Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika29 wrote:Ale ze juz w ten czwartek??? 😱 to my już zaciskamy kciuki 😘✊✊✊✊ będzie dobrze, wierzę że wszystko pójdzie po Twojej myśli 😘 Już nie mogę się doczekać księżniczki 🥰
Ewciu jak na L4 ? 😊
Tak Monia, jestem już na zwolnieniu od zeszłego tygodnia ale jeszcze do piątku kończyłam tematy w pracy 😉 wczoraj odebrałam jeden telefon służbowy i jakby mam wolne. Dziwnie mi z tym ale zajęć nie brakuje, tu badania, tu lekarz, tu szkoła rodzenia i czas leci jak szalony.
WeterankoP, jakbyś już ogarnęła wszystkie podłogi to u mnie okna czekają na swoje spa 😉 A tak poważnie, trzymam kciuki żeby Księżniczka skusiła się na powitanie mamy do czwartku ✊✊
I give up, z tym uciekającym czasem miałam podobnie - najpierw się wszystko ciągnęło a potem jakby ktoś pstryknął palcami i tygodnie zaczęły uciekać w zastraszającym tempie 😉
Aaaania87, z tym ciśnieniem bywa różnie - najlepiej mierz codziennie i zapisuj a potem pokaż lekarzowi. Ja dostałam takie zalecenie bo podczas ostatniej wizyty miałam 148/90 ale teraz w domu raczej mam standardowe 125-130/65-80.
Mysza123, kiedy masz trzecie prenatalne? Samopoczucie w porządku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 17:31
WeterankaP, I gave up, aaaania87, Monika29, Virginia lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ewa- mialam w tamtym tygodniu. Z mala wszystko ok, juz sie przekrecila glowa do dolu co mnie stresuje bo cisnie w szyjke jak szalona 🙈 nie wiem czy wytrwamy do terminu bo czuje ja mega nisko, rozne bole, twardnienia ciagle sa. Odpoczywam. Ze starsza mialam tak samo, "uroda" chuderlaka. Gorzej ze mam okrutnie daleko do kazdego szpitala gdzie w razie co moge jechac na tym etapie, wiec dreszczyk emocji codziennie mi towarzyszy 😅
Staraniowo- mialam bardzo dlugo takie bole. W sumie co jakis czas do teraz sie pojawiaja ale z poczatku, pierwszy trymestr to norma byla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 18:05
Monika29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mierzcie swoje ciśnienie i to najlepiej tym naramiennym. Mi się tak błyskawicznie rozwinął stan przedrzucawkowy, że tylko doświadczenie mojej dr mnie uratowało.
Ewa3bit, aaaania87, I gave up, mała, The_sleeping_beauty, Monika29, Virginia lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Ewa- mialam w tamtym tygodniu. Z mala wszystko ok, juz sie przekrecila glowa do dolu co mnie stresuje bo cisnie w szyjke jak szalona 🙈 nie wiem czy wytrwamy do terminu bo czuje ja mega nisko, rozne bole, twardnienia ciagle sa. Odpoczywam. Ze starsza mialam tak samo, "uroda" chuderlaka. Gorzej ze mam okrutnie daleko do kazdego szpitala gdzie w razie co moge jechac na tym etapie, wiec dreszczyk emocji codziennie mi towarzyszy 😅
Staraniowo- mialam bardzo dlugo takie bole. W sumie co jakis czas do teraz sie pojawiaja ale z poczatku, pierwszy trymestr to norma byla.
Starania od 05. 2018 👶
Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023
💉Badania 💉
Amh 3,5–>3,3
Hormony ok Kariotyp ok
Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
Wysokie Nk i cytokiny
Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
———————————————-
IUI- 06.2021
1 Ivf 09.2021
-pobrano 9 komórek, - z 5komórek zapłodniło się 2 finalnie 1❄️ Kl 4.2.2
3.11.2021 transfer🐣 9 dpt bhcg 29.4 12dpt bhcg 4,2 💔 CB
2 Ivf 05.2022 5zarodkizdegenerowały
3ivf 09.2023 4 zarodkizdegenerowały
01.2023 Ivf KD Reprofit 6❄️
29.03 transfer bhcg 2,8 💔
27.07 transfer z ivig->7dpt-97bhcg-9dpt-350-12dpt-912 jest pęcherzyk
23dpt jest ❤️ -
Mysza123 wrote:Ewa- mialam w tamtym tygodniu. Z mala wszystko ok, juz sie przekrecila glowa do dolu co mnie stresuje bo cisnie w szyjke jak szalona 🙈 nie wiem czy wytrwamy do terminu bo czuje ja mega nisko, rozne bole, twardnienia ciagle sa. Odpoczywam. Ze starsza mialam tak samo, "uroda" chuderlaka. Gorzej ze mam okrutnie daleko do kazdego szpitala gdzie w razie co moge jechac na tym etapie, wiec dreszczyk emocji codziennie mi towarzyszy 😅
Staraniowo- mialam bardzo dlugo takie bole. W sumie co jakis czas do teraz sie pojawiaja ale z poczatku, pierwszy trymestr to norma byla.
Oby Mała wytrzymała jak najdłużej w Twoim brzuszku i nie pchała się za szybko na świat. Lepiej niech oszczędzi Ci tych dreszczyków emocji 😉 Takie maleństwo a już sprawdza granicę nerwów mamusi 😉
My mieliśmy prenatalne wczoraj i nasza Kruszynka też już obróciła się główką w dół.aaaania87, mała, Monika29 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
mlia wrote:Dziewczyny mierzcie swoje ciśnienie i to najlepiej tym naramiennym. Mi się tak błyskawicznie rozwinął stan przedrzucawkowy, że tylko doświadczenie mojej dr mnie uratowało.
Mlia a jakie dodatkowe objawy Ci towarzyszyły ? Jak się synek czuje ?
Ewa ja mierze codziennie 2 krotnie od dłuższego już czasu - właściwie od 1 prenatalnych na których miałam stwierdzone ryzyko. I teraz zauważyłam ze drgnęło do góry - wcześniej w granicy 120/70. W następnym tyg mam usg 3 trym to zamierzam wspomnieć lekarzowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 19:36
Ewa3bit lubi tę wiadomość
-
Staraniowo🙂 wrote:Dziewczyny powiedzcie czy takie bóle w pachwinach rozpieranie ciągniecie i bole pleców są normalne dziś u mnie 9t3
Miałam cały czas przez I trymestr, a do tego non stop takie bóle okresowe. Teraz bóle.okresowe zdążają się baaaardzo rzadko, ale za to bóle ciągnące wzdłuż pachwin (chyba to te więzadła obłe) są nadal. Często pojawiają się w nocy przy zmianie pozycji lub próbie wyprostowania. Pytałam mojego lekarza - faceta żeby było jasne - czy to normalne to odpowiedział mi "skoro pani tka ma.to chyba tak. Jestem mężczyzna, więc muszę wierzyć swoim pacjentkom 🤣". Nie omieszkam dopytać za tydzień na połówkowych, bo będzie robiła je kobieta 🙃Ewa3bit, Staraniowo🙂, Magra3 lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Mlia a jakie dodatkowe objawy Ci towarzyszyły ? Jak się synek czuje ?
Bardzo napuchłam w ostatnie upały, pojawił się białkomocz (ale nie jakiś duży) w ostatnich badaniach moczu a poza tym wysokie ciśnienie i to praktycznie z dnia na dzień. Dr zaproponowała obserwację w szpitalu i w sumie wahałam się do ostatniej chwili ale jednak pojechałam. Strach pomyśleć co by było gdybym została w domu.
-
Monika29 wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za transfer ✊✊✊✊
I give up jak się czujesz?
WeterankaP a wy jak ? Młoda dzielnie siedzi w brzuchu 🥰
Mała a Wy ???
Po dzisiejszej wizycie mały spadł jeszcze niżej w percentylach. Z wizyty na wizytę coraz gorzej 34-20-14 percentyl. Straszą, że będą ciąć najpóźniej w 34tc a on jest taki malutki. Strasznie się boję, jutro kolejna wizyta w szpitalu, będą dokładnie wszystko sprawdzaćMonika29 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mlia wrote:Bardzo napuchłam w ostatnie upały, pojawił się białkomocz (ale nie jakiś duży) w ostatnich badaniach moczu a poza tym wysokie ciśnienie i to praktycznie z dnia na dzień. Dr zaproponowała obserwację w szpitalu i w sumie wahałam się do ostatniej chwili ale jednak pojechałam. Strach pomyśleć co by było gdybym została w domu.
Dzięki kochana za odp. Na szczęście reakcja była odpowiednia i wszystko się dobrze skończyło. Jak Twój Maksiu ? Jest jakaś perspektywa czasowa na wyjście ze szpitala ?mlia lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Monia dziękuję że pytasz. U mnie było dobrze ale się chyba sypie.
Po dzisiejszej wizycie mały spadł jeszcze niżej w percentylach. Z wizyty na wizytę coraz gorzej 34-20-14 percentyl. Straszą, że będą ciąć najpóźniej w 34tc a on jest taki malutki. Strasznie się boję, jutro kolejna wizyta w szpitalu, będą dokładnie wszystko sprawdzać
Malutka daj znać jutro. Niewiadomo póki co z czego to może wynikać ? Sprawdzali przepływy ?
Tez mam stracha przez kolejna wizyta w kwestii wagi młodego.mała lubi tę wiadomość
-
WeterankaP wrote:Tak Monia, cisza spokój…dziękuje 🥰
Do czwartku ma czas, w piatek jedziemy na indukcję 🫣
Ogromne kciuki, żeby malutka ładnie współpracowała i zdążyła się namyślić przed indukcją ✊❤️WeterankaP, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
I gave up wrote:Moniu, dziękuję. Czuję się dobrze, aczkolwiek zgaga z I trymestru jest super w porównaniu do refluksu, który uruchomił się jakieś 1,5 tyg temu. Mam nawet po łyku wody, a żadne sposoby nie działają 🙈 Czekam cierpliwie na połówkowe, które są za tydzień. No i obiecałam sobie, że jak będzie ok to kupię pierwsze bodziaki 🤣 Generalnie lista rzeczy przygotowana, ale.l kupię chyba w trakcoe jadąc na cc, klikając "kup teraz" 🫣 Nauczyłam cieszyć się ciążą, rozmawiam ze swoim Sunusiem, głaszcz Go, on smyra. Czekam też na te magiczne ruchy/kopnięcia (te widoczne).
Cieszę się, że Alex przesypia noce. Duży chłopak już. Czas tak szybko leci! A jak maluszek zaczyna odwzajemniać gesty i gaworzyć to już masz poczucie takiego "fajnego chlopaka" 🥰
Na zgagę/refluks spróbuj zimnego mleka lub kefiru. Mi zazwyczaj pomaga.I gave up lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
mała wrote:Monia dziękuję że pytasz. U mnie było dobrze ale się chyba sypie.
Po dzisiejszej wizycie mały spadł jeszcze niżej w percentylach. Z wizyty na wizytę coraz gorzej 34-20-14 percentyl. Straszą, że będą ciąć najpóźniej w 34tc a on jest taki malutki. Strasznie się boję, jutro kolejna wizyta w szpitalu, będą dokładnie wszystko sprawdzać
A ile maly teraz wazy ? Jak wygladalo wczesniej ? U mnie mala tez zeszla z waga, szla jak burza i teraz juz przyhamowala. Jutro z transferu mam 31+0 i modle sie zeby do 32tc dociagnac a potem juz kazdy tydzien na plus to bedzie dobrze.
Szukam w necie tych siatek centylowych dla ciazy i nie moge znalezc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 20:39
-
aaaania87 wrote:Malutka daj znać jutro. Niewiadomo póki co z czego to może wynikać ? Sprawdzali przepływy ?
Tez mam stracha przez kolejna wizyta w kwestii wagi młodego.Starania 10 lat
[/url] -
Mysza123 wrote:A ile maly teraz wazy ? Jak wygladalo wczesniej ? U mnie mala tez zeszla z waga, szla jak burza i teraz juz przyhamowala. Jutro z transferu mam 31+0 i modle sie zeby do 32tc dociagnac a potem juz kazdy tydzien na plus to bedzie dobrze.
Szukam w necie tych siatek centylowych dla ciazy i nie moge znalezc.
2 tygodnie temu ważył 1070g a dzisiaj ok 1300g czyli w 2 tygodnie przybrał tylko ok 230g. Jest bardzo ruchliwy, ktg w normie ale straszą, że trzeba będzie ciąć wcześniej jeśli dalej będzie tak spadał.
A ile waży twoja malutka? Pamiętam że ostatnio była całkiem duża?Starania 10 lat
[/url] -
Mala- u mnie w 26tc- 1060g a w 29tc- 1440g
Wczesniej patrzylam to wychodzil 90 centyl od 20 do 26tc a po ostatnim pomiarze juz tak jakby z 60 centyl ? Tez sie juz nie trzyma na rownym poziomie jezeli spojrzec na tabelke co na necie krazy. Nie wiem na ile ona jest ok bo tak jak pisalam ciezko cos znalezc konkretnego a moja gin nie oznacza na wynikach tych percentyli. Pytalam jej to mowi ze waga ok.
U Ciebie tez to nie wyglada tragicznie, po prostu jakby drobne dziecko sie szykowalo. Najwazniejsze zeby przeplywy byly dobre i z lozyskiem ok. -
Mysza123 wrote:Mala- u mnie w 26tc- 1060g a w 29tc- 1440g
Wczesniej patrzylam to wychodzil 90 centyl od 20 do 26tc a po ostatnim pomiarze juz tak jakby z 60 centyl ? Tez sie juz nie trzyma na rownym poziomie jezeli spojrzec na tabelke co na necie krazy. Nie wiem na ile ona jest ok bo tak jak pisalam ciezko cos znalezc konkretnego a moja gin nie oznacza na wynikach tych percentyli. Pytalam jej to mowi ze waga ok.
U Ciebie tez to nie wyglada tragicznie, po prostu jakby drobne dziecko sie szykowalo. Najwazniejsze zeby przeplywy byly dobre i z lozyskiem ok.Ewa3bit lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
aaaania87 wrote:Dzięki kochana za odp. Na szczęście reakcja była odpowiednia i wszystko się dobrze skończyło. Jak Twój Maksiu ? Jest jakaś perspektywa czasowa na wyjście ze szpitala ?
Magra3, aaaania87, mała, I gave up, Monika29, Hania2010, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Perspektywa jest taka że musi mieć co najmniej 2kg i to takie pewne, że jak spadnie w domu z wagi to nie będzie miał poniżej. Czyli ok 2 tyg. Na szczęście jest małym głodomorkiem, je wszystko co dostanie.
mlia, Monika29 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]