X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną pomóżcie zinterpretować wyniki krwi...
Odpowiedz

pomóżcie zinterpretować wyniki krwi...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś w 24dc, 8dpo robiłam bete, prolaktynę i progesteron. Wiem że beta za wcześnie więc wynik <5 mnie nie zdziwił. Progesteron mam 23,92, więc wg norm lab ok na fl albo I trymestr. Ale prolaktynę mam 39,69!!! To chyba za dużo??? Wg lab norma dla kobiety nieciężarnej jest dużo niższa (2,8-29,2), a dla ciężarnej 9,7-208,5... i nie wiem co myśleć... chyba najlepiej będzie poczekać i powtórzyć betę po świętach... a jeśli ciąży nie będzie, to z wynikami do lekarza od razu czy po @ powtórzyć prolaktynę??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoka prolaktyna!!! Iść do lekarza. Sama ci nie spadnie tak nagle..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) wizyte mam 29.12 więc mam nadzieję że gin coś pomoże :)

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja radzę powtórzyć :) ja z takim wynikiem pobiegłam do lekarza a ten na spokojnie kazał powtórzyć. Ja za pierwszym razem też miałam 29 a przy drugim badaniu 20. Pani która pobierała mi krew powiedziała że badanie robi się na czczo, min. 2 godziny po obudzeniu, dzień przed bez serdszkowania ani żadnych pieszczot i oczywiście bez stresu :)

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie doczytałam ;) bez stresu będzie ciężko bo ja się piekielnie boję krew pobierać ;) idę w niedzielę na bete to przy okazji i to zrobie :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ