X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przeciwciała przeciw antygenom jajnika
Odpowiedz

Przeciwciała przeciw antygenom jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wykryto u mnie przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej jajnika (AOA) na poziomie GRANICZNYM. Przekopałam spora część internetu na ten temat, ale niestety informacji jest tyle co na lekarstwo.
    Sytuacja wyglada u mnie tak ze wszystkie wyniki badań hormonalnych mam w normie (TSH, ok, FSH, PRL, prg, ft3, ft4 , anyTPO TETSOSTERON, homocysteina itd itd...) jedyne co wyszło mi jak na razie na nie do końca idealnym poziomie oprócz tych przeciwciał to wynik AMH - 6,2 co wg mojego lekarza moze świadczyć o PCOS , natomiast obraz kliniczny u mnie tego nie potwierdza i nie mam absolutnie żadnych objawów PCOS.
    W związku z powyższym, mimo im mam swoje własne owulacje lekarz zalecił stymulację CLO która stosuje od 2cs i na te przeciwciała mam robione WLEWY Z INTRALIPIDU.

I właśnie o te wlewy chciałam zapytać. Czy jest tu ktoś kto rownież leczył przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej jajnika za pomocą wylewów z intralipidu? Czy przyniosło to komuś upragniona ciąże?

Nie mam jeszcze dziecka, staramy sie od 16 cs i w między czasie mieliśmy jedno wczesne poronienie w 5tc 9cs temu.

Mam nadzieje ze znajdzie sie tu ktoś z podobnym problemem i pomysłem na jego rozwiazanie. Pozdrawiam :*

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Marysia_30 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kuchcinka! Czy udało Ci się zajść w ciaze? U mnie też wykryli te przeciwciała i zastanawiam się czy jest z nimi szansa na ciaze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ