X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Skierowanie na HSG Poznań
Odpowiedz

Skierowanie na HSG Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • niepoprawna_optymistka Nowa

Wysłany: 8 października 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    podpowiedźcie proszę jak uzyskać skierowanie na badanie drożności jajowodów. Dotychczas do ginekologa chodziłam do Medicover. Mija rok starań, chciałabym zrobić badanie drożności.
    Podejrzewam, że jak pójdę do Invimedu to nie dostanę skierowania na NFZ, bo mają prywatne w ofercie.
    Na dodatek mam wykrytą Ureaplasmę parvum i obawiam się, że jajowody mogą być niedrożne...

Jak Wy działałyście? Pomóżcie :(

• Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 9 października 2024, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepoprawna_optymistka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    podpowiedźcie proszę jak uzyskać skierowanie na badanie drożności jajowodów. Dotychczas do ginekologa chodziłam do Medicover. Mija rok starań, chciałabym zrobić badanie drożności.
    Podejrzewam, że jak pójdę do Invimedu to nie dostanę skierowania na NFZ, bo mają prywatne w ofercie.
    Na dodatek mam wykrytą Ureaplasmę parvum i obawiam się, że jajowody mogą być niedrożne...

Jak Wy działałyście? Pomóżcie :(

Skierowanie na zabieg do szpitala może dać Ci każdy lekarz niezależnie czy prywatne przyjmuje , NFZ dużo zależy od chęci lekarza na badania laboloatoryjne w obrębie NFZ , które nie odbywają się w szpitalu na oddziale lekarz prywatny nie może skierować.Polecam dr Przybylskiego z Lutyckiej jeżeli chodzi o HSG robi u siebie w szpitalu również odpowiednio pokieruje na klinikę leczenia niepłodności jeżeli zajdzie taka potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2024, 06:29

• niepoprawna_optymistka Nowa

Wysłany: 9 października 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena🌺 wrote:
    Skierowanie na zabieg do szpitala może dać Ci każdy lekarz niezależnie czy prywatne przyjmuje , NFZ dużo zależy od chęci lekarza na badania laboloatoryjne w obrębie NFZ , które nie odbywają się w szpitalu na oddziale lekarz prywatny nie może skierować.Polecam dr Przybylskiego z Lutyckiej jeżeli chodzi o HSG robi u siebie w szpitalu również odpowiednio pokieruje na klinikę leczenia niepłodności jeżeli zajdzie taka potrzeba.

Dzięki za odpowiedź. Dasz namiary na dr Przybylskiego? Niestety nie mogę znaleźć. Czy on przyjmuje prywatnie czy NFZ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2024, 10:34

• Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 9 października 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepoprawna_optymistka wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Dasz namiary na dr Przybylskiego? Niestety nie mogę znaleźć. Czy on przyjmuje prywatnie czy NFZ?

Osiedle Bolesława Śmiałego,numer kontaktowy podany na stronie do gabinetu, prywatne, ale zabiegi badania w szpitalu na NFZ. Jeżeli NFZ to też jest tam poradnia na NFZ akurat dr Sonja Millert Kalińska polecana natomiast nie wiem jak działa w poradni czy prowadzenie ciąż/wizyty ginekologiczne.Po drugie wiem , że dr Przybylski leczy ureaplasmę a z tym też jest różne podejście.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ