X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Procedury w dni wolne?
Odpowiedz

Procedury w dni wolne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kitozaur Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy możecie podzielić się swoim doświadczeniami, jak to wygląda, jeśli transfer albo punkcja wypada w dzień wolny? Słyszałam, że lekarze dobierają dawki leków i tak starają się ustawić cały proces, żeby tego uniknąć, ale zastanawiam się czy to jest w pełni możliwe... słyszałam, że niektóre kliniki w ogóle w weekendy nie pracują i jak wtedy z transferem, jak wypada na weekend... :/ takie nadmiarowe rozkminki, czy to jest jakieś kryterium przy wyborze kliniki.... Pozdrawiam Was ciepło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 21:50

• Kluska Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitozaur wrote:
    Cześć, czy możecie podzielić się swoim doświadczeniami, jak to wygląda, jeśli transfer albo punkcja wypada w dzień wolny? Słyszałam, że lekarze dobierają dawki leków i tak starają się ustawić cały proces, żeby tego uniknąć, ale zastanawiam się czy to jest w pełni możliwe... słyszałam, że niektóre kliniki w ogóle w weekendy nie pracują i jak wtedy z transferem, jak wypada na weekend... :/ takie nadmiarowe rozkminki, czy to jest jakieś kryterium przy wyborze kliniki.... Pozdrawiam Was ciepło.
    W mojej nie pracują w niedzielę więc jak mi na cyklu naturalnym wypadało w niedzielę to niestety cykl w plecy. Na sztucznym spokojnie ustawią lekami i nie będzie problemu.

age.png

Artvimed Kraków

18.11.2024 transfer ❄️, biochem

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️

10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Nadzieja_88 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w mojej robią w dni wolne od pracy czy w dni świąteczne

• Maszonek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam punkcję w sobotę. Lekarz mówił, że gdyby wypadła w niedzielę też by robili.

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • an86 Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie w klinice to też nie był problem. W dni wolne odbywały się zabiegi i monitoringi, zarówno niedziele czy święta oznaczone jako czerwone :)

u mnie niskie AMH
    2x IVF za pierwszym razem transfer dwóch zarodków w 3 dobie i beta ani nie drgnęła, za drugim razem transfer 1 zarodka w 3 dobie i beta też 0
    III IVF w innej klinice, transfer w 5 dobie i nic :( + 2 mrożaki ❄️❄️
    Pierwszy transfer mrożonego zarodka i beta 66, teraz nasze maleństwo jest już z nami <3
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej manipulują tak lekami w razie potrzeby by można było zrobić punkcję lub transfer w dni dostępne.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • kitozaur Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za informacje :*

Właśnie się zastanawiałam, bo wydaje mi się (laikowi), że to jednak duży plus, że jest "pełny grafik" dostępny.

Jako control freak od razu rozkminiam, jaki to może mieć wpływ na efekt końcowy, że coś jest "dostosowywane" pod kalendarz, a nie bezpośrednio pod wskazania medyczne...
    W sensie, że gdyby nie dzień wolny to lekarz inaczej by pokierował, inną decyzję podjął.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ