przechwytywanie jaka przez drozny jajowod
-
nick nieaktualnyczy którejś z Was udało zajść się w ciaze podczas owulacji z jajnika przy tory jajowod jest niedrozny lub częściowo drozny? czy przechwytywanie jaja przez zdrowy jajowod zawsze ma miejsce czy po prostu czasem zdarza się tak? podchodzę do inseminacji ale pecherzyk mam z lewego jajnika ale wy jajowod częściowo drozny czyli tak jakby niedrozny. nue mogę nigdzie znaleźć informacji n ten temat.
-
Kilka miesiecy temu gdy miałam usg w Angli pielęgniarka poinformowała mnie, że owulacja będzie z lewego jajnika, to powiedziałam jej, że lewy jajowód mam niedrożny, a ona na to, ze nie szkodzi bo ten drugi wychwyci jajeczko. Jakoś nie chce mi się w to wirtzyć ale skoro w szpitalu tak twierdzą to może tak jest...20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Tez słyszałam o tym ze "zdrowy" jajowod moze wychwytywać jajeczko, mysle ze naprawde tak jest ( ja w tym miesiącu miałam usunięty lewy jajowod z powodu CP), skoro w szpitalu to potwierdzają to coś musi w tym być mi lekarz po usunięciu tez mówił ze jest to możliwe
Trzymam za was kciuki dziewczyny:) -