X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Skierowanie na HSG Poznań
Odpowiedz

Skierowanie na HSG Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • niepoprawna_optymistka Nowa

Wysłany: 8 października, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    podpowiedźcie proszę jak uzyskać skierowanie na badanie drożności jajowodów. Dotychczas do ginekologa chodziłam do Medicover. Mija rok starań, chciałabym zrobić badanie drożności.
    Podejrzewam, że jak pójdę do Invimedu to nie dostanę skierowania na NFZ, bo mają prywatne w ofercie.
    Na dodatek mam wykrytą Ureaplasmę parvum i obawiam się, że jajowody mogą być niedrożne...

Jak Wy działałyście? Pomóżcie :(

• Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 9 października, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepoprawna_optymistka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    podpowiedźcie proszę jak uzyskać skierowanie na badanie drożności jajowodów. Dotychczas do ginekologa chodziłam do Medicover. Mija rok starań, chciałabym zrobić badanie drożności.
    Podejrzewam, że jak pójdę do Invimedu to nie dostanę skierowania na NFZ, bo mają prywatne w ofercie.
    Na dodatek mam wykrytą Ureaplasmę parvum i obawiam się, że jajowody mogą być niedrożne...

Jak Wy działałyście? Pomóżcie :(

Skierowanie na zabieg do szpitala może dać Ci każdy lekarz niezależnie czy prywatne przyjmuje , NFZ dużo zależy od chęci lekarza na badania laboloatoryjne w obrębie NFZ , które nie odbywają się w szpitalu na oddziale lekarz prywatny nie może skierować.Polecam dr Przybylskiego z Lutyckiej jeżeli chodzi o HSG robi u siebie w szpitalu również odpowiednio pokieruje na klinikę leczenia niepłodności jeżeli zajdzie taka potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 06:29

2017. 39 tc Gaja 💔👼
    2 procedury ivf
    2023. 🌈 synek Ignaś 38 tc.
    2024. 3 ivf
    Pcos, zespół antyfosfolipidowy, zaburzenia cytokin.

12.07.2024 Dipherelina
    29.07.2024 start stymulacja
    8.08 2024 punkcja
    6 zapłodnien 7 komórek zamrożonych
    5❄️
    26.08.224 endometrium scan
    19.09.2024 star przygotowanie do transferu

400mg Quensyl od pół roku
    100 mg Clexana.
    25.09.2024 transfer 5.1.1
    2.10.2024 bhcg 78 ,progesteron 52
    4.19.2024 bhcg 181
    07.10.2924 bhcg 601
    14.10.2024 wizyta ✔️
    28.10.2024 wizyta ♥️
    Plaquenil200,clexane 0,8 ,acard ,wapno ,l-arginina,
    30.10.2024 wizyta ♥️
    Czekamy na dziewczynkę 🐻
  • niepoprawna_optymistka Nowa

Wysłany: 9 października, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena🌺 wrote:
    Skierowanie na zabieg do szpitala może dać Ci każdy lekarz niezależnie czy prywatne przyjmuje , NFZ dużo zależy od chęci lekarza na badania laboloatoryjne w obrębie NFZ , które nie odbywają się w szpitalu na oddziale lekarz prywatny nie może skierować.Polecam dr Przybylskiego z Lutyckiej jeżeli chodzi o HSG robi u siebie w szpitalu również odpowiednio pokieruje na klinikę leczenia niepłodności jeżeli zajdzie taka potrzeba.

Dzięki za odpowiedź. Dasz namiary na dr Przybylskiego? Niestety nie mogę znaleźć. Czy on przyjmuje prywatnie czy NFZ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 10:34

• Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 9 października, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepoprawna_optymistka wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Dasz namiary na dr Przybylskiego? Niestety nie mogę znaleźć. Czy on przyjmuje prywatnie czy NFZ?

Osiedle Bolesława Śmiałego,numer kontaktowy podany na stronie do gabinetu, prywatne, ale zabiegi badania w szpitalu na NFZ. Jeżeli NFZ to też jest tam poradnia na NFZ akurat dr Sonja Millert Kalińska polecana natomiast nie wiem jak działa w poradni czy prowadzenie ciąż/wizyty ginekologiczne.Po drugie wiem , że dr Przybylski leczy ureaplasmę a z tym też jest różne podejście.

2017. 39 tc Gaja 💔👼
    2 procedury ivf
    2023. 🌈 synek Ignaś 38 tc.
    2024. 3 ivf
    Pcos, zespół antyfosfolipidowy, zaburzenia cytokin.

12.07.2024 Dipherelina
    29.07.2024 start stymulacja
    8.08 2024 punkcja
    6 zapłodnien 7 komórek zamrożonych
    5❄️
    26.08.224 endometrium scan
    19.09.2024 star przygotowanie do transferu

400mg Quensyl od pół roku
    100 mg Clexana.
    25.09.2024 transfer 5.1.1
    2.10.2024 bhcg 78 ,progesteron 52
    4.19.2024 bhcg 181
    07.10.2924 bhcg 601
    14.10.2024 wizyta ✔️
    28.10.2024 wizyta ♥️
    Plaquenil200,clexane 0,8 ,acard ,wapno ,l-arginina,
    30.10.2024 wizyta ♥️
    Czekamy na dziewczynkę 🐻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ