X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Problem z prolaktyna?
Odpowiedz

Problem z prolaktyna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Stokrortka2017 Nowa

Wysłany: 15 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moja Prolaktyna mieści się niby w normie - 23 ng w przedziale 5 - 26 ng.Po obciążeniu wynosi 270 ng. Czy to nie za dużo? Słyszałam że prolaktyna dla starających się powinna być w granicy 10-15 ng. A po obciążeniu max 5 razy większa. Ginekolog mówi że jest ok a my już 7 cykl się staramy i nic. Pozostałe hormony w normie. Tsh 1,5 a moja gin mówi że by mi ją podniosła, bo troszkę mało. Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:25

Stokrotka2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna ZA DUŻA!
    W którym dniu cyklu było robione badanie? Są zalecenia jak się do badania przygotować.
    TSH powinno być w granicach 1 przy staraniach.

Mała ściąga:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/613bc796dc98.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab086c314b98.jpg

Multiwitamina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna rzeczywiście trochę za duża przy takich wynikach to wchodzi pod hiperprolatynemie czynnościową. Moja endokrynolog twierdzi że prolaktynę można robić w każdym dniu cyklu z zachowaniem zasad typu brak seksu i stymulacji sutków na czczo i tak dalej TSH dobre dla starających się a robiłaś może inne badania tarczycowe czy tylko te?

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Prolaktyna ZA DUŻA!
    W którym dniu cyklu było robione badanie? Są zalecenia jak się do badania przygotować.
    TSH powinno być w granicach 1 przy staraniach.

Mała ściąga:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/613bc796dc98.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab086c314b98.jpg
    Aniu kradną i podaje dalej. Świetne masz te tabelki! Dzięki

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Stokrortka2017 Nowa

Wysłany: 15 maja 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie robiłam w 21 dc. Robiłam też w 4 dc fsh 4.36 i lh 5.34. Estradiol 34 i testosteron 39 a jest do 57

Stokrotka2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Aniu kradną i podaje dalej. Świetne masz te tabelki! Dzięki

To tylko własne doświadczenie, analizy i wnioski z 9 cykli.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ