X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pomoc psychologiczna, książki
Odpowiedz

Pomoc psychologiczna, książki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milady92 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu dziewczyny, które korzystały z pomocy psychologa ? Jeśli tak, to jakie ma odczucia? Pomógł Wam faktycznie ?

I drugie pytanie, czy znacie jakieś książki, które wspierają na duchu i pomagają pogodzić się z brakiem możliwości posiadania dziecka ?

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z darmowych konsultacji u psycholog z Fundacji Ernesta ( 8 konsultacji online) i byłam naprawdę bardzo zadowolona, a kilka razy wcześniej w różnych sytuacjach korzystałam z usług psychologów, także odpłatnie, więc mam porównanie.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Milady92 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Ja korzystałam z darmowych konsultacji u psycholog z Fundacji Ernesta ( 8 konsultacji online) i byłam naprawdę bardzo zadowolona, a kilka razy wcześniej w różnych sytuacjach korzystałam z usług psychologów, także odpłatnie, więc mam porównanie.
    A w jaki sposób odbywały się te konsultacje ?

• Lara7777 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milady92 wrote:
    Czy są tu dziewczyny, które korzystały z pomocy psychologa ? Jeśli tak, to jakie ma odczucia? Pomógł Wam faktycznie ?

I drugie pytanie, czy znacie jakieś książki, które wspierają na duchu i pomagają pogodzić się z brakiem możliwości posiadania dziecka ?

Polecam książkę "Unsung lullabies"
    Mi pomogła, choć przez większość lektury płakałam jak bóbr.

Wiek - 40 lat
    Amh - 0.8
    Starania od 2018

06.2020 - histeroskopia usunięcie polipa

09.2021 - 1xIUI- beta 0

12.2021 - 1 procedura IVF, pobrano 5 komórek, uzyskano 3 zarodki
    Transfer (lutinus, luteina, acard) - beta 0

01.2022 - biopsja endo - brak stanu zapalnego

02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0

09.2022 - laparoskopia, wycięcie niewielkich ognisk endometriozy z wiazadeł k-m

03.2023 - 2 procedura IVF, pobrano 3 komórki, tylko 1 zarodek z 5 doby
    Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
    7dpt - beta hcg - 8.7, 9dpt - beta hcg - 10.4 , 12dpt - 2.4💔

07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni

08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥

08.2024
    Naturals - beta hcg 2.539 🥰🥰
  • Milady92 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara7777 wrote:
    Polecam książkę "Unsung lullabies"
    Mi pomogła, choć przez większość lektury płakałam jak bóbr.
    Dziękuję ❤️ w jaki sposób pomogła? Pogodziłaś się z sytuacją czy postanowiłaś się nie poddawać?

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milady92 wrote:
    A w jaki sposób odbywały się te konsultacje ?

Piszesz do nich i wypełniasz krótką ankietę. W ciągu tygodnia umawiają wizytę, która będzie online (link do Skype, musisz zainstalować).

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • AgaF Znajoma

Wysłany: 26 marca 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milady92 wrote:

Ja czytałam In vitro Bogdy Pawelec. To zbiór wywiadów z lekarzami i pacjentami, opis aspektów psychologicznych. To dobra lektura dla wszystkich. Uważam, że powinna ją przeczytać cała rodzina, bo dzięki niej może lepiej zrozumieć parę. Polecam bardzo, choć upłakałam się strasznie.

Krakowska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ