X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przesunąć okres
Odpowiedz

Przesunąć okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hannah Przyjaciółka

Wysłany: 20 października, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy może przesunęła któraś z Was okres o kilka dni do rozpoczęcia wcześniej stymulacji? obecnie zaczynam kończyć okres, kolejny wypada 11.11 i 07.12 a potrzebuje aby wypadł ok 20-22 grudnia, aby rozpocząć w tym czacie brać tabletki antykoncepcyjne do stymulacji. Jeżeli tak , to jak to zrobic ? Gdyz jeśli nie uda mi się przesunąć to stymulacje bede mogla dopiero rozpocząć po 28 stycznia, a nie chciałabym az tyle czasu tracić.

👱‍♀️40
    Wszystkie badania wykonywane od Maja 2024
    AMH 2.21,
    Kariotyp ✅
    Bad. Nasienia 6% ✅
    FSH 8.72
    Wit B,D,C, Żelazo, Ferytyna, Magnez ✅
    Homocysteina 4.40
    Ureoplazma - wyleczone
    10.2024 Histeroskopia - wycięto polipy
    10.2024 Jajowody oba drożne ✅
    CD138- stan zapalny poniżej 5/10
    CD56 do 20% komórek NK w endometrium
    Owulacja z prawego jajnika , lewy Torbiel
    ❌ASA - dodatni 1:10
    Białko S Wolne 101✅
    Białko C aktywne 124✅
    ANA3 - Zerowe ✅
    ❌ANA1 - dodatni miano 1:80
    ❌Trombofia- mutacja MTHFR C677T
    Mutacja 675 w genie PAI-1
    ❌ KIR - AA - (9 nieobecnych)
    ❌ profil linfocytarny - za duża ilość komórek NK 15%
    ❌ Cross-Match 45,2%
  • Cara Ekspertka

Wysłany: 21 października, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah wrote:
    Dziewczyny czy może przesunęła któraś z Was okres o kilka dni do rozpoczęcia wcześniej stymulacji? obecnie zaczynam kończyć okres, kolejny wypada 11.11 i 07.12 a potrzebuje aby wypadł ok 20-22 grudnia, aby rozpocząć w tym czacie brać tabletki antykoncepcyjne do stymulacji. Jeżeli tak , to jak to zrobic ? Gdyz jeśli nie uda mi się przesunąć to stymulacje bede mogla dopiero rozpocząć po 28 stycznia, a nie chciałabym az tyle czasu tracić.
    Hannah, jak najbardziej można przesunąć albo progesteronem albo tabletkami anty. Najlepiej jakbyś się udała do jakiegoś ginekologa, nie musi byc od invitro, i wytłumaczyła mu sytuację. Powinien Ci coś przepisać, żeby zgrać cykl tak jak Ci pasuje.

Hannah lubi tę wiadomość

• Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 21 października, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah wrote:

Można przesunąć jak najbardziej jeśli chodzi o progesteron zależy od osoby u mnie różne formy miesiączka zawsze jak w zegarku co 28 nie jestem w stanie przesunąć o więcej niż dwa dni .Nie próbowałam połączenia estrofem i progesteron możliwe, że tutaj cykl by trwał dłużej aż tak mi nie zależało

Hannah lubi tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
    Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
    Sanco Pro czekamy na chłopca 🐻
  • Kladom Autorytet

Wysłany: 21 października, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz śmiało przesunąć okres (wydłużyć cykl) dzięki tabletkom Primolut Noir, skonsultuj się ze swoim lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 13:08

Hannah lubi tę wiadomość

👩🏻1988 👨🏻 1989

I procedura 10.2024 r. 5BB
    1️⃣ FET ❌ 10.2024 r., transfer świeży 5BB
    β 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14

II procedura 12.2024 r. ❄️❄️4AA, 3AA
    2️⃣ FET ❌ 01.2025 r. - ❄️ 4AA
    β 5dpt, 7dpt <2,30, 8dpt 0,51

✔ histeroskopia + biopsja endo.
    ✔ allo-MLR 47,7%, cross-match 1%, ANA3-ok

3️⃣ FET ❌ 04.2025 r. ❄️3AA
    β 5dpt 4.8, 7dpt 7.6, 9dpt 3.6

III procedura 05.2025 r. ❄️❄️2BB + 8A

✔ re-konsultacja immuno ❗ Problem: kir BX i 11/12 brak DS- zalecono Accofil 💉

4️⃣ FET 07.2025 ❄️ 8A
    Fostimol, Accofil, Atosiban

7dpt- 16,32
    9dpt - 55,59
    11dpt - 149
    13dpt - 368
    16dpt - 1601,22
    25dpt - 2,8 mm i mamy 💓!
    8+0 - 19.8mm +4 dni USG
    10+1 - 39.7mm +6 dni USG
    12+2 prenatalne👌🏻59.8mm
    15+5 test Panorama+ zdrowy chłopiec 🥹

Na zimowisku ❄️ 2BB

preg.png
  • Hannah Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Hannah, jak najbardziej można przesunąć albo progesteronem albo tabletkami anty. Najlepiej jakbyś się udała do jakiegoś ginekologa, nie musi byc od invitro, i wytłumaczyła mu sytuację. Powinien Ci coś przepisać, żeby zgrać cykl tak jak Ci pasuje.

@Cara
    @Dziewczynka
    @Kladom
    Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za pomoc 🧡 bałam się z tym zapytaniem napisać do Dr. żeby czasem opr nie dostać 🙈 Ale dzięki Waszej pomocy wiem że mogę śmiało prosić lekarza o tabletki na przesunięcie, jeszcze raz dziękuję 🧡

@dziewczynka Ja także okres mam zawsze jak w zegarku co 26 dni , także obawiam się że i u mnie może być tak jak i u ciebie 🙈

Kladom lubi tę wiadomość

👱‍♀️40
    Wszystkie badania wykonywane od Maja 2024
    AMH 2.21,
    Kariotyp ✅
    Bad. Nasienia 6% ✅
    FSH 8.72
    Wit B,D,C, Żelazo, Ferytyna, Magnez ✅
    Homocysteina 4.40
    Ureoplazma - wyleczone
    10.2024 Histeroskopia - wycięto polipy
    10.2024 Jajowody oba drożne ✅
    CD138- stan zapalny poniżej 5/10
    CD56 do 20% komórek NK w endometrium
    Owulacja z prawego jajnika , lewy Torbiel
    ❌ASA - dodatni 1:10
    Białko S Wolne 101✅
    Białko C aktywne 124✅
    ANA3 - Zerowe ✅
    ❌ANA1 - dodatni miano 1:80
    ❌Trombofia- mutacja MTHFR C677T
    Mutacja 675 w genie PAI-1
    ❌ KIR - AA - (9 nieobecnych)
    ❌ profil linfocytarny - za duża ilość komórek NK 15%
    ❌ Cross-Match 45,2%
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ