X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Rozmrozenie 3-dniowych zarodków i trzymanie do 5 doby
Odpowiedz

Rozmrozenie 3-dniowych zarodków i trzymanie do 5 doby

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy ktoś z Was miał może rozmrażanie 3-dniowych zarodków, trzymanie do 5 doby, transfer blastki i ciążę? Zastanawiam się nad tym czy lepiej transferowac zamrożone 3-dniowe czy 5-dniowe (o ile któryś dotrwa do 5 doby). Nie wiem czy takie rozmrażanie nie szkodzi zarodkom.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja kiedyś transferowałam trzydniowe. Byłam dwa razy w ciąży ale poroniłam z mojej winy. Poza tym na jednej słomce miałam zamrożone dwa. Jeden mi podali A drugi próbowali hodować do 5 doby ale się nie udało. Córkę mam za świeżego transferu 2 dniowego zarodeczka🙂

Mum2b lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Hej, ja kiedyś transferowałam trzydniowe. Byłam dwa razy w ciąży ale poroniłam z mojej winy. Poza tym na jednej słomce miałam zamrożone dwa. Jeden mi podali A drugi próbowali hodować do 5 doby ale się nie udało. Córkę mam za świeżego transferu 2 dniowego zarodeczka🙂
    Dziekuje za odpowiedz! Czyli podali Ci jeden 3dniowy a drugi nie dotrwal do 5 doby? A z 3dniowego mialas ciążę wtedy?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Miałam transfer na cyklu naturalnym. Dlatego miałam podany jeden bo w pierwszej ciąży miałam niewydolność szyjki. Lekarz nie chciał ryzykować z dwoma A i tak się nie udało. Blastka nie zawsze da ciążę. Poza tym jestem zdania że zarodek lepiej się rozwija w ciele kobiety niż w warunkach laboratoryjnych😉

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Dokładnie. Miałam transfer na cyklu naturalnym. Dlatego miałam podany jeden bo w pierwszej ciąży miałam niewydolność szyjki. Lekarz nie chciał ryzykować z dwoma A i tak się nie udało. Blastka nie zawsze da ciążę. Poza tym jestem zdania że zarodek lepiej się rozwija w ciele kobiety niż w warunkach laboratoryjnych😉
    No wlasnie tak mi lekarz powiedzial tylko sama nie wiem. Nie da sie zbadać jak ten sam zarodek zachowa sie w warunkach laboratoryjnych i w ciele kobiety w tej samej dobie. A jakby tak bylo jak mowi lekarz to wszystkie kliniki mrozilyby w 3 dobie

Corka - 2018
    Syn - 2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ