Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Proszę o interpretację badań :)
Odpowiedz

Proszę o interpretację badań :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak w temacie, proszę Was o pomoc w interpretacji wyników badań z 5dc,czekam jeszcze na wynik androstendionu, bo poprzednio był ponad normę

Glukoza 4,46 norma 3,90-5,50 mmol/l
    FSH 8,27 mIU/ml
    LH 11,48 mIU/ml
    Insulina 4,0 norma 2,6-24,9
    Testosteron 40,08 norma 8,40-48,10 ng/dl
    Estradiol 29,52 f.pecherykow 12,50-166 pg/ml
    DHEA-SO4 340,80 norma dla wieku 25-34lat 98,8-340 ( mi wychodzi norma wieku 20-24lat a mam juz prawie 28lat)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki androstendionu z 5dc
    Niestety wynik się pogorszył (chociaż może jest to związane z tym, że poprzedni miałam robiony w 26dc?)

Androstendion 5,33 norma 18-53lat 0,75-3,89 ng/ml

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ