Program wsparcia in vitro
-
Jesteśmy zapisani od prawie 2 miesięcy do rządowego programu na procedurę z refundacją i czekamy na telefon o rozpoczęciu badań.. ile czasu w waszym przypadku zajęła droga od podpisania uczestnictwa do transferu? Od 2 lat się staramy i myśleliśmy że będzie już tylko lepiej. Jedna dziewczyna z którą mam kontakt, czekała 2 miesiące na telefon. W klinice dowiedziała się że transfer prawdopodobnie będzie dopiero w lutym. Dlatego chciałem dopytać jak było w waszym przypadku. Zastanawiamy się z żoną czy w innych klinikach jest podobnie.. Bo na pierwszej wizycie usłyszeliśmy że zaczniemy na przełomie października/listopada a do tej pory nawet telefonu nie było.. 😞
-
Konrad wrote:Jesteśmy zapisani od prawie 2 miesięcy do rządowego programu na procedurę z refundacją i czekamy na telefon o rozpoczęciu badań.. ile czasu w waszym przypadku zajęła droga od podpisania uczestnictwa do transferu? Od 2 lat się staramy i myśleliśmy że będzie już tylko lepiej. Jedna dziewczyna z którą mam kontakt, czekała 2 miesiące na telefon. W klinice dowiedziała się że transfer prawdopodobnie będzie dopiero w lutym. Dlatego chciałem dopytać jak było w waszym przypadku. Zastanawiamy się z żoną czy w innych klinikach jest podobnie.. Bo na pierwszej wizycie usłyszeliśmy że zaczniemy na przełomie października/listopada a do tej pory nawet telefonu nie było.. 😞
Mega dziwne. My papiery podpisywaliśmy w połowie lipca i z nowym cyklem już startowała stymulacja. Widocznie jesteście w klinice która ma duże obłożenie.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Konrad wrote:Jesteśmy zapisani od prawie 2 miesięcy do rządowego programu na procedurę z refundacją i czekamy na telefon o rozpoczęciu badań.. ile czasu w waszym przypadku zajęła droga od podpisania uczestnictwa do transferu? Od 2 lat się staramy i myśleliśmy że będzie już tylko lepiej. Jedna dziewczyna z którą mam kontakt, czekała 2 miesiące na telefon. W klinice dowiedziała się że transfer prawdopodobnie będzie dopiero w lutym. Dlatego chciałem dopytać jak było w waszym przypadku. Zastanawiamy się z żoną czy w innych klinikach jest podobnie.. Bo na pierwszej wizycie usłyszeliśmy że zaczniemy na przełomie października/listopada a do tej pory nawet telefonu nie było.. 😞
4 czerwca podpisywałam papiery (rozmowy były już wcześniej, czekaliśmy, aż program ruszy więc byliśmy już zakwalifikowani na słowo i tylko pojechaliśmy podpisać dokumenty). Rozpoczęcie stymulacji już w kolejnym cyklu 22 czerwca, punkcja 4 lipiec, pierwszy transfer miałam odroczony i był 31.07.
Dzwonić, upominać się. Ewentualnie zgłosić się do innej kliniki jeśli tak ma wyglądać dalszy proces. Jak mają dużo ludzi to nowych trochę olewają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 10:00
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -
NatR wrote:My umowa w październiku, stymulacja i w listopadzie pierwszy transfer
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 19:17
-
Konrad wrote:W jakiej klinice jesteście? To dziwne bo nam powiedzieli że musi to zatwierdzić dla kliniki koordynator, nie rozumiem dlaczego w jednej klinice jest odpowiedź od razu a tu czekamy 2 miesiące
Gravida, Płock
Może ktoś musi zatwierdzać, jednak nam nikt nic o tym nie mówił
Też myślę, że klinika ma duże obłożenie -
15 lipca podpisaliśmy umowę, a 19 sierpnia transfer miałam. Tylko, że my już mieliśmy zarodki z poprzedniej procedury19.08 TRANSFER 💪❤️
5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
23dpt krwotok/szpital beta 21700
27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
35dpt 15,4 mm malucha
9+5/9+6 3 cm malucha
InviMed Wrocław
Zostały nam ❄️❄️mrożonki
Grudzień 2022
bombelek na święta ❤️
08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
12dpt beta 229
14dpt 627
20dpt 5786
33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm
-
Hej, leczymy się w Invimed Gdynia, w lipcu mieliśmy wizytę kwalifikacyjną, koniec sierpnia punkcja, nie mogłam mieć swiezego transferu, wiec 2 listopada był FET.
Myślę, że powinniście zadzwonić i się przypomnieć, może zwyczajnie zapomnieli, wiem z doświadczenia, że w niektórych klinikach maja bałagan, to już nasza trzecia klinika i jesteśmy zadowoleni póki co. Mieliśmy już zrobiona większość badań i diagnostykę za sobąWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 07:44
👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
trombofilia wrodzona
10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
06.2023 - II FET beta 0 😞
10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
01.2024 -3 FET beta 0 😞
AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
02.11.2024 FET
Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
28dpt ❤️ -