X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Prolaktyna 8 razy za wysoka po obciążeniu
Odpowiedz

Prolaktyna 8 razy za wysoka po obciążeniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na to że miałam prolaktyne za wysoką (raz 28 ng/ml i raz 31 ng/ml) przy normie 25 ng/ml, lekarz zlecił mi badania po obciążeniu i mam wyniki:
    17, 45 ng/ml na czczo
    98,84 ng/ml po godzinie
    149.47 ng/ml po 2 godzinach

Jak to interpretować, że na czczo tym razem wyszło w normie, a po dwóch godzinach 8 razy zwiększona…dodam że owulacje zachodzą prawidłowo, ale ostatnio po owulacji(podwójnej) miałam progesteron tylko 4…

Jak u was to wyglądało z zachodzeniem w ciążę przy takiej prolaktynie i czy to się leczy farmakologicznie?

• Tindaya Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja osobiście z interpretacją zdaję się na lekarza ale co do prolaktyny to robili mi też podobny test i miałam wszystkie trzy poza normą.
    Zrobili mi rezonans i wyszło że mam guz który odpowiada za podwyższony poziom prolaktyny.

To można leczyć, są leki na obniżenie prolaktyny i widziałam komentarze dziewczyn którym się udało zajść po obniżeniu. Poszukaj sobie tutaj na forum, jest sporo informacji.

Mnie leczenie tego nic nie dało. Też są lekarze którzy nie chcą tego ruszać jeśli cykl nie jest zaburzony.
    Niektórzy wręcz mówią że jeśli jest trochę ponad normę to nawet lepiej dla potencjalnej ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ