X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Poskręcane ale drożne oba jajowody
Odpowiedz

Poskręcane ale drożne oba jajowody

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dzis wynik HSG i w opisie lekarz stwierdzil, ze oba jajowody sa poskrecane i drozne. Czy ktoras z Was dziewczyny zaszla w ciaze z poskrecanymi naturalnie?

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podtrzymuje pytanie, co prawda ja nie mam poskrecanych ale mam jeden jajowod o przebiegu paciorkowatym, na hsg powoli i leniwie przechodzil plyn.
    Lekarz powiedzial, że nie mam szans z takim jajowodem zaciazyc.
    Jestem ciekawa czy komus w podobnych przypadkach sie udalo.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka też ma poskręcane jajowody, drożne,ale mocno poskręcane. Próbowali stymulacji, ale w konsekwencji gin im powiedział,że plemnik i owszem może dostać się do komórki, ale komórka do macicy raczej nie. Pozostaje im tylko in vitro.

Joannanml lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Asia87 za info, mi podobnie lekarz powiedzial, że komorka przez taki jajowod raczej nie dotrze do macicy i tez wspominal in vitro.
    Ciekawe czy u kogos nastapil cud i sie udalo :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, no to chyba nastąpił cud ;) koleżanka o której Wam pisałam, zaszła, co prawda po clo ale naturalnie. W zasadzie odpuścili już zupełnie, bo byli na wizycie w klinice, mięli się przygotować do ivf, badania itd, a tu prosze, niespodzianka. Nie byla jeszcze na usg, więc mam nadzieje,że zarodek dotarł do macicy i tam się rozwija, że nie będzie to żadna ciąża pozamaciczna.
    Także jednak sie da.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    haha, no to chyba nastąpił cud ;) koleżanka o której Wam pisałam, zaszła, co prawda po clo ale naturalnie. W zasadzie odpuścili już zupełnie, bo byli na wizycie w klinice, mięli się przygotować do ivf, badania itd, a tu prosze, niespodzianka. Nie byla jeszcze na usg, więc mam nadzieje,że zarodek dotarł do macicy i tam się rozwija, że nie będzie to żadna ciąża pozamaciczna.
    Także jednak sie da.

takie informacje podtrzymują na duchu :)

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżę troszkę wątek bo mam ten sam problem. Jajowody super drożne, płyn przeleciał bardzo szybko ale jajowody są długie i poskręcane do tego plemniki szybkie ale jest ich trochę mało (lekko poniżej normy). Widzę że autorce tematu się udalo ;). Może jest więcej takich pokrzepiających informacji? Staramy się lekko ponad dwa lata bez skutku :)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ