X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przeciwciała przeciw antygenom jajnika
Odpowiedz

Przeciwciała przeciw antygenom jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wykryto u mnie przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej jajnika (AOA) na poziomie GRANICZNYM. Przekopałam spora część internetu na ten temat, ale niestety informacji jest tyle co na lekarstwo.
    Sytuacja wyglada u mnie tak ze wszystkie wyniki badań hormonalnych mam w normie (TSH, ok, FSH, PRL, prg, ft3, ft4 , anyTPO TETSOSTERON, homocysteina itd itd...) jedyne co wyszło mi jak na razie na nie do końca idealnym poziomie oprócz tych przeciwciał to wynik AMH - 6,2 co wg mojego lekarza moze świadczyć o PCOS , natomiast obraz kliniczny u mnie tego nie potwierdza i nie mam absolutnie żadnych objawów PCOS.
    W związku z powyższym, mimo im mam swoje własne owulacje lekarz zalecił stymulację CLO która stosuje od 2cs i na te przeciwciała mam robione WLEWY Z INTRALIPIDU.

I właśnie o te wlewy chciałam zapytać. Czy jest tu ktoś kto rownież leczył przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej jajnika za pomocą wylewów z intralipidu? Czy przyniosło to komuś upragniona ciąże?

Nie mam jeszcze dziecka, staramy sie od 16 cs i w między czasie mieliśmy jedno wczesne poronienie w 5tc 9cs temu.

Mam nadzieje ze znajdzie sie tu ktoś z podobnym problemem i pomysłem na jego rozwiazanie. Pozdrawiam :*

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
    czekamy na wyniki NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Marysia_30 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kuchcinka! Czy udało Ci się zajść w ciaze? U mnie też wykryli te przeciwciała i zastanawiam się czy jest z nimi szansa na ciaze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ