Odpowiedz

Pocieszcie mnie i siebie :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MagdaLenkaK Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się z IVF o dzidziusia, jestem po poronieniu, mam już dość.
    Dziś dostałam wyniki moich zarodków i jest tylko mozaika.
    Jak dalej żyć w tym smutku jak widzisz samych szczęśliwych ludzi w ciąży obok i wszędzie w social mediach...
    ... aż żyć się odechciewa.

Starania od ponad 15 lat :( (mam za chwilkę 13 lipca 39 lat)

• Gilli Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś mega dzielna i zmotywowana, podziwiam! Mi nawet nie stuknęły jeszcze dwa lata a już mam dosć tego procesu, którego jestem coraz mniej pewna czy w ogóle efektu jeszcze pragnę. Ja staram się sobie tłumaczyć, że owszem jest to ważne w życiu ale jednak życie samo w sobie ma setki innych aspektów i jestem wdzięczna za nie. Ogólnie działa ale wiadomo, że czasem smutek bierze górę zwłaszcza jak leki albo hormony perimenopauzalne rozchwiewają psychikę. Jestem 1,5 roku starsza od Ciebie i jajniki już ledwo ledwo więc ja mam sytuację graniczną więc nie opcja dla mnie ale może dla Ciebie bardziej: Może warto zrobić jednak przerwę i na jakiś określony czas “wymeldować się z tematu” i skupić na totalnie czymś innym, żeby zebrać znowu nowe siły na jeszcze kilka prób?

• Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenkaK wrote:
    Jak dalej żyć w tym smutku jak widzisz samych szczęśliwych ludzi w ciąży obok i wszędzie w social mediach...

Nie wiem, czy Ciebie pocieszę, ale ja też tyle się starałam i staram o dziecko, najpierw jak byłam o 15 lat młodsza z partnerem, który totalnie był nieodpowiedni i poza tym nie miał ani jednego plemnika, bo pół życia był na sterydach. A jak już znalazłam idealnego mężczyznę, to dopadł mnie wiek. Zaszłam 3 razy naturalnie w ciążę, wszystkie straciłam, potem nie zachodziłam już i decyzja o IVF, z 4 procedur uzyskaliśmy tylko jeden zarodek zdrowy, to z kolei lekarka źle przeprowadziła transfer, bo kilkukrotnie wymieniała cewnik i zarodek nie przyjął się. Za wszystko płaciliśmy prywatnie, bo nie łapię się na refundację (44 lata), wydaliśmy fortunę. Wreszcie decyzja o KD, to skończyły się środki w klinice i musieliśmy czekać pół roku, ale póki co udało się, jestem w 6 tyg. Ale mam mnóstwo teraz rozterek, zawsze marzyłam o swoim genetycznym dziecku, mam nadzieję, że poczuję wszystko to, co powinnam do tego maleństwa.
    Wierz mi, że wielokrotnie byłam na dnie, stany depresyjne, żal do świata i rozumiem doskonale, co możesz czuć 🫂
    Myślę, że konsultacja z genetykiem wyjaśni, czy mozaika może być dopuszczona do transferu 🤞🏼

Ariane lubi tę wiadomość

11.2021 - starania naturalne
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d
    ✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny, zespół antyfosfolipidowy, hormony
    ✅AMH - 2,65
    ✅nasienie + fragmentacja DNA,HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%, NK 12%, cytokiny
    ❌cross match - 29%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    1️⃣ IVF
    • 08.2024 -11x🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 -1 zdrowy ❄️ pgt-a
    16.11 transfer ❄️❌
    2️⃣ IVF
    • 01.2025 -12x🥚
    • 2x❄️❄️ - pgt-a ❌❌
    3️⃣ IVF
    • 05.2025 -9x🥚- 1x❄️ - pgt-a ❌
    4️⃣ IVF
    • 06.2025 -7x🥚- 0x❄️
    5️⃣ IVF - KD
    • 4.2026 - 6x❄️ (3 pgt-a i 2❄️❄️ zdrowe)
    •18.05 transfer 5.1.1
    Beta: 5 dpt - 22, 7 dpt - 112, 10 dpt - 470
    preg.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenkaK wrote:

Jesteś silną i wytrwałą kobietą, uważam że nie wszystko jeszcze stracone, polecam dr Wyrobę z Krakowa ma świetne opinie, trzymam za Ciebie kciuki i podziwiam za walkę, wierzę że uda Ci się zostać mamą <3

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ