X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Prosze o konsultacje w sprawie wyników
Odpowiedz

Prosze o konsultacje w sprawie wyników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • azibomba Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny blagam pkmozcie mi zinterpretować wyniki jestem dwa dni przed punkcją dzis moj progesteron wyniósł 1,17 patrząc sa to wyniki książkowe bo nie powinien przekroczyc 1,5 ng nie mam zadnych towarzyszących chorob endometrium tez ladnie rośnie lecz lekarz podjął decyzje o transferze mrozonym nie świeżym jak poczatkowo ustalalismy nie mam hiperstymulacji to moje pierwsze ivf prosze o porade co zrobic w tej sytuacji poprosic o konsultacje innego lekarza? Bo moim zdaniem progesteron nie jest za niski lecz mieści sie w normie prosze pomóżcie

• Andzia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azibomba wrote:
    Dziewczyny blagam pkmozcie mi zinterpretować wyniki jestem dwa dni przed punkcją dzis moj progesteron wyniósł 1,17 patrząc sa to wyniki książkowe bo nie powinien przekroczyc 1,5 ng nie mam zadnych towarzyszących chorob endometrium tez ladnie rośnie lecz lekarz podjął decyzje o transferze mrozonym nie świeżym jak poczatkowo ustalalismy nie mam hiperstymulacji to moje pierwsze ivf prosze o porade co zrobic w tej sytuacji poprosic o konsultacje innego lekarza? Bo moim zdaniem progesteron nie jest za niski lecz mieści sie w normie prosze pomóżcie

Nie znam sie na świeżym transferze bo miałam tylko mrożone, ale lekarz nic nie mówił czemu jednak nie bedzie świeżego transferu? Może jakieś inne wyniki z krwi mu się nie spodobały, może chodziło o grubość endometrium? Sama nie wiem 🤔

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    👧:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    👦:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

preg.png

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Cara Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azibomba wrote:
    Większość lekarzy chce, żeby przed podaniem triggera (np ovitrelle) progesteron był <1. Niektórzy dopuszczają prog do 1.5, ale rzadziej. Czy to czasem nie ten powód?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ