SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Raz puste, raz pełne jajeczka - błąd lekarza?
Odpowiedz

Raz puste, raz pełne jajeczka - błąd lekarza?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasix1 Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie.

Przy ostatnich stymulacjach raz przy stymulacji miałam 6 oocytów, innym razem 0 i tak na przemian, ale estradiol zawsze miałam wysoki co jednoznacznie wskazywało, że pęcherzyki były pełne a tylko została w nieodpowiednim momencie wykonana punkcja / czy zivafert podany, czy powinnam mieć zarzuty do lekarza???

• Kasix1 Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Pomóżcie, na pewno były tutaj przypadki gdzie stymulacje nie przyniosły oocytów do pobrania… (wiem przykre), może któraś z Was pomoże w tej kwestii i coś się wypowie jak się sprawy potoczyły.

Ja w zeszłym roku miałam AMH 1,83 wspominam o tym, gdyż przy ostatniej stymulacji wysoki estradiol ewidentnie sugerował, że była możliwość pobrania oocytów, ale zły termin punkcji (czas) czy zastosowane leki, tigger przyczynił się do tego, że nie można było nic pobrać.

Najgorsze jest to, że tyle poświęcenia i pieniędzy poszło na marne.

Oczywiście nie chce obwiniać lekarza na 100% to są jedynie moje przypuszczenia, które znajdują gdzieś w dokumentacji uzasadnienie.

Najgorsze jest to, że w jednej stymulacji możesz mieć oocyty a podczas drugiej już nie, więc gdyby był to problem stały to bym nigdy nie miała oocytów , a nie że w kolejnej np mam ich np 8!.

Gdybym nie drążyła tematu to gdybym pierwszy raz trafiła na sytuację, że nie miałabym oocytów to sugerowano by mi, że już ich nigdy mój organizm nie wyprodukuje zalecajac dawczyni a to nie prawda i to powoduje mentlik.

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że biologia jest nieprzewidywalna i trudno tutaj o jakąkolwiek powtarzalność - w każdym cyklu możesz zareagować inaczej na stymulację. Lekarze mają wytyczne i zaleczenia, którymi się kierują przy podejmowaniu decyzji o tym, kiedy powinien być trigger czy punkcja. Najważniejsze to szczerza rozmowa z lekarzem, co mogło by powodem takiego rezultatu i jak można temu zaradzić przy kolejnej stymulacji.

Przy moim AMH <0.5 potrafiłam mieć ze stymulacji 11 oocytów, w tym 9 dojrzałych, a zbadany estradiol w ogóle nie wskazywałby na uzyskanie takiego wyniku.

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, allo 0%, cross ~50%, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰
    🌸Razem od 05.09.2026 g.16:51🌸
    41+1, SN, 3550g i 56cm

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ