Rozmrozenie 3-dniowych zarodków i trzymanie do 5 doby
-
Hej! Czy ktoś z Was miał może rozmrażanie 3-dniowych zarodków, trzymanie do 5 doby, transfer blastki i ciążę? Zastanawiam się nad tym czy lepiej transferowac zamrożone 3-dniowe czy 5-dniowe (o ile któryś dotrwa do 5 doby). Nie wiem czy takie rozmrażanie nie szkodzi zarodkom.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyHej, ja kiedyś transferowałam trzydniowe. Byłam dwa razy w ciąży ale poroniłam z mojej winy. Poza tym na jednej słomce miałam zamrożone dwa. Jeden mi podali A drugi próbowali hodować do 5 doby ale się nie udało. Córkę mam za świeżego transferu 2 dniowego zarodeczka🙂
Mum2b lubi tę wiadomość
-
AgaP83 wrote:Hej, ja kiedyś transferowałam trzydniowe. Byłam dwa razy w ciąży ale poroniłam z mojej winy. Poza tym na jednej słomce miałam zamrożone dwa. Jeden mi podali A drugi próbowali hodować do 5 doby ale się nie udało. Córkę mam za świeżego transferu 2 dniowego zarodeczka🙂Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyDokładnie. Miałam transfer na cyklu naturalnym. Dlatego miałam podany jeden bo w pierwszej ciąży miałam niewydolność szyjki. Lekarz nie chciał ryzykować z dwoma A i tak się nie udało. Blastka nie zawsze da ciążę. Poza tym jestem zdania że zarodek lepiej się rozwija w ciele kobiety niż w warunkach laboratoryjnych😉
-
AgaP83 wrote:Dokładnie. Miałam transfer na cyklu naturalnym. Dlatego miałam podany jeden bo w pierwszej ciąży miałam niewydolność szyjki. Lekarz nie chciał ryzykować z dwoma A i tak się nie udało. Blastka nie zawsze da ciążę. Poza tym jestem zdania że zarodek lepiej się rozwija w ciele kobiety niż w warunkach laboratoryjnych😉Corka - 2018
Syn - 2021 -