X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Selektywne HSG w Lublinie - Ciąża?
Odpowiedz

Selektywne HSG w Lublinie - Ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karoleczka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z powodu obustronnej niedrożności jajowodów (proksymalna) zostałam skierowana do Lublina na shsg. U mnie niepłodność pierwotna z czynnikiem jajowodowym. Pozostałe wyniki wzorcowe. Czy jest tu jakaś dziewczyna, której udało się zajść naturalnie w ciążę po tym zabiegu?

Wysłany: 13 stycznia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 15 stycznia 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

• paulik1507 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoleczka wrote:
    Z powodu obustronnej niedrożności jajowodów (proksymalna) zostałam skierowana do Lublina na shsg. U mnie niepłodność pierwotna z czynnikiem jajowodowym. Pozostałe wyniki wzorcowe. Czy jest tu jakaś dziewczyna, której udało się zajść naturalnie w ciążę po tym zabiegu?

Moja koleżanka miała ten zabieg, oba jajowody udało się udrożnić. Teraz czeka czy się udało zajść w ciążę.

• -karola12- Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi udało się zająć w ciążę po tym zabiegu w Lublinie u dr Zycha. Co prawda dopiero po dwóch latach ale miałam oba niedrożne jajowody, które podczas zabiegu zostały udrożnione. Synek ma rok :)

• Fiszys Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche po czasie ale postanowiłam że odpowiem może komuś się to przyda.
    Mi udało się zająć w ciążę po selektywnym hsg wykonywanym w Lublinie , w 3 cyklu od zabiegu. A później drugi raz około 1,5 roku po porodzie.
    Pozdrawiam

Mały cud ❤️
    ckai9jcg9hxjjoq2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ