Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
mała wrote:Ja też mam z przodu i nisko a młody już mnie kopie od 18tc. Także nie powiedziane, że poczujesz później, może będzie mały wariat 😉
Pocieszyłaś mnie troszkę. Od teraz zaczynam cieszyć się ciążą i czekam na te pierwsze ruchy 😊mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Pocieszyłaś mnie troszkę. Od teraz zaczynam cieszyć się ciążą i czekam na te pierwsze ruchy 😊
Ja od początku, pomimo trudności, cieszę się i celebruję każdą chwilę bo już się nigdy nie powtórzy. Ciągle siedzę z podniesioną koszulką, patrzę na ruszający się brzuch i ryczę ze szczęścia ☺️ A na początku detektor tętna dawał mi ogromne poczucie spokoju i więzi z moim cudem.
Monia nie strasz mnie że to kopanie tak zostanie 😱
Wczoraj wypiłam kawę z lodami i bitą śmietaną i zjadłam ciasto to mały wierzgał jak szalony do północy a potem znowu od 4 rano. Z jednej strony to cudowne uczucie a z drugiej boję się co będzie dalej... A mówili mi że z łożyskiem z przodu pewnie go nie będę czuła 😉I gave up, Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mała wrote:Ciesz się każdym dniem bo naprawdę warto, te ciąże to nasz największy cud ❤️
Ja od początku, pomimo trudności, cieszę się i celebruję każdą chwilę bo już się nigdy nie powtórzy. Ciągle siedzę z podniesioną koszulką, patrzę na ruszający się brzuch i ryczę ze szczęścia ☺️ A na początku detektor tętna dawał mi ogromne poczucie spokoju i więzi z moim cudem.
Monia nie strasz mnie że to kopanie tak zostanie 😱
Wczoraj wypiłam kawę z lodami i bitą śmietaną i zjadłam ciasto to mały wierzgał jak szalony do północy a potem znowu od 4 rano. Z jednej strony to cudowne uczucie a z drugiej boję się co będzie dalej... A mówili mi że z łożyskiem z przodu pewnie go nie będę czuła 😉
To mnie pocieszyłas, mój sie wierci kiedy kładę sie spać i potem koło 2/3 nad ranem. Zaczęłam sie zastanawiać o co chodzi i czy to jest normalne. Chyba te reprofitowe chłopaki tak majaMagra3, mała, I gave up lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:To mnie pocieszyłas, mój sie wierci kiedy kładę sie spać i potem koło 2/3 nad ranem. Zaczęłam sie zastanawiać o co chodzi i czy to jest normalne. Chyba te reprofitowe chłopaki tak maja
Tłumaczę sobie, że to dobrze bo silne dziecko ale trochę się boję tego temperamentu po porodzie 🫣aaaania87, I gave up, Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mała wrote:Wychodzi na to, że same crejzole 🤪
Tłumaczę sobie, że to dobrze bo silne dziecko ale trochę się boję tego temperamentu po porodzie 🫣
Tez się boje 🙈 bo jeszcze deklarowałam ze po 3 mcach wrócę do pracy w jakiejs części etatu - mam nadzieje ze synek da mamusi trochę popracować 🤭mała lubi tę wiadomość
-
Moja mala tez akrobatka. Szaleje i w dzien i w nocy, czasem pozycji wieczorem nie moge obrac zeby bylo ok, tak mnie kopniakami gdzies po szyjce strzela. I fakt, to zostaje 🤣. Starsza tez takie wygibasy wyczyniala, pozniej jak sie urodzila to nogi i rece lataly jak helikopter caly czas 🤣🤣🤣
Powiedzcie czy jest mozliwe zeby tak okropnie bolaly mnie plecy ? Ledzwie, bardzo nisko. Juz 3 dni walcze z niesamowitym bolem, najgorzej jest jak leze albo po nocy. Az mnie mdli doslownie, zadna pozycja nie daje oddechu. Nie moge spac. Nie wiem czy ona mnie gdzies cisnie czy co ale momentami plakac mi sie chce. -
Mysza123 wrote:Moja mala tez akrobatka. Szaleje i w dzien i w nocy, czasem pozycji wieczorem nie moge obrac zeby bylo ok, tak mnie kopniakami gdzies po szyjce strzela. I fakt, to zostaje 🤣. Starsza tez takie wygibasy wyczyniala, pozniej jak sie urodzila to nogi i rece lataly jak helikopter caly czas 🤣🤣🤣
Powiedzcie czy jest mozliwe zeby tak okropnie bolaly mnie plecy ? Ledzwie, bardzo nisko. Juz 3 dni walcze z niesamowitym bolem, najgorzej jest jak leze albo po nocy. Az mnie mdli doslownie, zadna pozycja nie daje oddechu. Nie moge spac. Nie wiem czy ona mnie gdzies cisnie czy co ale momentami plakac mi sie chce.
Czyli dziewuszki tez szaleją
Mnie tez bolą plecy ale zwalam to na zwyrodnienia posportowe. Nie są to jakieś bardzo mocne bole. Może młoda Ci uciska na jakiś nerw ? Jeżeli tak Ci doskwiera może do jakiegoś fizjo ? -
To macie dziewczyny małych akrobatów i akrobatki 😂 mają na tym etapie jeszcze dużo miejsca to się kręcą. Moja po 30 tc już ruszała się słabiej i mniej, przynajmniej iej ja tak czułam, a teraz już wiem dlaczego- miała bardzo mało miejsca - brzuch mały, a dzieć prawie 3,5 kg i 58 cm. Za to teraz wierzga jak nie wiem, nóżki cały czas plus bardzo silny odruch moro 😊
mlia, Magra3, The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
-
Dziewczyny, jestem po III prenatalnych. Młody ok, w normie. Mam tylko jakieś opory w lewej tętnicy macicznej i zaleconą kontrolę za dwa tygodnie. Ale w poniedziałek będę na wizycie kontrolnej to może wtedy coś się wyjaśni. Dostałam piękne dwa zdjęcia buzi młodego, no cały tatuś 😉
I gave up, Mati W., Anika1983, aaaania87, Desire87, Jeżóweczka, Giosiek, Magra3, Mysza123, The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit, Salome, caryophyllaceae, Joanna1212 lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Dziewczyny, jestem po III prenatalnych. Młody ok, w normie. Mam tylko jakieś opory w lewej tętnicy macicznej i zaleconą kontrolę za dwa tygodnie. Ale w poniedziałek będę na wizycie kontrolnej to może wtedy coś się wyjaśni. Dostałam piękne dwa zdjęcia buzi młodego, no cały tatuś 😉
Super!!!! Lubimy takie wieści 😊
Jejku, zaraz będziesz rodziła 🙈mlia lubi tę wiadomość
-
mlia wrote:Dziewczyny, jestem po III prenatalnych. Młody ok, w normie. Mam tylko jakieś opory w lewej tętnicy macicznej i zaleconą kontrolę za dwa tygodnie. Ale w poniedziałek będę na wizycie kontrolnej to może wtedy coś się wyjaśni. Dostałam piękne dwa zdjęcia buzi młodego, no cały tatuś 😉
Fantastycznie 💚💚💚mlia lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mlia super, ze z Małym wszystko ok . Ty spróbuj wbić sie do jakiegoś sensownego osteopaty. Mam dobre doświadczenia w odblokowywaniu przez nich tętnic macicznych. Ja chodzę do be active na zachodniej, ale dla Ciebie to dzikie południe Krakowa 🙂
My mamy 3 prenatalne jutro. Mam nadzieję, że będzie ok 🙏
I gave up, mlia, Magra3, Salome, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Jeżóweczka wrote:To macie dziewczyny małych akrobatów i akrobatki 😂 mają na tym etapie jeszcze dużo miejsca to się kręcą. Moja po 30 tc już ruszała się słabiej i mniej, przynajmniej iej ja tak czułam, a teraz już wiem dlaczego- miała bardzo mało miejsca - brzuch mały, a dzieć prawie 3,5 kg i 58 cm. Za to teraz wierzga jak nie wiem, nóżki cały czas plus bardzo silny odruch moro 😊
Trochę mnie pociesza to co piszesz Jeżóweczko bo mnie od początku takie dzikie harce nie sa dane. Teraz bardziej mi to przeszkadza niż wcześniej bo boję się, że przeoczę jakiś jej bezruch co bedzie dla małej niebezpieczne. Tylko jak mam oceniać bezruch, jak ona taka mało ruchliwa 🫣 a z ostatniego usg wynika ze raczej jest z tych większych niz mniejszych dziewczynek
-
hej,
mam pytanie - dostałam wynik z biopsji endometrium :
polipowato ukształtowane fragmenty endometrium w fazie sekrecyjnej.
w podścielisku nie stwierdzono komórek plazmatycznych CD 138 (-),
limfocyty CD3 (+) rozproszone i w drobnych skupiskach do około 10/HPF,
komórki CD56 (+) około 10/HPF głównie w drobnych skupiskach,
CD25 (+) pojedyncze, w całym bardzo skąpym materiale zaledwie pojedyncze skupisko 5-6 komórek.
czy ktoś wie czy on jest ok ?
moja klinika w Czechach nie rozumie, bo nie ma żadnych zakresów referencyjnych -
The_sleeping_beauty wrote:Mlia super, ze z Małym wszystko ok . Ty spróbuj wbić sie do jakiegoś sensownego osteopaty. Mam dobre doświadczenia w odblokowywaniu przez nich tętnic macicznych. Ja chodzę do be active na zachodniej, ale dla Ciebie to dzikie południe Krakowa 🙂
My mamy 3 prenatalne jutro. Mam nadzieję, że będzie ok 🙏
Dzięki za tę informację, nie wpadłabym żeby w ten sposób szukać pomocy.
Jestem umówiona do urofizjo z fizjohuty, ona ma też kurs osteo to powiem jej o tym. A jak trzeba będzie to i na zachodnią się wybiorę 🙂The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość
-
Martwię się kobietki,to będzie nasz czwarty transfer w Czechach . Pierwszy poronione ,2 nic,trzeci biochem ...
Boje się ,że zarodek jest słaby.
Jak miałyście ? Czy wasze ostatnie szanse dały Wam ciążę czy to były klapy ? Boje się jakości zarodka . Nie był badany . Fhb2 jest -
caryophyllaceae wrote:Martwię się kobietki,to będzie nasz czwarty transfer w Czechach . Pierwszy poronione ,2 nic,trzeci biochem ...
Boje się ,że zarodek jest słaby.
Jak miałyście ? Czy wasze ostatnie szanse dały Wam ciążę czy to były klapy ? Boje się jakości zarodka . Nie był badany . Fhb2 jest
Nie martw się (tak, wiem - łatwo się mówi)! Każdy kolejny transfer statystycznie zwiększa szansę powodzenia. Plus jest też taki, że dwa razy doszło do implantacji. Poza tym Twój zarodek jest bardzo dobry. Gdyby nie był "rokujący" to w Czechach nie dopuściliby go do transferu.
Trzymam kciuki! Kiedy masz transfer? Dobrze kojarzę, że na początku przyszłego tygodnia?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Nie martw się (tak, wiem - łatwo się mówi)! Każdy kolejny transfer statystycznie zwiększa szansę powodzenia. Plus jest też taki, że dwa razy doszło do implantacji. Poza tym Twój zarodek jest bardzo dobry. Gdyby nie był "rokujący" to w Czechach nie dopuściliby go do transferu.
Trzymam kciuki! Kiedy masz transfer? Dobrze kojarzę, że na początku przyszłego tygodnia?
Im dalej w las,tym gorzej -
caryophyllaceae wrote:Raczej jakby było dobre Endo w nd to będzie on w piątek lub sobotę przyszła. Opoznilam o tydzień hormonami wszystko.
Im dalej w las,tym gorzej
Czyli Estrofem bierzesz dłużej, tak? Miałaś już podgląd endo w tym cyklu?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g