Późna implantacja zarodka
-
Witajcie. Z góry przepraszam, że zakładam nowy wątek, ale jestem nowa na tym forum
Chciałabym uzyskać informację czy u kogoś miała miejsce bardzo późna implantacja po in vitro i udało się uzyskać ciążę?
Dzisiaj jest mój 8dpt blastocysty. Po transferze nie odczuwałam żadnych objawów typu ból podbrzusza, piersi czy kłucie...natomiast wczoraj pojawiły się bóle miesiączkowe dosyć mocno odczuwalne i trwały praktycznie cały dzień. Dzisiaj od rana tylko delikatnie pobolewa.
Oczywiście test sikany negatywny.
Dlatego chciałabym się dowiedzieć czy u kogoś implantacja miała miejsce tak późno, bo nie wiem czy jest sens wierzyć w powodzenietym bardziej, że w większości źródeł znalazłam informację, że implantacja blastocysty zazwyczaj następuje 1-3 dni po transferze.
Dziękuję za pomoc! -
kmala wrote:Zrób jutro bete, sikaniec powinien teoretycznie dzisiaj wyjść jak na 8dpt, bóle okresowe
Mimo wszystko trzymam kciuki za niespodziankę ✊✊moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Angie1212 wrote:Hej, ja miałam betę w 7dpt zaledwie 4,33, każdy uważał, że się nie uda, a teraz dzidzia ma 2msc i fika w łóżeczku.
Też to była blastusia, więc jak widać może długo się zagnieżdżaćczyli jednak takie późne implantacje się zdarzają...pewnie rzadko, bo rzadko ale jednak
Dziękuję Ci za ten wpis -
Angie1212 wrote:maka$ moja rada jest taka, żeby poczekać z betą jeszcze. Wiem, że kliniki każą robić wcześniej betę, ale dla nas to duży stres.
Ja poźniej żałowałam, że tak wcześnie ( z zaleceń lekarza) robiłam tą betę -
maka$ wrote:Witajcie. Z góry przepraszam, że zakładam nowy wątek, ale jestem nowa na tym forum
Chciałabym uzyskać informację czy u kogoś miała miejsce bardzo późna implantacja po in vitro i udało się uzyskać ciążę?
Dzisiaj jest mój 8dpt blastocysty. Po transferze nie odczuwałam żadnych objawów typu ból podbrzusza, piersi czy kłucie...natomiast wczoraj pojawiły się bóle miesiączkowe dosyć mocno odczuwalne i trwały praktycznie cały dzień. Dzisiaj od rana tylko delikatnie pobolewa.
Oczywiście test sikany negatywny.
Dlatego chciałabym się dowiedzieć czy u kogoś implantacja miała miejsce tak późno, bo nie wiem czy jest sens wierzyć w powodzenietym bardziej, że w większości źródeł znalazłam informację, że implantacja blastocysty zazwyczaj następuje 1-3 dni po transferze.
Dziękuję za pomoc!maka$ lubi tę wiadomość
-
Angie1212 wrote:Wstrzymaj się do 12-13dpt, wtedy będziesz miała pewność czy udało się czy nie.
A klinika kiedy kazała Ci zrobić betę?
Jest to w ogóle realne, żeby zarodek się zaimplantował dopiero w okolicach 10dpt? Bo beta w krwi wychodzi po 48h od implantacji? -
maka$ wrote:9-10 dpt
Jest to w ogóle realne, żeby zarodek się zaimplantował dopiero w okolicach 10dpt? Bo beta w krwi wychodzi po 48h od implantacji?
Wg lekarzy to jest chyba nierealne, ale jak wiadomo natura robi swoje.
Nie sugerowałabym się sikańcem, bo nie zawsze wychodzą.
Poczekaj spokojnie i zrób betę za parę dni -
nick nieaktualny
-