Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Prosze o konsultacje w sprawie wyników
Odpowiedz

Prosze o konsultacje w sprawie wyników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • azibomba Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2025, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny blagam pkmozcie mi zinterpretować wyniki jestem dwa dni przed punkcją dzis moj progesteron wyniósł 1,17 patrząc sa to wyniki książkowe bo nie powinien przekroczyc 1,5 ng nie mam zadnych towarzyszących chorob endometrium tez ladnie rośnie lecz lekarz podjął decyzje o transferze mrozonym nie świeżym jak poczatkowo ustalalismy nie mam hiperstymulacji to moje pierwsze ivf prosze o porade co zrobic w tej sytuacji poprosic o konsultacje innego lekarza? Bo moim zdaniem progesteron nie jest za niski lecz mieści sie w normie prosze pomóżcie

• Andzia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azibomba wrote:
    Dziewczyny blagam pkmozcie mi zinterpretować wyniki jestem dwa dni przed punkcją dzis moj progesteron wyniósł 1,17 patrząc sa to wyniki książkowe bo nie powinien przekroczyc 1,5 ng nie mam zadnych towarzyszących chorob endometrium tez ladnie rośnie lecz lekarz podjął decyzje o transferze mrozonym nie świeżym jak poczatkowo ustalalismy nie mam hiperstymulacji to moje pierwsze ivf prosze o porade co zrobic w tej sytuacji poprosic o konsultacje innego lekarza? Bo moim zdaniem progesteron nie jest za niski lecz mieści sie w normie prosze pomóżcie

Nie znam sie na świeżym transferze bo miałam tylko mrożone, ale lekarz nic nie mówił czemu jednak nie bedzie świeżego transferu? Może jakieś inne wyniki z krwi mu się nie spodobały, może chodziło o grubość endometrium? Sama nie wiem 🤔

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    👧:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    👦:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

🎀👶🎀10.02.2026

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Cara Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azibomba wrote:
    Większość lekarzy chce, żeby przed podaniem triggera (np ovitrelle) progesteron był <1. Niektórzy dopuszczają prog do 1.5, ale rzadziej. Czy to czasem nie ten powód?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ