Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Scratching a wlew accofil
Odpowiedz

Scratching a wlew accofil

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2025, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam zlecony Accofil we wlewie i w zastrzykach, mam słabo rosnące endometrium i wczoraj miałam wykonany scratching . Podpowiedzcie proszę czy ten wlew teraz jakoś się wyklucza, czy mogę go wykonać normalnie.

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
    Leczymy się od 2022,
    2 kliniki w Polsce teraz Czechy, podchodzimy do AK ze względu na wiek
    4 dawczynie
    9 transferów
    6x poronienie 5-6 tydz raz tylko widziałam serduszko
    Jestem pod opieką dr.Jarosz
  • Michasia🌸 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2025, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam zlecony Accofil we wlewie i w zastrzykach, mam słabo rosnące endometrium i wczoraj miałam wykonany scratching . Podpowiedzcie proszę czy ten wlew teraz jakoś się wyklucza, czy mogę go wykonać normalnie.

Hm ciężko powiedzieć scratching endometrium ma za zadanie wywołać lekki stan zapalny który może wspomóc w zagnieżdżeniu za to accofil tutaj słyszałam tyle różnych opinii od tego , że obniża komórki NK albo jednak podwyższa kolejni , że jest neutralny jeszcze inne działanie immunologiczne 🤷🤷🤷🤷🤷 lek który może działać na wszystko i na nic.Medycznie nie pomogę życzę powodzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2025, 12:32

Mery0211 lubi tę wiadomość

Ona39 lat .On 40 lat
    endometrium główny problem pomogły wlewy z osocza.
    3 x ivf 3 transfer udany 🙂
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to Paśnik traktował obie rzeczy wymiennie. Tzn scratching dawał ten sam efekt co wlew. Skoro miałaś scratching to wlew nie jest konieczny.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ