X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Protokol dlugi a kwalifikacja do in vitro
Odpowiedz

Protokol dlugi a kwalifikacja do in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Szukalam podobnej informacji na watkach miesiecznych, ale nie udalo mi sie nic znalezc dlatego pozwolilam sobie zalozyc nowy temat.
    Pokrotce moja historia: starania od ponad roku (15 cykli). 05.2024 wizyta o endo z powodu wysokiego tsh, 09.2024 pierwsza wizyta w klinice. Wszystkie badania w normie, monitoringi potwierdzajace owulacje, endometrium zawsze w porzadku. W tym roku zrobilismy trzy inseminacje i mamy podejsc do in vitro z protokolem dlugim.
    I tu pojawia sie moja watpliwosc: na monitoringu po ostatniej IUI dostalam recepte na tabletki anty i pan doktor powiedzial, zeby przyjsc ok. 16 dnia ich zazywania. Ogolnie on ma jakis problem, ze nie minal rok leczenia i powiedzial, ze zakwalifikuje nas „przy stymulacji”. Ale z tego co wiem, przed stymulacja nastepuje wyciszenie przysadki zastrzykami - wynika z tego, ze za ten etap musielibysmy sami zaplacic… czy to jest normalne postepowanie w protokole dlugim? Czy moze powinnam sie na to nie zgodzic? Od ktorego momentu wy mialyscie kwalifikacje przy dlugim protokole?

🏃🏻‍♀️ 35
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
    Cytologia - NILM 🆗
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
    09.07 CRL 6,9mm i ♥️
    18.07 CRL 1,31cm
    23.07 CRL 1,95cm
    31.07 CRL 2,95cm
    18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ