X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Scratching a wlew accofil
Odpowiedz

Scratching a wlew accofil

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam zlecony Accofil we wlewie i w zastrzykach, mam słabo rosnące endometrium i wczoraj miałam wykonany scratching . Podpowiedzcie proszę czy ten wlew teraz jakoś się wyklucza, czy mogę go wykonać normalnie.

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    9dpt- beta 35,4,11dpt- beta 68,9, 13dpt- beta 146, 4, 19dpt - beta 1652, 26dpt - zarodek i❤️
    27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    7dpt- beta 21,4, 11dpt-beta 101,5, 13dpt-beta 264,7, 21dpt 🖤
  • Michasia🌸 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam zlecony Accofil we wlewie i w zastrzykach, mam słabo rosnące endometrium i wczoraj miałam wykonany scratching . Podpowiedzcie proszę czy ten wlew teraz jakoś się wyklucza, czy mogę go wykonać normalnie.

Hm ciężko powiedzieć scratching endometrium ma za zadanie wywołać lekki stan zapalny który może wspomóc w zagnieżdżeniu za to accofil tutaj słyszałam tyle różnych opinii od tego , że obniża komórki NK albo jednak podwyższa kolejni , że jest neutralny jeszcze inne działanie immunologiczne 🤷🤷🤷🤷🤷 lek który może działać na wszystko i na nic.Medycznie nie pomogę życzę powodzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 12:32

Mery0211 lubi tę wiadomość

Ona39 lat .On 40 lat
    endometrium główny problem pomogły wlewy z osocza.
    3 x ivf 3 transfer udany 🙂
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to Paśnik traktował obie rzeczy wymiennie. Tzn scratching dawał ten sam efekt co wlew. Skoro miałaś scratching to wlew nie jest konieczny.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ