X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit czy Eurofertil
Odpowiedz

Reprofit czy Eurofertil

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czytalam wątki nt obu klinik w Ostravie. Zdania są podzielone (na opiniach google tez), niektórzy Eurofertil chwalą, inni krytykują.
    Wygląda że Eurofertil jest trochę tańszy, ma też ceny w CZK a nie EUR.
    Czytalam nt dr. L też skrajne opinie.
    Czy któraś z Was ma doświadczenia z obiemia klinikami?
    U mnie będzie IVF na wlasnych komorkach (wiek prawie 43l, amh 3.8!) Z nasieniem dawcy.
    Słyszałam, że EF potrafi wyczarować zarodki nawet u takich starszawych przypadków, jak mój, bo maja dobrego embriologa i dobre protokoły. Czytalam też, że przy braku sukcesu implantacji, lepiej przenieść zarodki do Profitu , bo w EF nie za bardzo dochodzą przyczyn.
    Czy wasze opinie są takie same? Czy któraś próbowała tu, i tu?

Ja na cud nie liczę, swoje lata mam. Postanowiłam, że jeden cykl ivf, a jak się nie uda, to trudno. Będę próbować az, ale już w PL, z refundacja (jeśli się zmieni prawo i dopuszcza AZ dla singielek).
    Muszę w tym tyg podjąć decyzję, będę wdzięczna za wszelkie opinie.
    Pozdrawiam!

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę pisać na forum o szczegółach, bo to dla mnie bardzo świeży i ciężki temat. Wiem też jak niektórzy reagują na negatywne opinie. Zawsze można powiedzieć, że jak komuś nie udało się to będzie odradzać. Leczyłam się w Eurofertil. Jeśli chcesz poznać moje zdanie to napisz wiadomość prywatną. Pozdrawiam!

Żyrafa lubi tę wiadomość

• Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedź,,napisałam na priv. Pozdrawiam

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w obu klinikach. Najpierw wybrałam klinikę Eutofertil, bo była tańsza. Niestety bez sukcesu. Do kolejnej procedury podeszłam w Reprofit i dzięki nim mam córkę.
    Mogłabym wchodzić w szczegóły, ale moim zdaniem jeśli jest się prostym przypadkiem, to raczej uda się w Eurofertil. Na forum jest masa zadowolonych pacjentek. Ale jeśli problem jest bardziej złożony lub potrzebna jest głębsza diagnostyka, to lepiej pójść do Reprofit.
    Na forum Reprofit jest (bądź było) więcej dziewczyn, które przeniosły się z Eurofertil. Teraz wszystkie są mamami 😊

age.png
  • Grażka1985 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w eurofertil jeśli chodzi o zarodki faktycznie z każdej procedury byly po 2 gdzie w pl.byl.problem ,nawet w moim wieku z nieprawidłowym kariotypem uzyskałam ten jeden zdrowy zarodek ale...no właśnie mam mieć transfer , zero przygotowania zero wskazówek nic muszę sama terqz w pl szukać jeździć i się przygotować bo na spontana to napewno nie pójdę. Dr. Lachcina poniekąd cudotwórca bynajmniej u mnie 38 lat , amh pewnie kolo0.50 a tak mnie wystymulowal że 8 pecherzow miałam.gdzie pl 2.

• Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 26 marca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gienia40 hej jeśli chcesz pogadać o Eurofertil to napisz na priv :)

Gienia40 lubi tę wiadomość

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌
  • Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrafa wrote:
    @Gienia40 hej jeśli chcesz pogadać o Eurofertil to napisz na priv :)
    Pisze!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ