Procedury w dni wolne?
-
Cześć, czy możecie podzielić się swoim doświadczeniami, jak to wygląda, jeśli transfer albo punkcja wypada w dzień wolny? Słyszałam, że lekarze dobierają dawki leków i tak starają się ustawić cały proces, żeby tego uniknąć, ale zastanawiam się czy to jest w pełni możliwe... słyszałam, że niektóre kliniki w ogóle w weekendy nie pracują i jak wtedy z transferem, jak wypada na weekend... takie nadmiarowe rozkminki, czy to jest jakieś kryterium przy wyborze kliniki.... Pozdrawiam Was ciepło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 21:50
-
kitozaur wrote:Cześć, czy możecie podzielić się swoim doświadczeniami, jak to wygląda, jeśli transfer albo punkcja wypada w dzień wolny? Słyszałam, że lekarze dobierają dawki leków i tak starają się ustawić cały proces, żeby tego uniknąć, ale zastanawiam się czy to jest w pełni możliwe... słyszałam, że niektóre kliniki w ogóle w weekendy nie pracują i jak wtedy z transferem, jak wypada na weekend... takie nadmiarowe rozkminki, czy to jest jakieś kryterium przy wyborze kliniki.... Pozdrawiam Was ciepło.
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Hej, u mnie w klinice to też nie był problem. W dni wolne odbywały się zabiegi i monitoringi, zarówno niedziele czy święta oznaczone jako czerwoneu mnie niskie AMH
2x IVF za pierwszym razem transfer dwóch zarodków w 3 dobie i beta ani nie drgnęła, za drugim razem transfer 1 zarodka w 3 dobie i beta też 0
III IVF w innej klinice, transfer w 5 dobie i nic + 2 mrożaki ❄️❄️
Pierwszy transfer mrożonego zarodka i beta 66, teraz nasze maleństwo jest już z nami -
W mojej manipulują tak lekami w razie potrzeby by można było zrobić punkcję lub transfer w dni dostępne.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Dziękuję Wam za informacje :*
Właśnie się zastanawiałam, bo wydaje mi się (laikowi), że to jednak duży plus, że jest "pełny grafik" dostępny.
Jako control freak od razu rozkminiam, jaki to może mieć wpływ na efekt końcowy, że coś jest "dostosowywane" pod kalendarz, a nie bezpośrednio pod wskazania medyczne...
W sensie, że gdyby nie dzień wolny to lekarz inaczej by pokierował, inną decyzję podjął.
-