Poskręcane ale drożne oba jajowody
-
Odebralam dzis wynik HSG i w opisie lekarz stwierdzil, ze oba jajowody sa poskrecane i drozne. Czy ktoras z Was dziewczyny zaszla w ciaze z poskrecanymi naturalnie?
-
nick nieaktualnyPodtrzymuje pytanie, co prawda ja nie mam poskrecanych ale mam jeden jajowod o przebiegu paciorkowatym, na hsg powoli i leniwie przechodzil plyn.
Lekarz powiedzial, że nie mam szans z takim jajowodem zaciazyc.
Jestem ciekawa czy komus w podobnych przypadkach sie udalo.
-
Koleżanka też ma poskręcane jajowody, drożne,ale mocno poskręcane. Próbowali stymulacji, ale w konsekwencji gin im powiedział,że plemnik i owszem może dostać się do komórki, ale komórka do macicy raczej nie. Pozostaje im tylko in vitro.
Joannanml lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualny
-
haha, no to chyba nastąpił cud koleżanka o której Wam pisałam, zaszła, co prawda po clo ale naturalnie. W zasadzie odpuścili już zupełnie, bo byli na wizycie w klinice, mięli się przygotować do ivf, badania itd, a tu prosze, niespodzianka. Nie byla jeszcze na usg, więc mam nadzieje,że zarodek dotarł do macicy i tam się rozwija, że nie będzie to żadna ciąża pozamaciczna.
Także jednak sie da.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Asia87 wrote:haha, no to chyba nastąpił cud koleżanka o której Wam pisałam, zaszła, co prawda po clo ale naturalnie. W zasadzie odpuścili już zupełnie, bo byli na wizycie w klinice, mięli się przygotować do ivf, badania itd, a tu prosze, niespodzianka. Nie byla jeszcze na usg, więc mam nadzieje,że zarodek dotarł do macicy i tam się rozwija, że nie będzie to żadna ciąża pozamaciczna.
Także jednak sie da.
takie informacje podtrzymują na duchu -
Odświeżę troszkę wątek bo mam ten sam problem. Jajowody super drożne, płyn przeleciał bardzo szybko ale jajowody są długie i poskręcane do tego plemniki szybkie ale jest ich trochę mało (lekko poniżej normy). Widzę że autorce tematu się udalo . Może jest więcej takich pokrzepiających informacji? Staramy się lekko ponad dwa lata bez skutkuKiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -