Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przygotowanie do transferu - problem
Odpowiedz

Przygotowanie do transferu - problem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • _Qlka_ Autorytet

Wysłany: 13 maja, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, powiedzcie mi, czy jestem beznadziejnym przypadkiem?

Mam problem z przygotowaniem sie do transferu... Sytuacja wyglada tak:

1) naturalny cykl / wspomagany z ovitrelle - owulacje mam pozno (18-20, czasem 25 dzien) a na poczatku cyklu mam bardzo niski estradiol, w dniach 2-7 dc czesto < 11 pg, podobno wiec receptywnosc endometrium od poczatku jest zaburzona
    2) cykl z letrozolem - ze wzgledniu na mega niski estradiol w dniach 2-7 dc nie da sie go obnizyc jeszcze bardziej wiec nie ma zasadnosci uzycia letrozolu
    3) cykl szcztuczny - slabo reaguje na dosutny estrofem, przy dawce 3x1 dziennie endometrium osiaga niewiele ponad 6mm na 12dc, poziom we krwi to niewiele ponad 70 pg... po dolozeniu estrofemu dopochwowo wartosci z krwi skacza do 1500-2000 pg, endometrium rosnie do 8-9 mm ale wtedy traci trojlinijnosc i wyglada zle

Co jeszcze moge zrobic? W jaki jeszcze sposob moge podejsc do tego transferu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ